ruangiklan
ruangiklan

Thursday, February 21, 2013

Mata Keranjang....!

  1 comment    
categories: ,
Assalamualaikum sumer!~

Hamboiiii hamboiiii pagi-pagi dah bikin aku 'fanasssss'. Bukan 'fanasss' sebab takda angin, tapi 'fanass' hati! Ini yang buat aku nak membebel macam ustazah ni hehehe. Tak sangka dalam dunia blog pun masih ada yang punya 'mata keranjang'! 

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

Sapa yang suker sangat tengok gambar bogel ni ha?? Tak takut ke biji mata tu nanti aku korek ngan playar hehehe. Jangan nak macam-macam kat sini. Aku blogger yang penuh tulus ikhlas. Setiap entri aku adalah mengenai apa sahaja KECUALI yang bogel membogel ni! Apatah lagi gambar bogel cikgu!

Jadi anak-anak sekalian, jangan buat nakal macam ni lagi k. Duduk diam-diam baik-baik kat depan pc dan tengok apa yang HALAL sahaja. Jangan nak menggatalkan diri dengan tengok benda yang boleh 'merosakkan' pahala korang.

 Sekian...tulus ikhlas dari ustazah Hanim (^_^)

Animal Lovers Should See This! (VIDEO)

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

NOT ONLY animal lovers, but ALL OF YOU should see and change today!

sumber: fb
KEBENARANNYA, kita hidup dalam dunia dan suasana yang TIDAK KISAH, TIDAK MAHU AMBIL TAHU, TIDAK PEDULI. Masyarakat dunia lebih taksub kepada "saya" & "kebendaan"  dan hanya menutup sebelah mata bila beralih kepada alam....tak kisah...tak hirau.

Sedangkan sesama manusia sudah lali menyakiti satu sama lain, apatah lagi pada binatang & alam sekitar. Bolehkah kita dikatakan bijak & maju? 

Wednesday, February 20, 2013

Makanlah Anak....

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Dah 3 hari my Pearls ajak mengeteh pas balik keje. Kelmarin diaorg ajak ngeteh kat kedai mamak pekena roti canai. Semalam, ajak gi makan yong tau foo plak warung yong tau foo yang masuk dalam JJCM dulu tu. Petang tadi, diaorg 'pau' aku KFC plak hahahaha. Kuat makan jugak anak-anak aku ni...maaaaaacammmmmmm ibu diaorg jugak wehehehe!~


beria nau makannyer!

Angkara Siapa?

  No comments    
categories: 

Assalamualaikum sumer!~

Tahun 2009

sumber

April Pulak....!

Assalamualaikum sumer!~

mstar.com.my

Hok aloh! lambatnyeeeeeee. Kalaulah benar bagai dikata, keras kejung la orang menunggu nak mengundi hehehe. Ramai yang dah tak sabo ni nak pangkah memangkah parti pilihan masing-masing. 

Kakitangan Kerajaan Terima Kenaikan Gaji & Elaun Perumahan?

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Betoi ka??? Hamboiii suker bebenor orang keje jaan (ikut slang Mira) kalu sebut pasai naik gaji ye hehehe. Memang aku berpendapat orang keje jaan ni terlampau 'dimanjakan' sangat  terutama dalam hal membabitkan gaji & elaun. Tapi, dah orang bagi...korang hambik la kan!hahahaha. Bak kata orang-orang tua, rezeki halal jangan ditolak musuh keparat jangan dicari!heeeee~


Kempiskan Perut Buncit Anda!

  7 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Perubahan fizikal badan mampu mempengaruhi cara pembawaan diri seseorang di khalayak ramai. Jika dahulu perut buncit selalu dikaitkan dengan perasaan malu dan tiada keyakinan diri. Namun, kini masyarakat semakin boleh menerima fenomena perut buncit terutama pada kaum lelaki. Lihat saja artis/pelakon sekarang yang tidak lagi hanya bergantung pada paras rupa yang hensem dan badan berketak-ketak, seperti Zalif & Angah Raja Lawak. Mereka telah memecahkan taboo yang menganggap bahawa hanya yang kacak dan sasa saja boleh jadi artis.



gambar hiasan

Seminggu Bertunang Sudah Putus?

Assalamualaikum sumer!~

Tinggal kenangan.....

Tuesday, February 19, 2013

Bakul Serbaguna.

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Akhirnya bakul yang aku tempah dah pun sampai. Macam-macam design cute akak ni tunjukkan, rasa cam nak rembat habis sumer! hehehehe mujur dompet aku tak berapa nak 'warassssss'....! Aku beli bakul ni sebab nak letak toys anak-anak dara aku tu...pening kepala tiap kali diaorg main mesti bersepah macam tongkang pecah! Kalu men patung Barbie tu...boleh tahan 2 jam je pastu konpem kene 'kerat 14' ngan diaorg. Habis berterabur tangan, kaki, kepala, badan, ditanggalnya baju, dikoyaknyer skirt.... yang tinggal....??

