ruangiklan
ruangiklan

Saturday, January 19, 2013

Akukah Yang Jakun?

  No comments    
categories: 
Wah! wah! wah! Kemain sakan anak2 dara aku menghadap kartun arini. 5 hari kene 'kuarantin', maka hari ini lah hari membalas dendam hehe. Celik mata jer pagi tadi, siap mandi dan makan, terus mintak men game. Yang Mira syok tengok 'boypren' kembar dia.

Tadi, diaorg mintak tengok kartun lagi. Its ok, ibu bagi...it's still Saturday kan hehe. So, sambil2 diaorg tengok, aku skodeng gak takut2 diaorg klik mende lain kang. Aku kat dapur tengah goreng cucuq, terdengar dua beradik ni gelak sakan kat depan. Haiihhhh...kelako sangat ker kartun tu??

Bila Kambing Marah Papparazzi(VIDEO)

  No comments    
categories: ,
Assalamualaikum sumer!~

Pernah tengok kambing marah 'papprazzi'? Marah tu bukan macam kambing tu tanduk orang @ kejar orang. Tapi, cara kambing ni marah lain macam skek hahaha. Tapi, mengapa 'papparazzi' ni kene marah ngan kambing pulak? Haaaa jom kiter terjah video di bawah....apekeheinyer mmbeeekkkkkk!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Friday, January 18, 2013

JMM Antara Yang Terbaik Di Dunia.


Wah! Ini sudah bagus beb! Ini kira mantops ni beb. Terkejut jugak aku masa baca artikel ni tadi. Betul ke idak ni?? Benarkah?? Aku tak mengigau kah? hehehe. TAHNIAH kepada warga JMM seluruh Malaysia yang telah lama bertungkus lumus memberikan khidmat terbaik dalam melaksanakan tugas masing2.

CUEPACS Mahu Elaun Tetap Rumah Naik RM480??

  No comments    
categories: 
Berita gumbira??Berita gumbira?? Adakah??Adakah?? Hehehe jangan gembira duluuuu...lum dapat lagi pon!Tapi, isu elaun rumah ni telah lama dibangkitkan oleh CUEPACS lama dah. Jadi, inilah masa terbaik untuk CUEPACS bangkitkan semula..lebih2 lagi nak PRU 13 dah ni kan hehehe.

Presiden QUEPACS, Omar Osman.

Penjelasan UFB Isu Kahwin Di Thailand.

  No comments    
categories: 
Weng weng wenggggggg~ Baru sat ja tadi aku tengah layan ceramah Ustaz Azhar Idrus(UAI) kat youtube, tetiba pandanganku teralih kepada satu tajuk video...'Penjelasan Fathul Bari Isu Kahwin Lari Di Thailand'. Hah????? Kahwin lari??


Tengkuk Terkehel.

  No comments    
categories: 
Arrghhhhhh! Memang sakitttt...cukup tak selesa biler tengkuk terkehel atau tegang urat ni. Nak tunduk sakit..nak dongak sakit..kalih kanan sakit..kalih kiri lagi sakit! 

Bangkit tido pagi tadi, tengah syok nak menggeliat, tetiba rasa tengkuk ni macam nak 'tertanggal' dah! Incik somi cakap, "Tido tak berkalih (beralih) la tu". Hurmmm...mungkin kot sebab semalam tido lambat huhu (wah wah wah jangan mikir sembarangan donggggg)

Syiah Bukan Islam.

  5 comments    
categories: 


SEMEMANGNYA telah terkenal di sisi Ahli Sunnah wal Jamaah bahawa syiah adalah ajaran sesat dan menyimpang dari Islam. Syiah adalah agama yang telah masyhur sikap mereka yang suka berdusta di atas nama Nabi SAW untuk menyebarkan ajaran mereka ini. Bahkan mereka mendakwa bahawa malaikat Jibril tersalah menghantar wahyu kepada Nabi Muhammad sepatutnya diutus kepada Saidina Ali RA.

Thursday, January 17, 2013

Bila Balik Sekolah....

  No comments    
categories: 
Setiap kali aku amik diaorg dari nurseri, pasti aku tanya apa yang diaorg belajar, makan, buat, main di sekolah. Macam2 jawapan aku dapat. Tapi, seronok dengar sebab diaorg pun seronok berada di sekolah dan di nurseri.

So, Mira yang masih tak berapa sihat ni balik umah jer mintak susu...baring atas sofa. Wani pulak mula cari idea macam mana nak penatkan badan dia haha. Maklumla, kakak ni memey tak gheti duduk diam..nak kata hyperaktif tak jugak..tapi akal tu 'berjalan' ja~

Disebabkan Mira takda mood nak men ngan Wani arini, maka Wani terpaksa cari idea lain benda apa nak main. 



