ruangiklan
ruangiklan

Friday, February 15, 2013

Jacket Cardigan Dah Sampai Weeee!~

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Sejak dua menjak ni aku suke benor pakai cardigan. Kalu pi Uptown mesti nak tengok cardigan hehe. Tapi, nak pi tengok selalu..nak belek satu persatu..tu bukan aku la. Mana yang berkenan dengan 'taste' dan dompet aku, itulah yang aku rembat dulu.

Sama lah jugak kesnya dengan jaket cardigan yang baruuuuuu je sampai. Aku beli online dari seorang blogger yang aku dah lama dah jadi silent reader dia ehek ehek ehek. Beliau seorang blogger dan juga usahawanita yang menjual baju-baju yang cun melecun! (maafkan saya kalu tersilap ye kak) Baru-baru ni, aku ada beli sehelai jaket cardigan dari beliau....very the gojes!~
dah sampaiiii weeeee :D

Show & Tell : BR1M 2.0

  1 comment    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Are you still in the BR1M mood?? Well, those who have already picked your BR1M...congrates! Those who still standing in the line...be patience ya! Nothing to say..just let the pictures tell the story...enjoy! (hopefully)


in the morning...longgggggg queue!~

Tanda Terkena Santau & Cara Mengelakkannya.

  2 comments    
categories: 

Assalamualaikum sumer!~
Di akhir zaman ni, lagi ramai orang menggunakan ilmu sihir @ ilmu santau untuk membuat aniaya terhadap orang lain. Walaupun sumer serba serbi canggih tapi budaya santau tetap tebal 'melekat' dalam kehidupan seharian masyarakat kita. Apa puncanya??cemburu,iri hati,perasaan dendam terhadap seseorang inilah yang mencetuskan fenomena santau.

Thursday, February 14, 2013

Let's Improvise!~

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Dulu-dulu kalu kiter gi post office ker, JPJ ker, JPN ker mesti kene beratur panjang kan? Masa dulu mana ada sistem nombor giliran ni lagi. So, ramai-ramai la pakat beratur berjam-jam sampai lenguh lutut! Sekarang ni pun ada gak tempat-tempat tertentu yang belum menggunakan sistem nombor giliran tu lagi kan? Terutama di kawasan pedalaman yang penduduknya ramai.

Guns 'N' Roses Bakal Beraksi Di SIC.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~


Pada otai-otai yang membesar bersama lagu-lagu Guns 'N' Roses, pasti korang hafal ngan lagu-lagu fofular diaorg suatu ketika dahulu. Pasaipa aku kasi besaq 'suatu masa dahulu'? Pasai suatu ketika dahulu kumpulan rock ni sangat digilai peminatnya seantero dunia! La (sekarang) ni...? Fofular lagiii...tapi fofular tang lagu-lagu dia je la. Tang kumpulannya dah tak berapa nak fofular. Orang ingat Guns 'N' Roses pun pasai lagu-lagu lama dia yang best tu.

HTC Butterfly - World's First Full-HD Smartphone.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Selama ni pilihan gadget smartphone aku adalah NOKIA & SAMSUNG. Tapi, mungkin kah lepas ni akan beralih ke HTC pulak?? Wah wah wah ekau nak cokau mano duit nak boli henset ni nim??! Borangan ajo la.....!


HTC Butterfly...Lady in red??hehe

Wanita Paling Unik Dikebumikan.

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Apakah definisi CANTIK bagi korang?

Apakah definisi HODOH pula?

Title sebenar ialah 'Wanita Paling Hodoh Di Dunia Dikebumikan', tapi untuk blog aku ni aku gunakan title yang lebih bersopan dan berhemah, because u know why. U don't know why?? Because, no one deserved to be called HIDEOUS by any means!U don't judge them until you read the true story. Takper, kiter baca dulu berita di bawah...k

Julia Pastrana

Aku Salah Dengar Kah??.....Valentino??

  2 comments    
categories: 


Assalamualaikum sumer!~

Pagi ni jalan masih 'clean & clear' lagi, punyer la syok racing kat Federal tu! Kona baring lagiiiii....mujur bukan aku yang terbaring huhu. Sebab my Pearls takda minggu ni bersama aku, maka pagi tadi aku tukar channel sat pi kat ERA fm. Ingat nak dengar la berita trafik keeee berita jam 7 keeee....sekali masa iklan.....,



"Selamat hari Valentino Rossi...."


Jap jap...aku salah dengar ka?? Aku tak pasti...boleh jadi aku salah dengar ni! Ahhh..ignore je la. And bila time JOHARA on-air balik aku dengar plak segmen TEKA BUNYI...dan sekali lagi...aku dengar DJ tu cakap,

"Selamat hari Valentino Rossi..."

