ruangiklan
ruangiklan

Saturday, January 26, 2013

Aku Review: Burger Bakar Abg Burn..3rd time!

  No comments    
categories: 
Kelmarin kami terjah lagi Abg Burn! Walaupun waktu ni Wani still lemah tapi demam dah kebah skit berbanding malam sebelumnya. So, malam kelmarin ntah naper tetiba incik somi ngidam burger bako plak hehe. Jadi, untuk tidak menghampakan impian incik somi tu maka kami pun mencari burger bako yang sedap. Dan sasaran kami tak lain tak bukan ialah Burger Bakar Abg Burn!

Friday, January 25, 2013

One Word...BANGANG!

  No comments    
categories: 
Sebelum aku nak citer lebih2 apa yang bangang, maafkan aku andai perkataan ini menganggu gugat ketenteraman  jiwa korang yang membacanya. Bukan sifat semulajadi aku untuk menggunakan perkataan sebegini atau yang sewaktu dengannya, juga bukan nak maki hamun jauh sekali nak mencarut, cuma kalu korang tengok gambar2 di bawah ni, korang pun akan fikir benda yang sama hehe.

Tak tahula pulak kalu2 ader peminat tegar fesyen B*NG*NG sebegini dan menggelarnya....SENI. Satu jer aku nak pesan, jangan diB*NG*NGkan seni itu (paham ke dop aku cakap ni?) Jom kiter terjah fesyen yang......terjah je la!

Thursday, January 24, 2013

Berjangkit....

  No comments    
categories: 
Hurmmm...termenung sekejap aku biler melihat tubuh lesu Wani. Biasanya kalu dia sihat pasti riuh umah ni dibuatnyer. Tapi, start petang tadi dia dah mula mendiamkan diri. Patutlah dalam kete tadi dia diammmm jer.

Biler aku offer nak makan aper since arini gaji kan, so dia pun dah lama ngidam ke yong tau fu jadi aku tanyer la...tapi dia jawab tak mo..tak sihat katanya. Hurmmm...

Aku ni mulalah jiwa tak keruan, tengok dia melepet jer gitu. Tapi, memang gitu la keadaannya tiap kali dia tak sihat. Kalu nak cam dia sihat ke dak, cam kan aje la dia duk diam saje ke atau boleh melompat lagi. Dari dulu lagi, kalu takat demam ringan atau batuk selsema dia boleh tahan bergelak dengan adik dia lagi. Tapi, kalu demam teruk skit, memang melepet saje la jawabnyer.....hurmmm.


Minggu lepas si adik demam..ni kakak plak. Ibu doakan semoga Wani cepat sembuh..dan aktif seperti biasa. Aku pun tak faham...kalu anak sihat boleh melompat, bermain aku gatai pi suruh duk diam2. Biler anak tak sihat, aku plak risau dia duk diam gitu jer...haihhhh~ Maafkan ibu....

Wednesday, January 23, 2013

Why Nuffnang Tak Mo Kuar??

  6 comments    
categories: 

Fenin fenin kepalo den dibueknyo. Apkobondonyo ni aiiiii!~ Penat mak gonyoh2 benda ni..tak kuar2 jugak huhu. Dah banyak ari dah Sir Nuffnang buat macam ni kat Kenit...apa yang dah Kenit buat??


"Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (http://www.rusukiri.my/)"

Tuesday, January 22, 2013

Bila Aku Marah.......

Haihhhh..lama dah telinga ni tak 'berasap'. Tapi, biler ader yang dah nyalakan 'unggun api kemarahan' mulala aku nak amuk huhu.

Dah lama (3 hari kot) Wani & Mira tak kena 'angin tsunami' ibu. Tapi, arini memey bertuah dua beradik ni sebab dapat merasa jugak. Banyak artikel yang aku baca mecadangkan budak2 arini tidak boleh kiter marah atau herdik atau rotan seperti mak bapak buat kat kiter dulu.

Customer Bagi....

Dulu masa aku masih di bangku sekolah, (dulu pakai bangku lagi tau) kalu time dekat2 nak raya Cina ni, akula paling teruja! Bukan teruja nak sambut raya Cina la. Tapi, teruja jumpa limau wahaha~

Aper taknyer, sampai mak aku pun dah 'cop' aku 'Anim Antu Limau' dalam keluarga Pak Hashim. Aku redho jer hahahaha.  So, tiap kali akak atau abah aku balik keje mesti ader bawak 'ole-ole' dari opis. 

