Thursday, January 31, 2013

ND Lala: 'Tolong Jangan Biadab'

Thursday, January 31, 2013 4 Comments
Hurrmm...sejak dua menjak ni hubungan deme (Sharnaaz-Shila) selalu jadi tatapan spotlight di media hiburan. Dari kes cintan, gaduh manja, baran sehingga ke sekarang...

Terbaru, ND Lala menyatakan rasa kesalnya pada boypren Shila yang dikatakan memalukannya sekeluarga berhubung pernyataan Sharnaaz yang tetap akan datang merisik, walhal ND Lala sendiri tidak pernah mengadakan perbincangan bersama keluarga Sharnaaz mengenai perkahwinan itu...guaner tu?

Wednesday, January 30, 2013

Tensi Merempit!

Wednesday, January 30, 2013 0 Comments
Ini dah kali kedua aku kene cenggini! Sudah dikira pisang berbuah dua kali hehe. Hadoowww! memey la aku dah nak melalui zaman ketuaan tau. Habis sumer bende aku luper...pekeheinyer yongggg? 

Tak pasai2 aku merempit arini kat Federal! 20km aku ulang alik jadi 40km! Tak campur lagi dengan kepadatan kereta yang luar biasa! Plus, kekurangan ajar para pemandu pun tak kurang hebat jugak. Habih, nak aku tadah muker tengok jer? Maner boleh bebbbb? Jiwa rempitzku ni mula la membuak-buak biler orang buat perangai atas jalan raya kan!*rempitz la sangat*

Kenyang Perut Susah Hati!

Wednesday, January 30, 2013 0 Comments
Aper2 hal aku bagi pantun 2 kerat dulu,

Gendang gendut tali kecapi,
    Kenyang perut tapi susah hati.

Apa pasai susah hati?? Haaa ni la nak habaq mai! Aper nak jadi ngan aku ni. Tu laaaa, dah orang2 tua dulu cakap dah, kerana mulut badan binasa. Tapi, bukan badan aku binasa...cuma berat badan jer! Haddowww....mengah aku dibuatnyer. Tambah kalu lepas makan pas tu jalan kaki. Mak aiii, jalan pun terkangkang macam preggy 8 bulan! Nak cover jalan straight catwalk macam dulu pun takleh dah hahaha. 

Ukiran Anamorphic Yang Mengagumkan! (9 Foto)

Wednesday, January 30, 2013 0 Comments
Apa itu Anamorphic? Ia adalah suatu istilah tentang perspektif yang patuh pada syarat-syarat perspektif itu sendiri malah lebih ketat dari bentuk lain. Namun, ia juga merupakan suatu bentuk perspektif yang telah diputerbelitkan dalam beberapa cara untuk menghasilkan imej  sebenar. Tak faham?? Jom kiter terjah gambar~

Seni anamorphic cermin.

3000 Remaja Lulus Latihan Ketenteraan Hamas.

Wednesday, January 30, 2013 0 Comments
Remaja menunjukkan aksi memegang senapang
di Semenanjung Gaza.

GAZA – Lebih 3,000 remaja Palestin lulus dalam sesi pertama latihan ketenteraan anjuran pihak Hamas di Semenanjung Gaza.

Program bertujuan memupuk generasi pemimpin baru dalam perjuangan menentang Israel ini adalah pembelajaran elektif ditawarkan di setiap sekolah sejak September tahun lalu.

Kambing Lagi????

Wednesday, January 30, 2013 0 Comments
Alahaiiiii....minggu ni jer dah 3 kali Kenit citer pasal kambing hahaha. Ntah aper yang syok sangat kat kambing ni pun Kenit tak tahu ler. Kalu bab daging kambing memey terliur gak la dibuatnyer. Tapi, kambing yang Kenit nak citer ni sekali lagi menjadi mangsa 'kekejaman' manusia hehe. Kali ni di Malaysia.

Semalam jer Kenit bukak 2 citer pasai kambing di 2 negara yang berbeza. Ada yang diwarnakan bulunya dan ada plak yang disaman! Haddowww! Kali ni...pe citer plak?? Jom kiter terjah!hehehe...*dah macam PI (Private Investigator) untuk kambing dah aku ni hahaha*

Hadiah Bermakna Sambutan Hari Lahir Nik Aziz.

Wednesday, January 30, 2013 0 Comments
Nik Aziz bersama Tuan Sabariah Tuan Ishak
mencium cicit sulung mereka semalam.
Alhamdulillah..bestnyer dapat kembor yer! Kalu dalam keluarga kiter ader genetik kembor ni beruntungla sungguh!hehehe. Kelahiran kembar ini bukan sumer orang boleh dapat..hanya yang bertuah saje la boleh dapat 'pakej' lengkap sebegini. Namun, aperpun jenis kelahiran samada kembar atau tidak, yang penting kegembiraan jelas terpampang pada seluruh ahli keluarga yang menyambut kelahiran orang baru dalam keluarga ye dop?