Wednesday, February 13, 2013

Hadiah Dari TuppyThingy Dah Sampai!~

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Akhirnyaaa.....! Lama jugak aku tak terima hadiah dari mana-mana contest hehehe.*tak malu jugak aku ni kan* So, sampai jugak hadiah misteri dari TuppyThingy melalui satu GA yang aku join hampir 2 minggu lalu, iaitu TERJAH SEPANTAS KILAT.



Pope Benedict XVI Pecah Tradisi 600 Tahun Letak Jawatan.

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Sapa ada tengok berita semalam? Kalu korang tengok mesti korang tau pasai ni nak. Dunia dikejutkan dengan berita Pope Benedict XVI yang mengumumkan akan meletakkan jawatannya sebagai ketua agama Kristian pada hujung bulan Februari ini (28 Februari). Secara tradisinya, atau lebih tepat lagi sejak 600 tahun lalu, tidak pernah seorang Pope pun yang melepaskan jawatannya, kecuali jika dia dah mati.

Menurut laporan dari guardian.co.uk, Pope yang telah berusia 85 tahun itu mengambil keputusan untuk melepaskan jawatannya kerana faktor usia yang kian lanjut di samping  kesihatan diri yang semakin tidak menentu. 

Anggota Polis Boleh Minta Angpau.

  2 comments    
categories: 

Assalamualaikum sumer!~

Kalu di negara kita, pemberian angpau kepada anggota polis semasa bertugas adalah menjadi satu kesalahan BESAR & SERIUS yang boleh disabitkan sebagai RASUAH! Namun, ia tidak akan menjadi salah apabila sampul angpau yang diterima itu TIDAK mengandungi wang ringgit tapi habuk je hehehe *koya spanar ye ko nim! tampar laju-laju kang!*


Gambar hiasan

Senangnya Beranak!

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Allahuakbar! Dalam dok sedap-sedap shopping pun boleh nak terberanak ye. Mungkin wanita ini tidak merasa sakit sedikit pun atau tak menjangka yang dia akan melahirkan anaknya seawal itu! Peristiwa melahirkan anak di laluan kaki lima bukan selalu terjadi...apatah lagi peristiwa itu dirakam CCTV!

Menurut HMetro, wanita ini,  Kim Leighton, 25, ditemani ibunya, Sue, 54 bershopping di sebuah pusat beli belah di Buckingshire pada pukul 2 pagi! Ketika menuruni tangga untuk ke hospital, Kim dapat merasakan bayinya seperti hendak keluar. 


PARAMEDIK tiba untuk membantu Kim dan bayinya: HMetro

Pencuri Oh Pencuri!

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Apa nak jadi ngan pencuri lening (sekarang ni), semakin buruk bebenor perangainye! Kalu dah dasar nama pencuri tu, dah tentula sumer benda nak dikebas! Tapi...hat ni, aku tak tahu la samada pencuri ni 'low standard' atau 'desperate' sampai kain penutup jenazah pun dia terfikir nak curi! 

Haihhh macam-macam pesen la pencuri lening. The question is...si pencuri tu tau tak kain yang dia curi tu kain penutup jenazah?? Kalu la dia tau...memang nyesal tak sudah laaaaaa mat oiii!~

lakonan semula kain penutup jenazah yang dicuri -HM

Tuesday, February 12, 2013

Sanah Helwah (^_^)

Assalamualaikum sumer!~

Dah petang pun, and still aku kat kampung yang mendamaikan. Orang lain dah mula nak balik umah masing-masing selepas lama  bercuti. Malam tadi pun dah start 'jam' kat hiway PLUS. Malam ni lagi dashyat kot, lagi ramai la orang ber'gusti' kat tengah hiway malam ni hehehe. Aku ngan incik somi?? Kitaorg balik sebelum subuh sok hahaha...sempoi tak? Dari kampung straight to opis, insyaAllah boleh sampai sebelum kul 7.30am. Kitorg dah bese travel awal-awal pagi...lebih mudah dan yang penting tak perlu menyesakkan diri dalam trafik 'jam' kat hiway tu.

Dalam 2/3 hari ni angin bertiup agak kencang walaupun tak hujan.  Seronok rasa hirup udara segar. Tapi sok keje opis konpem berlambak! Padahal...buat je la ye dop?hehehe. Orang lain takda keje tu lagi kasihan, so anim janganla nak komplen kalu keje berlambak plak. Bukan suruh angkat batu pun hehe. Nakal anim ni!

Apaperpun, untuk hari ni amatlah spesel bagi kedua ikon yang dihormati oleh geng muda. Sapa lagi kalu bukan Ustaz azhar Idrus (UAI) & Imam muda Ashraf . Sanah helwah buat mereka berdua, semoga Allah sentiasa memberkati hidup dan amalan mereka juga sumbangan mereka dalam menyampaikan dakwah kepada masyarakat terutama orang-orang muda.