Akak & abah aku keje bank so, memang banyak deal dengan customer. Maner customer yang baik hati dia bagi la berkotak2 buah limau. Maner yang terlebih baik tu, dia bagi sekali ngan 'ang pau' hehehe.

So, ni pestime aku dapat limau dari customer sendiri la. Syiok tak? opkos la....heeee:D



Gambar limau pun nak amik ke nim? Opkos la...customer bagi maaa, mesti kasi highlight skek la.


OVER kan...?Wahahahaha~


70 Tahun Solat Salah Kiblat.

  2 comments    
categories: 

MELAKA TENGAH ­- Sebuah masjid berusia lebih 70 tahun di sini dikesan melakukan kesalahan dalam penetapan arah kiblat....

“Kita segera atasi keadaan itu dengan memasang pita pelekat penanda arah kiblat sebenar bagi mengelak kekeliruan jemaah,” katanya ketika ditemui di kediamannya di Kampung Paya Ikan, semalam....

Penampilan Terbaru Isteri Bekas Pemimpin.

  3 comments    
categories: 
Ketepikan soal politik & perbezaan idelologi sebentar dan lihat betul2 gambar di bawah, siapakah gerangannya wanita di sebelah Tun Dr. Mahathir tu?? Geraknya, senyumnya, lenggoknya menggambarkan beliau seorang yang sangat 'low profile'. 

Anak Seperti Sampah!

  No comments    
categories: 
Allahurobbi! Panas, sentap, geram, sebak, kasihan...itulah perasaanku tatkala melihat sekujur tubuh kecil yang cukup sifat dan comel namun dikelilingi sampah yang membusuk! Ya Allah, sesungguhnya bayi ini telah dijanjikan syurga olehMu.

Foto: HM

Benarkah Wang Penyelesaiannya?

  No comments    
categories: 
Dalam hidup kita tak terlepas dari dibelenggu masalah, tak kira la samada masalah tu yang cari kita atau kita yang cari masalah. Bagi kes berprofil tinggi, seringkali wang dijadikan 'alat' untuk menyelesaikan masalah memandangkan sumer orang suker WANG!

Dan, bagi 'orang jahat' yang kaya inilah kesempatan yang digunakan mereka untuk meloloskan diri dari kejahatan yang dilakukan. Dan, ini juga menjadi persoalan samada 'mangsa' itu benar2 ingin menuntut keadilan untuk dirinya atau dia juga berminat dengan WANG semata-mata??

Padah Mabuk!

  No comments    
categories: ,
Haaaa macam2 pe'el la omputih ni yer, kalu dah mabuk tu kerusi lipat budak pun boleh dibuat bergurau hahaha. Tengok tu, macam manerrrrrrrrr dia boleh terperosok dalam kerusi lipat tu??? Aku nak tolong pun tak gheti, gheti gelak je la hehehehe.

Kalu la aku jadi ahli bomba tu, aku gelak sakan dulu kat situ hehe, kelako benau minah omputih ni..hmmm~

Foto: ScottishSun

Hanya Tembaga

  No comments    
categories: 

Zaman la ni nak kumpul dosa cukup mudah kan. Kesian aku nengok makcik ni, Naya ke orang jer....! Tak sure la aku samada ini kes misscommunication ke haper, tapi menurut makcik ni bank tersebut melelong selonggok emas bermutu rendah.
Bermutu rendah macam mana tu yek? 10% emas, 90% tembaga ker? Hurmm...aku pun kurang info pasai benda ni..tahu pakai jer hehehe~
Foto: HM

Monday, January 21, 2013

Macam Ni Pun Boleh Ka?

  No comments    
categories: ,

Aiyaakkkkk! Zaman sekarang ni apa pun boleh jadi yek. Geleng kepala aku baca citer tu. Tengah sedap2 ngunyah buat tembikai susu hampir nak tersedak dibuatnyer. *huh, tu drama jer tu*

Sunday, January 20, 2013

Tak Dapat Aku Bayangkan.....

  No comments    
categories: 
Allahurobbi! Tak dapat aku bayangkan...kalu ini terjadi pada anak2ku. Sedangkan aku tinggalkan mereka sekejap di kampung ari tu pun air mata dah menjejeh jejeh!Rasa nak terbang ke sana malam tu jugak...!

mstar

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.