Tuesday, January 29, 2013

Sebelum Masuk Tidur....

Tuesday, January 29, 2013 0 Comments
Oohhh legaaaaa cheq! Baru dapat perkhabaran gembira dari Sir Nuffnang mengenai Ads yang ditepek di blog cheq! Risau gak aritu masa Kenit tukar balik domain .my  kepada blogspot.com balik. Lepas update blog, Kenit anto tiket ke Sir Nuffnang dan inform pasal penukaran balik address.

Wani Ada Adik Angkat?

Tuesday, January 29, 2013 0 Comments
Petang tadi dalam kete...




Mira: buuu...tengok ni! Kakak dapat niiii...*sambil tunjuk tali angry bird*

Ibu: eh..aper ni? sapa bagi kakak ni?

Kakak: alaa...kawan kakak la bagi.

Ibu: kawan kaka yang maner? kakak niii...jangan amik barang orang boleh tak? 

Kakak: kakak bukan amik..dia yang bagiii...

Ibu: naper dia bagi kakak? cuba bagitau ibu?

Kakak: sebab dia takda kakak la...

Ibu: habis....kak ni kakak angkat dia la...?

Kakak:........................................

Ibu: esok kakak balik kat dia tau...ibu tak suka anak ibu amik barang orang. Ntah2 mak dia bagi ker...

Kakak: *angguk kepala*

Ader je benda dibawak baliknya..@_@

Surat versi Melayu dari Muslimah Risau.

Tuesday, January 29, 2013 2 Comments


Gambar Hiasan

Surat versi Melayu dari Muslimah risau... pendapat anda bagaimana?

Kehadapan HIjabista dan HIjabisters yang disayangi…

Saya menulis untuk melahirkan rasa risau sayang dengan cara majalah anda ‘mempamerkan’ wanita berhijab. Saya amat percaya bahawa konsep ‘kesederhanaan’ haruslah diseiringkan dengan pemakaian Muslimah (termasuklah hijab) dan kesederhanaaan ini merupakan perkara yang teramatlah penting sekali. Kesederhanaan oleh itu, perlulah diberi keutamaan dan penekanan oleh setiap wanita berhijab dan bertudung termasuklah majalah anda

Keadaan Sebenar Apartment Di Hong Kong. (5 Foto)

Tuesday, January 29, 2013 0 Comments
Biar betik (betul)??? Bukan buah betik tu huhu. Macam tak percaya jer tengok apartment di Hong Kong sebegini ghuper! Memang nilai hartanah dikatakan semakin tinggi dari tahun ke tahun.  Jangan kata kadar jualan, sewaan juga turut sama. Pemandangan yang bakal korang saksikan ini adalah pemandangan yang sangat biasa di Hong Kong, namun bagi aku....ia agak...extreme??


Padat dan rapat 

Monday, January 28, 2013

Terima Kasih Pingje.org

Monday, January 28, 2013 4 Comments
Biler bukak email tadi, dapat satu perkhabaran dari Pingje.org mengenai bagaimana nak jadikan artikel blog kiter SEO friendly. Aku yang tak sampai setengah tahun berblogging ni memey tak amik port pun pasai mende2 ni sumer pada mulanya. Sebabnya, aku takda basic knowledge pasai kekdah (kaedah) SEO ni.


Lega Dapat Balik!

Monday, January 28, 2013 4 Comments
Alhamdulillah! Alhamdulillah! Rasa nak peluk cium laptop Kenit ni..baru sekarang Kenit dapat access blog weh! Giler punyer keje..! Sakit meroyan Kenit dibuatnya beberapa ari ni. Jenuh la Kenit godek sana godek sini cari tang mana  salah. Kenit gi anto ticket kat asiahost pastu gi anto ticket kat nuffnang. @ 4 hari ni memey pageviews Kenit jatuh merosot macam ekonomi dunia 1997!

Peti Harta Karun.

Monday, January 28, 2013 1 Comments
*Sigh* redho je la blog aku masih tkleh bukak lagi. Macam 'nyesal' plak tukar domain ni huhu. Dah 3/4 hari dah cenggini. Sedih tau takleh nak bukak ari2. Orang lain bahagia jer boleh update dan blogwalking. Aku.....? Hurmmmm...hari ini Wani beransur pulih sedikit demi sedikit. Selera makan pun bertambah baik cuma aku masih pantau pemakanan dia agar perut dia tak meragam lagi. 