Umur yang panjang dan rezeki yang murah adalah ujian dari Allah s.w.t , maka sebagai muhasabah untuk diriku & korang sumer agar mengisikan umur yang kita ada ini dengan memohon keredhaanNya dan beribadah seikhlas mungkin. Wallahualam.


Buah-Buahan Dalam Al-Quran.


Sesungguhnya Islam itu lengkap dari pelbagai sudut. Ia datang bersama pakej lengkap untuk orang2 yang mahu mengambil manfaat darinya. Maka, beruntunglah orang-orang yang beriman dengan Tuhan dan KitabNya.
Namun, manusia seringkali 'tercicir' ilmu pengetahuannya dalam menafsir ayat-ayat dari al-Quran tentang manfaat dan khasiat makanan yang baik.

BUAH-BUAHAN DALAM AL-QURAN

Antara kekuatan buah-buahan yang diceritakan dalam Al-Quran adalah:


Monday, February 11, 2013

The Sweetest Smile.

  No comments    
categories: 
Kakak: " buuu...kakak nak lukis muka ibu ni, ibu senyum jap"
Aku: " okey...." *sengih sambil sepetkan mata*
Kakak: "bu...buat 'peace' bu"
Aku: "pulakkkk?" *angkat dua jari buat peace*
Kakak: "ok ok...diam jap....................ok ok kakak dah dapat"

Best gak jadi model tuk anak. Kakak memang suka melukis dan mewarna. Suruhla dia lukis apa pun, dia mesti no problem punyer. Sekarang....lukisan kakak dah siap....nak tengok? Tuuuuuu.....habis satu badan ibu diwarna-warnikan. Means ibu ni 'colourful' dan ceria sepanjang waktu hehehe.

And after she finished her drawing and she showed it to me and asked, "ibu..lawa tak kakak kaler?", aku jawab, "very beautiful kak, colourful. Ibu suka kakak kaler colourful", and that when she smiled the sweetest smile I've ever seen. Remember, when u praise them for what they love doing most, they will give u the best gift of ur life....and that is LOVE.
And that is the best gift from Allah to us..Alhamdulillah~


Bunyamin Omar: 'Solat Jangan Tinggal'

  4 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Aku sangat tertarik pada satu artikel di SinarHarian tentang satu pesanan beliau yang pada aku cukup memberikan kesedaran bahawa apa jua yang kita lakukan dalam hidup, baik dalam kerjaya mahupun ketika sukan, JANGAN SESEKALI TINGGAL SOLAT

Allah telah berfirman dalam al-Quran yang bermaksud:

"Dan dirikanlah oleh kamu akan sembahyang dan tunaikanlah zakat dan apa jua yang kamu dahulukan dari kebaikan untuk diri kamu, tentulah kamu akan mendapat balasan pahalanya di sisi Allah. Sesungguhnya Allah sentiasa Melihat segala yang kamu kerjakan"
( al-Baqarah : 110)

Siapa Yang Dimalukan BIG TIME Di Konsert Psy?

  1 comment    
categories: 
Assamualaikum sumer!~

Mula-mula aku tak faham bila baca artikel mengenai PM dimalukan di Rumah Terbuka CNY di Penang semalam. Sapa yang malukan dia? Bukankah dia yang menganjurkan dan menjemput Psy beraksi di rumah terbuka tu?Pasaipa plak dia yang terkena balik?


Psy di konsert Rumah Terbuka CNY semalam, di Penang.
Ghuper-ghupernye PM kene malu BIG TIME dengan penduduk Penang...hehehehehe. Kalu korang belum tengok video ni lagi, jom kiter terjah ramai-ramai, dan tengok PM kene malu tang mana heeee~

Ada Apa Dengan Kebun Pak Awang?

  2 comments    
categories: ,
Assalamualaikum sumer!~

Walaupun malam tadi Kenit tak cukup tidor, Kenit tetap teruskan dengan rutin seharian seperti biasa. Hari ni Kenit on9 awal skit sebab incik somi balik ari ni. So, sementara dia belum sampai Kenit boleh update blog kesayanganku ini hehehe.

Macam biasa, Kenit check-in kat nuffnang kot2 kalu ada berita gumbira tentang BE ke. Tapi, hampa...! Ahhh, takda hal la tu small the pieces, sok lusa dia muncul la tu huhu *pujuk hati*. So, biler Kenit check kat keywords yang paling fofular, Kenit terjumpa ni....

Sunday, February 10, 2013

Manusia Bionik Pertama Di Dunia! (Gambar)

  No comments    
categories: 
Manusia memang diberi kelebihan dan kepandaian oleh Allah s.w.t sejak zaman Nabi Adam a.s lagi. Ini dikuatkan lagi dengan firman Allah yang bermaksud:

"Sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dalam bentuk yang sebaik-baiknya. Kemudian Kami kembalikan dia ke tempat yang serendah-rendahnya (Neraka), kecuali orang-orang yang beriman dan mengerjakan amal soleh; maka mereka pahala tidak putus-putus." 