Mira Yang Kuat.

  1 comment    
categories: 
Hari ni aku teragak2 nak pegi keje, disebabkan panas badan Mira yang sekejap kebah sekejap tidak. Tapi,mengenangkan keje di opis berlambak giler! maka kene settlekan jugak ler dan Mira plak bertegas nak pegi sekolah...nak pegi sekolah...maka, aku ikutkan ajer. Dari ari Selasa ari tu, dia kurang aktif...tak macam selalu. Tapi, mulut tetap maintain becok hahaha~


Bapa Yang Kejam (Video)

  No comments    
categories: 
Morning glory everyoneeee!~Aku mulakan blogging arini dengan satu klip video yang 'menyayat' hati. Seorang bapa yang 'kejam' tergamak membuat bayinya menangis..menjejeh ayaq mata aku tengok video ni huhu.

Jom kita terjah!

Wednesday, January 16, 2013

Listen! Kami Dah Pindah (^_^)~

  1 comment    
categories: 

Woweeeee!~ Hou yeaaaa! Akhirnya, (My Blog Cloud) M.B.C telah bertukar alamat heeee. Seriously, aku dah putus asa pasai nak tukar domain baru ni. Hampir sebulan aku nunggu...nunggu...bulan tak timbul-timbul hehehe~


Tuesday, January 15, 2013

Mari "Listen" | Kosong - Mr Bie (Parodi)

  No comments    
categories: 

Memey sedap lagu Najwa Latif ni, tapi hok parodi punyer adalah yang TERBAEKKKKKK! Meh pakat2 dengar lagu parodi ni wokeh~

Pesan Mr Bie;

"Jangan asyik listen aja"




Tahniah Mr Bie...! 

Ingat yer pesan Mr Bie ni, terutama pada yang bergelar MAHASISWA. Tentu korang tak mo jadi Miss/Mr listen listen listen kan? Peace!~(^_^)

And...alamakkkkkkkkkk!~


Back-up pleaseeee~

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias..kita tak terlepas dari terkena tempias. Rimas ditindas sembunyi dalam puisi dan kias..tidak kau bidas tak berpaling walau sekilas..hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks dalam disleksia cuba kekal dalam konteks..bila dunia seolah tak memahami..kau sudi selami, dalami dan mengalami.-Malique (Teman Pengganti)



Kenyataan dari Wakil UUM mengenai Isu Sharifah Zohra Jabeen.

  No comments    
categories: 


Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera,

Kami dari Persatuan Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa UUM ingin menyuarakan sedikit pandangan mengenai isu Forum Mahasiswa di UUM apabila pelajar Jurusan Undang-undang di UUM Sdri Bawani KS dimalukan di depan khalayak ramai.

1. Kami mengutuk sekerasnya tindakan Puan Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin selaku Presiden Suara Wanita 1 Malaysia yang memperlekehkan dan memperkotak-katikkan soalan yang dikemukakan oleh saudari Bawani.

2. Dalam mana-mana forum, para panel dan juga audien sendiri mempunyai hak dan pendapat masing-masing untuk disuarakan, malahan ia juga perlu ditangani secara professional, bukan dengan memberi analogi "haiwan bermasalah" yang semua sedia maklum, tiada kaitan dengan fakta yang dikemukakan oleh Saudari Bawani.

3. Kami merasakan Puan Sharifah agak keterlaluan dan tidak menunjukkan contoh yang baik sebagai seorang pemimpin NGO dalam menjawab soalan yang dikemukakan. Oleh itu, kami juga memohon Puan Sharifah untuk memohon maaf secara terbuka kepada pihak Bawani seperti mana beliau memalukan saudari Bawani secara terbuka.

4. Sewajarnya, sebagai seorang pemimpin tertinggi NGO, Puan Sharifah patut memperkaya diri dengan ILMU dan NILAI-NILAI MURNI kerana kedua-dua elemen ini adalah sangat penting dalam diri seorang pemimpin agar pemimpin tersebut layak dihormati oleh pengikut. Bukan ego dan tinggi diri yang menjadi teruhan.

5. Kejadian yang berlaku, bagi kami, tidak perlu pelajar di dalam dewan itu turut disalahkan. Kebiasaannya sesi penghujahan dan sesi soalan dibuka selepas habis forum. Ini bererti mereka ini sudah diberikan pendedahan mengenai segala keburukan yang cuba diketengahkan. Sesungguhnya pelajar-pelajar di dalam dewan itu masih dalam proses belajar.

INTAFF Society Committee 2012 via We Are All Bawani


Abg Burn Brilliant!