Tengahari semalam aku masakkan dia lauk kegemarannya sup su'un tapi aku campurkan dengan cendawan skit(dia tak tahu). Budak2 ni kalu kiter cakap ada sayur atau barang yang pelik2 dalam lauk konpem dia takkan makan. Sampai bergaduh2 nak suruh dia telan. Pernah jugak aku try secara psikologi. Contohnya, aku katakan bagus makan carrot tu, baik untuk mata nanti mata cantik dan bersinar. Haaaa, barulah dia bukak mulut makan..itu pun dengan muka 'ketat' hehehehe. Pastu aku gorengkan telur garing2.

My BFF's Son's Aqiqah.

Monday, January 28, 2013 0 Comments
Kebanyakan orang dapat BFF time sekolah-sekolah dulu. Ader yang berkekalan walaupun masing2 dah berkahwin dan anak berderet. Aku juga ada BFF,masa sekolah dulu kami memey 'kamceng' terutama bab2 kuar shopping dan tengok wayang muahaha~

So, BFF aku ni namanya Intan Shahida tua sebulan dari aku wahaha. Hey, tu penting untuk di'mention'kan okey means aku muda skek la dari dia heeeee. Sebelum aku citer pasai anak dia, meh aku cite skek pasai mek(Intan)ni dulu hehe. 

Sunday, January 27, 2013

Minta Maaf..

Sunday, January 27, 2013 0 Comments

Pagi2 diaorg dah berebut mainan baru beli malam tadi kat Uptown Damansara. Yang Wani siap bagi warning order kat Mira jangan kacau dia main.

 Yang Mira buat muka selamba tak jawab sepatah. Tengah syok main Wani datang dekat dan 'menceroboh' kawasan Mira. Aper lagi, 'perang' sakan dia dua beradik! Inilah masanya 'panglima tentera' nak join sekali..dua2 aku marahkan! 5 minit pastu Wani hulur 'bendera putih' salam tangan adik dia hehe..rasa nak tergelak aku tekup bantal kat muka menahan gelak. 

Tergoyang2 badan hahaha. Macam2la pe'el anak2 zaman skrg ni.  Kalu time gaduh memang 'kaw kaw' punyer diaorg bagi. Sampaikan dengan aku sekali join sama hehe. 

Tapi nama pun dah adik beradik gaduh kot mana pun 5 minit pastu dia gelak ketawa balik. Mereka tak mudah berdendam apatah lagi gaduh kejap je. Kadang2 dalam hal sebegini kita yang kene belajar dari budak kecil, ke guaner?                                       

Saturday, January 26, 2013

Aku Review: Burger Bakar Abg Burn..3rd time!

Saturday, January 26, 2013 0 Comments
Kelmarin kami terjah lagi Abg Burn! Walaupun waktu ni Wani still lemah tapi demam dah kebah skit berbanding malam sebelumnya. So, malam kelmarin ntah naper tetiba incik somi ngidam burger bako plak hehe. Jadi, untuk tidak menghampakan impian incik somi tu maka kami pun mencari burger bako yang sedap. Dan sasaran kami tak lain tak bukan ialah Burger Bakar Abg Burn!

Friday, January 25, 2013

One Word...BANGANG!

Friday, January 25, 2013 0 Comments
Sebelum aku nak citer lebih2 apa yang bangang, maafkan aku andai perkataan ini menganggu gugat ketenteraman  jiwa korang yang membacanya. Bukan sifat semulajadi aku untuk menggunakan perkataan sebegini atau yang sewaktu dengannya, juga bukan nak maki hamun jauh sekali nak mencarut, cuma kalu korang tengok gambar2 di bawah ni, korang pun akan fikir benda yang sama hehe.

Tak tahula pulak kalu2 ader peminat tegar fesyen B*NG*NG sebegini dan menggelarnya....SENI. Satu jer aku nak pesan, jangan diB*NG*NGkan seni itu (paham ke dop aku cakap ni?) Jom kiter terjah fesyen yang......terjah je la!

Thursday, January 24, 2013

Berjangkit....

Thursday, January 24, 2013 0 Comments
Hurmmm...termenung sekejap aku biler melihat tubuh lesu Wani. Biasanya kalu dia sihat pasti riuh umah ni dibuatnyer. Tapi, start petang tadi dia dah mula mendiamkan diri. Patutlah dalam kete tadi dia diammmm jer.

Biler aku offer nak makan aper since arini gaji kan, so dia pun dah lama ngidam ke yong tau fu jadi aku tanyer la...tapi dia jawab tak mo..tak sihat katanya. Hurmmm...