       ( Surah Al-Tin ayat 4-6)

Pelbagai teknologi dicipta oleh manusia sejajar dengan peredaran zaman dan keperluan manusia sejagat. Ada yang beri manfaat, ada juga yang memberi mudarat. Tapi, apa yang nak aku kongsikan di sini, sesuatu yang baru dalam dunia teknologi penciptaan robot manusia.

Azad Jasmin Dilarang Jumpa Anak?

  2 comments    
categories: 
Haaaaaa..serius ni! Apekeheinyer Azad takleh jumpa anak dia?? Gaduh ke diaorg ni?? Hishhh musim hujan sejuk-sejuk gini pun ramai yang bergaduh samapi bercerai berai. Terpikat aku pada kata-kata seorang ustazah (tak ingat nama beliau) dalam rancangan Primadona (aku tak tengok, cuma tertengok iklan dia je hehehe) kat ASTRO yang mengatakan, sebab mengapa rumahtangga tidak dapat kekal lama...sebab, pasangan lebih mencintai manusia melebihi dia mencintai Allah, maka Allah tarik kebahagiaan pasangan tersebut (nauzubillah!) Semoga kita bukan sebegitu ye anak-anak.

Azad mengakui rezekinya dalam bidang lakonan semakin bertambah selepas bekahwin dan menimang cahaya mata.

Pakcik Uzur Nak Cari Calon Isteri Warisi Harta.

  6 comments    
categories: 
Kadang-kadang harta yang banyak takkan dapat memenangi kasih sayang anak dan saudara, apatah lagi kalu nak suruh diaorg jaga kiter bila dah tua. tapi, kalu takda harta lagi la orang tak pandang kat kiter. Jangan kan kata orang...anak sendiri bila-bila boleh buang kiter. Tapi, dalam kes ni ayah banyak harta...tetap kene buang ngan keluarga! Kadang-kadang harta yang banyak takkan dapat mengisi 'kekosongan' & mengubati kesunyian dalam hati. Tambah malang bila anak-anak sendiri pun tak peduli tentang ayah sendiri yang terlantar uzur.

Banglo milik Ibrahim bernilai lebih RM1.8 juta di Taman Keramat, Kuala Lumpur.

Borak-borak Kampung.

  2 comments    
categories: 
Assamualaikum sumer!~

                              

Pagi yang mendamaikan....jiwa tenang bile hirup udara bersih kat kampung ni. Mak plak buat cekodok pisang pagi ni perrrrggghhh lagi 'kembang' la aku hehe. Bukan aku taknak masak, tapi time ni la aku nak manja-manja ngan mak, nak rasa air tangan mak yang tiada tandingan!  Inilah part paling best kalu cuti lama skit. ..hehe.

Sempena 4 hari cuti CNY ni, aku bawak anak-anak balik kampung spend time ngan atok dan wan diaorg.  Incik somi plak ada 'part time' di KL ,so lusa baru balik sini balik.
Aperpun, kali ni aku tak bawa balik laptop sebab kalu bawak balik pun tak guna...tahap line tenet  mengalahkan unta padang pasir!  Still aku nak update ... tak kira nak jugak! hehe.  Blogging kan obsesi baruku..kalu tak citer sehari macam tak lengkap je  rasa.


                          

So, pe cer arini? Gambar ni aku snap dari paper semalam. Disebabkan aku malas nak gi kedai beli paper maka aku amik je la gambo semalam hehehe. The question is....meletops ker?? Aku dah lama ketinggalan bab2 tengok wayang ni. Tabiat ni dah lama aku tinggalkan since aku pregnant anak sulung. Lagipun, aku bukan kaki wayang tegar, kalu kawan ajak barulah aku terhegeh-hegeh nak gi. Kalu nak gi sorang tu bukan aku la hehe.

Incik somi memang minat ngan filem arahan Mamat Khalid. Dari filem Man Laksa sampai la ke Hantu Kak Limah kalu ada tayangan ulangan dia yang dok hadap depn tv tu. Aku? Aku menurut jer, tak kisahla filem apa pun tapi kalu teruk mengarut benor aku tutup terussss.                           

So, di sebalik kontroversi Awie & promosi filem ni yang gempakzzz kemungkinan ramaila yang akan serbu pawagam kali ni. Pasal kontroversi Awie ngan hal kelab malam tu memang aku tak suker ...hatta ko seorang artis pun ko tak terkecuali dari hukum Allah, setuju?  Hal sebegini takyah malu-malu nak komen,bende gini kan basic, takkan nak tunggu jadi ustaz/usrazah baru leh tegur?? Kalu tak betul kene tegurla...ke guaner?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.