  2 comments    
categories: 
Wah!wah!wah! Masuk ni dah dua kali Kenit makan burger bakar Abg Burn. Malam kelmarin terjah, malam tadi terjah lagi! Tapi, paling happening malam tadi la..sebab Abg Burn jual Burger Bakar seringgit jer yop!~

Kami kuar rumah pas maghrib gitu, incik somi ikut hiway KESAS tak la jam sangat. Kalu ikut FEDERAL kami tak sampai lagi la gamaknya. Aritu Kenit dah citer kan pasai promosi Burger Bakar Abg Burn di FB. Kalu korang nak tahu, check SINI & SINI.

Dan semalam, sekali lagi Kenit sekeluarga berpeluang menerjah gerai burger Abg Burn yang bessttt!

Promo di FB

Listen!Listen!Listen!

  No comments    
categories: 


FB Hilal Asyraf (Official)
Morning glory everyoneee!~ Aper kecoh2 ni? Semalam baru sempat bukak FB dan tengok update terkini, alih2 nama Sharifah Zohra Jabeen tetiba menjadi fofular dengan citer pasal beliau hampir di setiap status di 'News Feed' aku. Apeke heinyer yong??

Aku tak tahu staram pong, maklum skarang ni jarang dah bukak FB. So, setiap kali aku bukak FB, pasti aku check update dari adik Hilal Asyraf (Official) dulu, sebab setiap update beliau tentang apa saja aku suka baca. Tapi, biler aku baca status dari adik Hilal Asyraf (Official) malam tadi pasal satu video forum di UUM dan biler aku godek2 pasal Cik Puan yang sedang fofular ni...baru ku tahu....




Monday, January 14, 2013

Berita Gembira Pengguna Lebuhraya!

  No comments    
categories: 

Wowweeeeee!~ Dia turun lagiiiii...hooray!hehe Alhamdulillah... yeah! Berita penurunan harga sebegini la yang dinantikan oleh sumer orang ye dop? Tambah2 lagi kalu harga barang makanan huhu. La ni sumer harga barang naik mendadak, sampai pak menteri takleh nak kawal dah. Sumernyer ada alasan tersendiri biler ditanya naper harga naik.

Artikel SH

Tak Selamat Dah Ke?....

  3 comments    
categories: 
artikel HM
Rendah sangat ke kualiti tahap keselamatan sistem perbankan di negara kita ni? Atau kad bank kita ni yang bermasalah? Abah aku pun pernah kene lebih kurang seghuper ini jugak. Kad atm dia diduplicate. 

45 Minit Bersama UAI.

  No comments    
categories: 
Alhamdulillah tercapai jugak impian Kenit nak pi ceramah UAI. Memang lama dah berhajat nak pi dengar ceramah beliau dari masa Kenit kat Kuantan lagi. Kadang2 biler beliau ader buat ceramah di surau2 berdekatan dengan opis, tapi Kenit tidak berkesempatan untuk pergi sebab keje syif malam. 

Jadi, biler Kenit check kt FB jadual ceramah beliau ader dekat2 dengan area rumah Kenit, aper lagi terus ajak incik somi pi la hehe.

Malam tadi tajuk ceramah beliau ialah Maulidur Rasul. Ternyata, memang ramai sungguh muslimin dan muslimat membanjiri padang AU2 Keramat ini. Kenit dan family siap2 'booking' angle yang sesuai untuk mendengar UAI hehe. Ni je la yang termampu pun, sebab terlampau ramai mengalahkan konsert menyanyi!~


Sunday, January 13, 2013

Oh Abg Burn!

  1 comment    
categories: 
Heeeee seronok sungguh hari ni walaupun penat tak ilang lagi. Kenit gagahkan jugak diri meng'update' blog sebelum beradu. Penatttttt! Siang bawak anak2 beriadah. Malam pekena makan baekkkkk punyer!  

Alkisahnyer, sejak dua menjak ni Kenit menjadi tertarik untuk merasai burger bakar yang tengah jadi kegilaan orang ramai Kenit pun nak try jugak la kan sedap sangat ke burger bakar yang orang dok canang2 tu kan.So, ader satu page kat FB pasai burger bakar. Nama dia Burger Bakar Abg Burn.

So, godek punyer godek memey terkenal la burger abg burn ni. Kalu korang nak tahu lebih lanjut tentang Burger Bakar Abg Burn, korang terjah je la link ni yek. Promosi abg burn memey terbaeeekkk la!~hehehe.

Antara jajahan Burger bakar abg burn ni yang dekat ngan umah aku ialah di Seksyen 7 & Seksyen 13 Shah Alam. So, tadi kitaorg pergi yang kat Seksyen 13, Shah Alam. Tak susah nak cari pun lokasi abg burn ni, dekat sangat ngan Stadium Melawati tu, kat Restoran  Le Lac.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.