Aku ni mulalah jiwa tak keruan, tengok dia melepet jer gitu. Tapi, memang gitu la keadaannya tiap kali dia tak sihat. Kalu nak cam dia sihat ke dak, cam kan aje la dia duk diam saje ke atau boleh melompat lagi. Dari dulu lagi, kalu takat demam ringan atau batuk selsema dia boleh tahan bergelak dengan adik dia lagi. Tapi, kalu demam teruk skit, memang melepet saje la jawabnyer.....hurmmm.


Minggu lepas si adik demam..ni kakak plak. Ibu doakan semoga Wani cepat sembuh..dan aktif seperti biasa. Aku pun tak faham...kalu anak sihat boleh melompat, bermain aku gatai pi suruh duk diam2. Biler anak tak sihat, aku plak risau dia duk diam gitu jer...haihhhh~ Maafkan ibu....

Wednesday, January 23, 2013

Why Nuffnang Tak Mo Kuar??

Wednesday, January 23, 2013 6 Comments

Fenin fenin kepalo den dibueknyo. Apkobondonyo ni aiiiii!~ Penat mak gonyoh2 benda ni..tak kuar2 jugak huhu. Dah banyak ari dah Sir Nuffnang buat macam ni kat Kenit...apa yang dah Kenit buat??


"Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (http://www.rusukiri.my/)"

Tuesday, January 22, 2013

Bila Aku Marah.......

Tuesday, January 22, 2013 1 Comments
Haihhhh..lama dah telinga ni tak 'berasap'. Tapi, biler ader yang dah nyalakan 'unggun api kemarahan' mulala aku nak amuk huhu.

Dah lama (3 hari kot) Wani & Mira tak kena 'angin tsunami' ibu. Tapi, arini memey bertuah dua beradik ni sebab dapat merasa jugak. Banyak artikel yang aku baca mecadangkan budak2 arini tidak boleh kiter marah atau herdik atau rotan seperti mak bapak buat kat kiter dulu.

Customer Bagi....

Tuesday, January 22, 2013 0 Comments
Dulu masa aku masih di bangku sekolah, (dulu pakai bangku lagi tau) kalu time dekat2 nak raya Cina ni, akula paling teruja! Bukan teruja nak sambut raya Cina la. Tapi, teruja jumpa limau wahaha~

Aper taknyer, sampai mak aku pun dah 'cop' aku 'Anim Antu Limau' dalam keluarga Pak Hashim. Aku redho jer hahahaha.  So, tiap kali akak atau abah aku balik keje mesti ader bawak 'ole-ole' dari opis. 

Akak & abah aku keje bank so, memang banyak deal dengan customer. Maner customer yang baik hati dia bagi la berkotak2 buah limau. Maner yang terlebih baik tu, dia bagi sekali ngan 'ang pau' hehehe.

So, ni pestime aku dapat limau dari customer sendiri la. Syiok tak? opkos la....heeee:D



Gambar limau pun nak amik ke nim? Opkos la...customer bagi maaa, mesti kasi highlight skek la.


OVER kan...?Wahahahaha~


70 Tahun Solat Salah Kiblat.

Tuesday, January 22, 2013 2 Comments

MELAKA TENGAH ­- Sebuah masjid berusia lebih 70 tahun di sini dikesan melakukan kesalahan dalam penetapan arah kiblat....

“Kita segera atasi keadaan itu dengan memasang pita pelekat penanda arah kiblat sebenar bagi mengelak kekeliruan jemaah,” katanya ketika ditemui di kediamannya di Kampung Paya Ikan, semalam....

Benarkah Wang Penyelesaiannya?

Tuesday, January 22, 2013 0 Comments
Dalam hidup kita tak terlepas dari dibelenggu masalah, tak kira la samada masalah tu yang cari kita atau kita yang cari masalah. Bagi kes berprofil tinggi, seringkali wang dijadikan 'alat' untuk menyelesaikan masalah memandangkan sumer orang suker WANG!

Dan, bagi 'orang jahat' yang kaya inilah kesempatan yang digunakan mereka untuk meloloskan diri dari kejahatan yang dilakukan. Dan, ini juga menjadi persoalan samada 'mangsa' itu benar2 ingin menuntut keadilan untuk dirinya atau dia juga berminat dengan WANG semata-mata??

Padah Mabuk!

Tuesday, January 22, 2013 0 Comments
Haaaa macam2 pe'el la omputih ni yer, kalu dah mabuk tu kerusi lipat budak pun boleh dibuat bergurau hahaha. Tengok tu, macam manerrrrrrrrr dia boleh terperosok dalam kerusi lipat tu??? Aku nak tolong pun tak gheti, gheti gelak je la hehehehe.

Kalu la aku jadi ahli bomba tu, aku gelak sakan dulu kat situ hehe, kelako benau minah omputih ni..hmmm~

Foto: ScottishSun

Hanya Tembaga

Tuesday, January 22, 2013 0 Comments

Zaman la ni nak kumpul dosa cukup mudah kan. Kesian aku nengok makcik ni, Naya ke orang jer....! Tak sure la aku samada ini kes misscommunication ke haper, tapi menurut makcik ni bank tersebut melelong selonggok emas bermutu rendah.
Bermutu rendah macam mana tu yek? 10% emas, 90% tembaga ker? Hurmm...aku pun kurang info pasai benda ni..tahu pakai jer hehehe~
Foto: HM

Monday, January 21, 2013

Sunday, January 20, 2013

Saturday, January 19, 2013

Akukah Yang Jakun?

Saturday, January 19, 2013 0 Comments
Wah! wah! wah! Kemain sakan anak2 dara aku menghadap kartun arini. 5 hari kene 'kuarantin', maka hari ini lah hari membalas dendam hehe. Celik mata jer pagi tadi, siap mandi dan makan, terus mintak men game. Yang Mira syok tengok 'boypren' kembar dia.

Tadi, diaorg mintak tengok kartun lagi. Its ok, ibu bagi...it's still Saturday kan hehe. So, sambil2 diaorg tengok, aku skodeng gak takut2 diaorg klik mende lain kang. Aku kat dapur tengah goreng cucuq, terdengar dua beradik ni gelak sakan kat depan. Haiihhhh...kelako sangat ker kartun tu??

Bila Kambing Marah Papparazzi(VIDEO)

Saturday, January 19, 2013 0 Comments
Assalamualaikum sumer!~

Pernah tengok kambing marah 'papprazzi'? Marah tu bukan macam kambing tu tanduk orang @ kejar orang. Tapi, cara kambing ni marah lain macam skek hahaha. Tapi, mengapa 'papparazzi' ni kene marah ngan kambing pulak? Haaaa jom kiter terjah video di bawah....apekeheinyer mmbeeekkkkkk!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Friday, January 18, 2013

Tengkuk Terkehel.

Friday, January 18, 2013 0 Comments
Arrghhhhhh! Memang sakitttt...cukup tak selesa biler tengkuk terkehel atau tegang urat ni. Nak tunduk sakit..nak dongak sakit..kalih kanan sakit..kalih kiri lagi sakit! 

Bangkit tido pagi tadi, tengah syok nak menggeliat, tetiba rasa tengkuk ni macam nak 'tertanggal' dah! Incik somi cakap, "Tido tak berkalih (beralih) la tu". Hurmmm...mungkin kot sebab semalam tido lambat huhu (wah wah wah jangan mikir sembarangan donggggg)

Syiah Bukan Islam.

Friday, January 18, 2013 5 Comments


SEMEMANGNYA telah terkenal di sisi Ahli Sunnah wal Jamaah bahawa syiah adalah ajaran sesat dan menyimpang dari Islam. Syiah adalah agama yang telah masyhur sikap mereka yang suka berdusta di atas nama Nabi SAW untuk menyebarkan ajaran mereka ini. Bahkan mereka mendakwa bahawa malaikat Jibril tersalah menghantar wahyu kepada Nabi Muhammad sepatutnya diutus kepada Saidina Ali RA.

Thursday, January 17, 2013

Bila Balik Sekolah....

Thursday, January 17, 2013 0 Comments
Setiap kali aku amik diaorg dari nurseri, pasti aku tanya apa yang diaorg belajar, makan, buat, main di sekolah. Macam2 jawapan aku dapat. Tapi, seronok dengar sebab diaorg pun seronok berada di sekolah dan di nurseri.

So, Mira yang masih tak berapa sihat ni balik umah jer mintak susu...baring atas sofa. Wani pulak mula cari idea macam mana nak penatkan badan dia haha. Maklumla, kakak ni memey tak gheti duduk diam..nak kata hyperaktif tak jugak..tapi akal tu 'berjalan' ja~

Disebabkan Mira takda mood nak men ngan Wani arini, maka Wani terpaksa cari idea lain benda apa nak main. 



Mira Yang Kuat.

Thursday, January 17, 2013 1 Comments
Hari ni aku teragak2 nak pegi keje, disebabkan panas badan Mira yang sekejap kebah sekejap tidak. Tapi,mengenangkan keje di opis berlambak giler! maka kene settlekan jugak ler dan Mira plak bertegas nak pegi sekolah...nak pegi sekolah...maka, aku ikutkan ajer. Dari ari Selasa ari tu, dia kurang aktif...tak macam selalu. Tapi, mulut tetap maintain becok hahaha~


Wednesday, January 16, 2013

Tuesday, January 15, 2013

Mari "Listen" | Kosong - Mr Bie (Parodi)

Tuesday, January 15, 2013 0 Comments

Memey sedap lagu Najwa Latif ni, tapi hok parodi punyer adalah yang TERBAEKKKKKK! Meh pakat2 dengar lagu parodi ni wokeh~

Pesan Mr Bie;

"Jangan asyik listen aja"




Tahniah Mr Bie...! 

Ingat yer pesan Mr Bie ni, terutama pada yang bergelar MAHASISWA. Tentu korang tak mo jadi Miss/Mr listen listen listen kan? Peace!~(^_^)

And...alamakkkkkkkkkk!~


Back-up pleaseeee~

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias..kita tak terlepas dari terkena tempias. Rimas ditindas sembunyi dalam puisi dan kias..tidak kau bidas tak berpaling walau sekilas..hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks dalam disleksia cuba kekal dalam konteks..bila dunia seolah tak memahami..kau sudi selami, dalami dan mengalami.-Malique (Teman Pengganti)



Kenyataan dari Wakil UUM mengenai Isu Sharifah Zohra Jabeen.

Tuesday, January 15, 2013 0 Comments


Assalamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera,

Kami dari Persatuan Pengurusan Hal Ehwal Antarabangsa UUM ingin menyuarakan sedikit pandangan mengenai isu Forum Mahasiswa di UUM apabila pelajar Jurusan Undang-undang di UUM Sdri Bawani KS dimalukan di depan khalayak ramai.

1. Kami mengutuk sekerasnya tindakan Puan Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin selaku Presiden Suara Wanita 1 Malaysia yang memperlekehkan dan memperkotak-katikkan soalan yang dikemukakan oleh saudari Bawani.

2. Dalam mana-mana forum, para panel dan juga audien sendiri mempunyai hak dan pendapat masing-masing untuk disuarakan, malahan ia juga perlu ditangani secara professional, bukan dengan memberi analogi "haiwan bermasalah" yang semua sedia maklum, tiada kaitan dengan fakta yang dikemukakan oleh Saudari Bawani.

3. Kami merasakan Puan Sharifah agak keterlaluan dan tidak menunjukkan contoh yang baik sebagai seorang pemimpin NGO dalam menjawab soalan yang dikemukakan. Oleh itu, kami juga memohon Puan Sharifah untuk memohon maaf secara terbuka kepada pihak Bawani seperti mana beliau memalukan saudari Bawani secara terbuka.

4. Sewajarnya, sebagai seorang pemimpin tertinggi NGO, Puan Sharifah patut memperkaya diri dengan ILMU dan NILAI-NILAI MURNI kerana kedua-dua elemen ini adalah sangat penting dalam diri seorang pemimpin agar pemimpin tersebut layak dihormati oleh pengikut. Bukan ego dan tinggi diri yang menjadi teruhan.

5. Kejadian yang berlaku, bagi kami, tidak perlu pelajar di dalam dewan itu turut disalahkan. Kebiasaannya sesi penghujahan dan sesi soalan dibuka selepas habis forum. Ini bererti mereka ini sudah diberikan pendedahan mengenai segala keburukan yang cuba diketengahkan. Sesungguhnya pelajar-pelajar di dalam dewan itu masih dalam proses belajar.

INTAFF Society Committee 2012 via We Are All Bawani


Abg Burn Brilliant!

Tuesday, January 15, 2013 2 Comments
Wah!wah!wah! Masuk ni dah dua kali Kenit makan burger bakar Abg Burn. Malam kelmarin terjah, malam tadi terjah lagi! Tapi, paling happening malam tadi la..sebab Abg Burn jual Burger Bakar seringgit jer yop!~

Kami kuar rumah pas maghrib gitu, incik somi ikut hiway KESAS tak la jam sangat. Kalu ikut FEDERAL kami tak sampai lagi la gamaknya. Aritu Kenit dah citer kan pasai promosi Burger Bakar Abg Burn di FB. Kalu korang nak tahu, check SINI & SINI.

Dan semalam, sekali lagi Kenit sekeluarga berpeluang menerjah gerai burger Abg Burn yang bessttt!

Promo di FB

Listen!Listen!Listen!

Tuesday, January 15, 2013 0 Comments


FB Hilal Asyraf (Official)
Morning glory everyoneee!~ Aper kecoh2 ni? Semalam baru sempat bukak FB dan tengok update terkini, alih2 nama Sharifah Zohra Jabeen tetiba menjadi fofular dengan citer pasal beliau hampir di setiap status di 'News Feed' aku. Apeke heinyer yong??

