Mi Bakso

Tuesday, December 17, 2013

Assalamualaikum!~


Tak terlintas di hati nak makan selain nasi putih hangat bersama sup tulang idaman mak dara tenghari tadi haha. Time lunch, kalau tak ke MPC mesti ke carpark cari nasi padang. Perghh! nasi padang best giler kot! dah la best murah plak tu hehe. Itu lain hari aku kasi tau ada apa ngan nasi padang tu ye mihmihmih. So, lunch tengahari tadi kitaorg decide nak gi MPC try sup tulang. 




Dah kata dah ke kak Tun, nak beli sup tulang kena booking dulu! Bila pergi, "dah habis!" mako melopong la ekau kek situ. Then, kak Tun suggest, "try la bakso nim, sedap jugak tau". Hurmm, tekak ni tak pernah merasa lagi bakso begini, jenuhlah nak 'setting' balik otak ni suruh makan bakso hehehe.

Truthly, ini kali pertama aku makan bakso. Sebelum ni susah kot nak beli. Bukan susah tu maknanya susah nak cari tapi susah nak makan hehehe. Tapi, nak merasa punya pasal beli aje la. Tak pasti bakso ni bakso 'celup' atau bakso sebiji macam bakso di Indonesia. Siap ada sambal dan kicap pedas, tapi aku tak makan sambal2 tu. Memang style aku kalau makan sup tak suka campur benda lain dalam sup. Kalau sup tu awal2 dah pedas takpe hehehe.



Kak Tun cakap bakso ni asalnya makan ngan su'un, ye ke? kalau kita order cakap "bakso satu!", dia bagi bakso ngan kuah bakso ngan su'un. Kalau order mi atau mihun maka baru dia bagi ikut kita nak apa. 







Bebola besar kat atas ni tak habis aku makan! Tak biasa makan bebola yang giant size ni, lagipun aku tengah syok hirup kuah sup dia which is not bad! hehe. So, bila dah hirup banyak sangat sup cepat kenyangla jadinya. Nak mengunyah pun dah tak larat heeeee :D.

Lokasi : MPC PJ
Harga : RM4/sebungkus

Oh by the way, sambil makan tghari aku sempat tengok video ni .... interesting! You all should watch this too (^_^).



You Might Also Like

20 pengomen comel

  1. ayu suka bakso. tp kekadang terkena yg xsedap tu..adesh....

    ReplyDelete
  2. Kite pernah rasa bakso yang betul betul orang Indonesia buat. Su'un dia tak sedap sangat, tapi kuah ngan bebola + cili dia, sedap gilooo haha! :D

    ReplyDelete
  3. sdapnya..lama xmkn mee bakso..:)

    ReplyDelete
  4. pernah beli berdekatan office lama akak dlu...memang best bakso dia...hanya berniaga open table je..tapi memang sodap sangat...dah lama tak pekena bakso nie...sedapnya..

    ReplyDelete
  5. nampak sedap, tu belum mama rasa tu... mesti menari-nari di dalam mulut nanti..

    ReplyDelete
  6. suami sy terer la buat mee ni dgn sup dia.., sy bihun sup lepas la.. hee.

    ReplyDelete
  7. oh tidak!! gambr2 tu btkan terliur...

    ReplyDelete
  8. sedapnya..sedapnya..

    saya memang gilakan bakso

    time pergi kat Indon hari tew

    bukan main sedap bakso kat sana..huhu

    ReplyDelete
  9. sedap la kak
    ikut kedai..ade yg buat sedap..ade yg rasa biasa
    tp yumida suka bebola daging dia..sedap

    ReplyDelete
  10. tula susah nk dpt bakso yg original..hehe teringin jgak sebenarnya nk mkn, lebih-2 lagi time tengok sinetron indon tu..huhu

    ReplyDelete
  11. Amboi...tapi bakso mmg kene mkn ngan cili...baru la piiinnggg...rase dia..haha...

    ReplyDelete
  12. bebola tu macam keropok lekor je.. hehe

    ReplyDelete
  13. memang feveret bunda ni... mmm sedapppnyer..

    ReplyDelete
  14. bakso memang makan dengan su'un..favourite gak bakso ni..sedap.ala² soto tapi bakso banyak meatball. :) memang kenyang dengan sup tu ha

    ReplyDelete
  15. terliur jugak tgk mi ni hehe.. tp aefa kurang mkn mi :D

    ReplyDelete
  16. Slurpp terliur tengok bakso pagi2 nie kenit.. =D

    ReplyDelete
  17. Sedap bakso..ni yg nak p beli ni.huhu

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM