Monday, December 02, 2013

# Cerita My Pearls # Tadika & Taska

Majlis Konvokesyen & Anugerah Cemerlang - Part 2


Assalamualaikum!~

Dah puas melaram di {SINI}, it's time for the BIG show! Of course, 'lensa' kamera ibu tertumpu pada my 1st precious pearls yang graduate pada hari tersebut. I'm so proud of you gurl ....! 

Cuma satu yang kenit geram sangat aritu, ntah macam mana handphone samsung kenit boleh tercicir ntah ke mana. Kacau jiwa dibueknyo! Dah la kene bebel ngan Pak Jelan satu hal! "Maner handphone ni haniiiiiiiii? pagi tadi ader je!! pot pet pot pet pot pet". Berdesingggggg je telinga kita ni, tapi nak buek camno ... tadahkan ajo la, dah memang kenit yang cuai sikit pagi tu kan huhu.  

Acara hari tu dimulakan dengan bacaan doa oleh murid 6 tahun, apa namanya kenit dah lupa hehe. Pastu ucapan perasmian pulak oleh Datukkkkk .... pun kenit lupa gak namanya hahahaha. Ye la, event ni hampir sebulan yang lepas. La ni baru la terkinja-kinja nak update dalam blog kannnnn. Kira siaran terlewat la niiii .... jangan marah haaaa :D



Ni la Datuknya. Apa-apa event yang melibatkan tadika ni,
mesti ada Datuk ni yang merasmikannya.

Guru Besar TSA, Pn. Hjh Fauziah pulak bagi ucapan.

Maafla kualiti gambo tak berapa nak cantik. Pagi tu terpaksa ambik gambo guna tablet murah cap ayam hehehehe. Jadikla kannnn dari takda langsung! Padahal dalam hati nanges dok mikior maner pegi handphone kesayanganku uwaaaaaa!

Yeayyyy! kakak dah gradute!

Masa kakak naik atas pentas nak amik sijil, kenit terkejut tengok rambut kakak tetiba jadi serungai! Tau serungai tu apa? cam serabai gitu! Kenit siap tunjuk signal kat kakak apa dah jadi ngan rambut dia muehehehe. Tadi elok bersiput sekarang 'siput' dah lari ekekeke.

amboiii macam retis pulak!
*gambo tak jelas*
T____T

Pas tu Pak Jelan cakap, "tu mesti getah rambut kakak terputus, tu pasal la 'siput' pun takda dah". Eh eh ... tetiba je Pak Jelan ni? camne dia tau? dia kan duduk sebelah kenit tadi? Alamak ... laki aku ni ada telepati ke aper? heeeee :D

Ramai nau paparazzi kat depan pentas. Sampai terlindung
muka anak aku hehe.

Barisan murid 6 tahun





Alhamdulillah, kakak dah fully graduate from kindergarten. Setahun di TSA ini telah menampakkan hasil yang begitu memberangsangkan bagi kakak. Ibu tumpang gembira kakak dah pandai menyesuaikan diri bersama rakan-rakan, belajar benda baru dan teroka benda baru di sekolah.

Love you ketat-ketat kakak (^_^)!

17 comments:

  1. alhamdulillah....mesti dia seronok kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok sampai mengigau-ngigau hahaha :D

      Delete
  2. haha..ingat orang pompuan jew yg dok pot pet pot pet hehe..dasyat jugak kan kaum adam ni kalau sesekali dok pot pet khakhakha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tau takpe. Barang kita yang ilang dia plak yang emo hehehehe :D

      Delete
  3. cepat je mase berlalu kn...lepas ni dia msk sekolah pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak, kejap je masa berlalu huhu.

      Delete
  4. tahniah kakak..xyah tggu uni skg pn da graduate hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha budak sekarang advance dah :D

      Delete
  5. Alhamdulillah.. seronok. Satu kenangan indah yg mmg patut diabadikan di sini.. Tahniah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, inilah kenangan tuk kami bila diaorg dah besar sok. Harap diaorg dapat tengok ni sumer balik nanti :)

      Delete
  6. tahniah.. huhu seronoknye kecik2 dah pakai jubah konvo..
    alahai.. cane bleh hilang enpon plak kak.. dah jumpa ke enpon tu? ke terus ghaib? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. diaorg ni lebih seronok kena makeup je aefa hehehe. Enpon ilang kejap, nyorok dalam kete hehehe. Mujur jumpa balik, kalau tak memang kene bebel la ngan Pak Jelan :p

      Delete
    2. hahaha.. nasib baik kereta yg sorokkan. hihi.. kalau tak terpaksa akak dgr free talk dari pak jelan la ye. hihi

      Delete
  7. jom singgh blog sy jugak...sy dh follow awak..follow sy juga ye...http://jejakacoklat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. salam.. terima kasih join segmen saya...

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/p/senarai-peserta-segmen-pencarian.html

    ReplyDelete
  9. dah besar yer anak akak.. seronok nye bila ngk anak2 dah besar...

    ReplyDelete
  10. comel nya budak2 tu semua.. hihi..
    harap2 bila besar nnti berjaya ye

    ReplyDelete

Apa kata korang?