Aku tak tahu staram pong, maklum skarang ni jarang dah bukak FB. So, setiap kali aku bukak FB, pasti aku check update dari adik Hilal Asyraf (Official) dulu, sebab setiap update beliau tentang apa saja aku suka baca. Tapi, biler aku baca status dari adik Hilal Asyraf (Official) malam tadi pasal satu video forum di UUM dan biler aku godek2 pasal Cik Puan yang sedang fofular ni...baru ku tahu....




Monday, January 14, 2013

Berita Gembira Pengguna Lebuhraya!

Monday, January 14, 2013 0 Comments

Wowweeeeee!~ Dia turun lagiiiii...hooray!hehe Alhamdulillah... yeah! Berita penurunan harga sebegini la yang dinantikan oleh sumer orang ye dop? Tambah2 lagi kalu harga barang makanan huhu. La ni sumer harga barang naik mendadak, sampai pak menteri takleh nak kawal dah. Sumernyer ada alasan tersendiri biler ditanya naper harga naik.

Artikel SH

45 Minit Bersama UAI.

Monday, January 14, 2013 0 Comments
Alhamdulillah tercapai jugak impian Kenit nak pi ceramah UAI. Memang lama dah berhajat nak pi dengar ceramah beliau dari masa Kenit kat Kuantan lagi. Kadang2 biler beliau ader buat ceramah di surau2 berdekatan dengan opis, tapi Kenit tidak berkesempatan untuk pergi sebab keje syif malam. 

Jadi, biler Kenit check kt FB jadual ceramah beliau ader dekat2 dengan area rumah Kenit, aper lagi terus ajak incik somi pi la hehe.

Malam tadi tajuk ceramah beliau ialah Maulidur Rasul. Ternyata, memang ramai sungguh muslimin dan muslimat membanjiri padang AU2 Keramat ini. Kenit dan family siap2 'booking' angle yang sesuai untuk mendengar UAI hehe. Ni je la yang termampu pun, sebab terlampau ramai mengalahkan konsert menyanyi!~


Sunday, January 13, 2013

Oh Abg Burn!

Sunday, January 13, 2013 1 Comments
Heeeee seronok sungguh hari ni walaupun penat tak ilang lagi. Kenit gagahkan jugak diri meng'update' blog sebelum beradu. Penatttttt! Siang bawak anak2 beriadah. Malam pekena makan baekkkkk punyer!  

Alkisahnyer, sejak dua menjak ni Kenit menjadi tertarik untuk merasai burger bakar yang tengah jadi kegilaan orang ramai Kenit pun nak try jugak la kan sedap sangat ke burger bakar yang orang dok canang2 tu kan.So, ader satu page kat FB pasai burger bakar. Nama dia Burger Bakar Abg Burn.

So, godek punyer godek memey terkenal la burger abg burn ni. Kalu korang nak tahu lebih lanjut tentang Burger Bakar Abg Burn, korang terjah je la link ni yek. Promosi abg burn memey terbaeeekkk la!~hehehe.

Antara jajahan Burger bakar abg burn ni yang dekat ngan umah aku ialah di Seksyen 7 & Seksyen 13 Shah Alam. So, tadi kitaorg pergi yang kat Seksyen 13, Shah Alam. Tak susah nak cari pun lokasi abg burn ni, dekat sangat ngan Stadium Melawati tu, kat Restoran  Le Lac.

Saturday, January 12, 2013

Kronologi Himpunan Kebangkitan Rakyat.

Saturday, January 12, 2013 0 Comments


9.20am: Masjid Negara - Kawasan masjid mula dipenuhi oleh ramai peserta yang memakai baju kuning, dan hijau sehingga melimpah ke stesen keretapi. Keadaan lalu lintas lancar namun jalan ke dataran merdeka daripada arah masjid ditutup kepada lalulintas.


9.37am: Kelab Sultan Sulaiman - Keadaan lalu lintas di Kelab Sultan Sulaiman dan kumpulan orang ramai berpakaian hijau dan kuning dilihat sedang duduk di kaki lima. Selain itu turut kelihatan gerai menjual baju sempena Himpunan Kebangkitan Rakyat.

Himpunan Keluarga Di Putrajaya.

Saturday, January 12, 2013 3 Comments
Macam dah jadik trend plak himpunan2 ni sume yer. Yang sana buat, yang sini pun nak buat. So, aku pun nak buat jugak la kan...kene la 'up-to-date' skit kan hehehe. Seperti yang dijanjikan pada My Pearls arini nak bawak diaorg gi jenjalan kan, so kitaorg pun decide bawak diaorg men gelongsor..ala playground tu la. My Pearls panggil 'gelongsor' huhu. Mula2 budak2 ni mintak gi Tesco Ampang main gelongsor kat sana...cehhhh! Aper barang gi Tesco tu, belakang umah jer! Biler2 boleh gi anak oiii~

Kita gi jauh skek la yer, since i tak pernah lagi menjejakkan kaki ke..uollss know where kan hehe. (tuuu, kat title tuu) Sumer orang dah gi Putrajaya, even incik somi dulu masa bujang pun dah gi sana dah. Aku jer yang terperuk di Kuantan tu, even kalu balik KL pun takda sapa nak bawak aku jejak kaki kat sana huhu...sodih tak cito den ni?huhu.

Maka, disebabkan anak2 nak main gelongsor, kami berhimpun di sinunnnn....
Putrajaya...here i comeee~

Stadium Merdeka vs Tesco Semenyih.

Saturday, January 12, 2013 0 Comments



  vs





Morning glory everyoneeee!~ Ingat ari ni nak rehat2 sepuas2nya di rumah, tapi pagi2 lagi My Pearls dah buat 'tempahan' ajak kuar jenjalan, Nak gi jenjalan maner nak?? Sumer jalan konfirm sesak punyer!

Pagi ni kawasan sekitar KL & Selangor pulak dijangka sesak dengan 'acara' istimewa masing-masing. Nak pergi sana ramai orang..nak pergi sinun pun ramai orang. Aku plak jenis tak suker tempat yang sesak ngan manusia-manusia ni. Lemas! Rimas!

Aperpun, anak2 punya pasai aku dan incik somi gagahkan jugak la nak bawak diaorg gi jenjalan hehehe. Tapi, yang pasti bukan di kedua2 tempat tersebut. 

Terkini yang aku baca dari malaysiakini.com, ader plak orang dok nyamar jadi unit amal sebuah parti dengan berpakaian seperti petugas unit amal parti tersebut. Wah! nak buat provokasi ker?? berpura-pura jadi ahli unit amal pastu mencetuskan pergaduhan pastu masuk berita cakap 'diaorg' memulakan provokasi huhu.

Harap2 takde la jadi gitu yer. Jangan tipu tau Allah tak suka orang yang menipu. Berhimpun secara aman, baik yang sana atau yang sini. Tapi, kalu ader 'kutu berahok' yang nyamar untuk menetuskan provokasi tu, Allah Maha Melihat. Peace!~

Friday, January 11, 2013

Mereka Lepas Gian....

Friday, January 11, 2013 1 Comments
Mereka dah tak tahan. Seminggu tak dapat 'benda' tu haha, to be exact lima hari. Sajer aku tetapkan peraturan baru since diaorg dah start sekolah kan. 


Rule #1 :
NO virtual games or watching cartoon on the pc tablet on school days.
(TAK BOLEH main game atau tengok kartun di pc tablet pada hari persekolahan.)

Aper motif aku buat macam tu? Supaya diaorg tak giler menghadap benda tu instead of buat keje sekolah. Dan alhamdulillah, dalam 5 hari ni diaorg abide by the rule huhu.

First two days tu memey Wani ader mintak main game, tapi aku kata, "NO games on school days kakak." Dan dia buat muker seposen tapi aku still buat muker garang hehehe. Korang tau je la kalu budak2 ni dah mengadap game @ kartun, memey buku terperuk je la dalam beg tu sampai sok pagi.

Esok dah hari sabtu, tapi sebab diaorg dah tak tahan gian sangat, terus WaniMira mintak main game lepas maghrib tadi.


Kakak dengan game barbienyer

Mira dengan 'boypren' kembar dia huhu
 So, konpomla dua hari ni diaorg conquer pc tablet tu sebelum perintah 'kuarantin' berkuatkuasa semula Isnin depan muahahahaha.
Syiokkk plak jadik cikgu garang ni haha.


Dia Pun Nak Interframe Jugakkkkkkkk~

Friday, January 11, 2013 0 Comments


Tengah borak2 dengan incik somi, tetiba incik somi tunjuk satu SMS dari saper ntah. Nak tergelak plak tengok gelagat diaorg ni yer, yang sana nak berhimpun , yang sini pun nak jugakkkk....haihhhh, berebut peminat nampak mereka ni yer hehe.

Ini suatu suratan atau kebetulan atau dirancang??Hehehe..korang pandai2 la menilai sendiri yer. Dah besau panjang kan? Takper, kiter wait n see tomorrow majlis saper paling 'meriah'  hehe.

Jangan ader yang gatai tangan pi edit gambar cakap majlis depa mendapat sambutan terbaik sudah la .... kiter tak suker orang yang 'desperate'..dan menipu tauuuuuu huhu~