Aku pun dah lama tercari-cari solution camner nak kumpulkan toys diaorg kat satu tempat yang senang diaorg amik & simpan balik lepas main. Kalu guna kotak alamatnya tak lama la nyawa kotak tu...habis dikoyak-koyaknya buat main..! Apekejadahnye anak-anak aku ni....sumer benda nak dikoyaknya wahahaha ganazzzzzzzz.....!

Dan bakul ini bakal menjadi 'penyelamat' aku hehehe...


ada 2 jenis design - polka dot love & flower

Amah Lambung Bayi Akhirnya Ke Penjara.

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Kes amah warga Indonesia yang melambung bayi yang kini sedang ditahan reman telah pun dijatuhi hukuman. Baru sebentar tadi, aku dapat info dari blog Mazidul Akmal Sidik berhubung kes tersebut.

Amah warga Indonesia terbabit telah dihadapkan ke mahkamah pagi tadi dan dia telah mengaku bersalah terhadap dua pertuduhan menghempas dan menganiaya bayi berusia empat bulan. Dia didapati  bersalah mengikut Akta Kanak Kanak 2001 & Kanun Keseksaan, membawa kepada hukuman penjara 15 tahun bagi pertuduhan pertama. Sementara, bagi pertuduhan kedua dia dipenjarakan selama 5 tahun. Ini bermakna, dia akan dipenjarakan selama 20 tahun!

sumber

Ketahui BMI Anda.

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Dulu aku punya masalah....masalah BMI yang terlampau rendah. Maklumla, masa tu aku keding..!hehehe. 

Dengan berat aku yang hanya 45kg dan ketinggian 170cm....mana tak keding??! Macam-macam yang aku dah buat untuk naikkan berat badan aku supaya BMI aku kembali ke paras normal. 

Pastu doktor suruh naikkan berat badan...suruh makan...suruh minum susu...suruh itu suruh ini! Tapi aku tetap keding. Sampaila aku dah kawen dan beranak dua..pelan-pelan (perlahan-lahan) berat aku naik wahahahaha! Sukkewwwwww sangat wahahaha. 

Orang lain bagai nak rak makan ubat kurus nak bagi kurus, yang aku bantai makan tak hengat donia! wehehehehe....bahagia bahagia!


Carta BMI -korang boleh check paras BMI yang normal mengikut ketinggian
dan berat badan korang.

Mohon Tolong Sebarkan!

  1 comment    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Masih ingat pada Tupac Shakur yang popular dengan lagu Gangster Paradise suatu ketika dahulu? Kalu korang peminat lagu-lagu rapper awal & pertengahan 90-an pasti korang ingat lagu ni. Tapi, Tupac Shakur telah mati ditembak dalam satu pergaduhan. Namun, yang aku nak kongsi di sini bukanlah Tupac Shakur tapi salah seorang ahlinya, Napoleon, ex-rapper dan salah seorang krew Tupac Shakur yang kini telah pun memeluk Islam dan bergelar muslim! Alhamdulillah...Allahuakbar!

Beliau telah bergelut dengan dadah..dan apa sahaja yang korang fikirkan DAN beliau akan berada di Malaysia untuk berkongsi pengalaman hidupnya sebagai anak seni.



Memori Kanak-Kanak Riang - Yang Mana Aku?

  2 comments    
categories: 

Assalamualaikum sumer!~

Happy giler waktu ni....! Aku darjah 3 masa ni...muker punyer la cute melampau! hahahaha. Terkenang aku zaman kanak-kanak riang. Masa ni sumernyer indah. Belajar pun tak tension...pasai masa ni kami belajar main-main hehehe. Gambar ni aku dapat dari fb seorang sahabat..mujur dia ada simpan lagi huhu.



Monday, February 18, 2013

Berita Terkini: Surau Aman Perdana Ditembak.

Assalamualaikum sumer!~

Aku  terbaca satu post di FB mengenai insiden surau ditembak di Klang. Surau Aman Perdana telah 'dicemari' dengan tembakan peluru hidup. Astaghfirullahalazim.....

sumber: fb syahirul.com

Dikhabarkan, tiada siapa yang tercedera dalam insiden ini. Adakah mereka sudah hilang pertimbangan sehingga tergamak 'mencemari' rumah Allah sebegini? Adakah situasi ini akan menjadi sama seperti yang menimpa di selatan Thailand? Ya Allah...lindungilah kami dari kekejaman dan kemudaratan.

Bra For.......?

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Ini bukan entri lucah atau yang sewaktu dengannya. Tapi, something peliks yang uolls should take it seriously and avoid this kind of.....craziness i should say!! Menatang aaaaaapa ini??!! Bra for Men...?? Yerp, korang (kaum lelaki) sanggup pakai menatang ni?? Aku tengok pun kening aku dah senget sebelah...! Cam tak cayo jo menda ni ado.


Bra for Men - Only in Japan

Malang Bagi Psy.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Dia merupakan artis sensasi K-POP yang berjaya memikat hati anak remaja dengan hanya menari seperti kudaku lari gagah berani  mengikut rentak lagu Oppa Gangnam Style. Sampaikan anak kecil pun turut terikut-ikut style dia menari. Tapi, malang bagi Psy, artis K-POP ini telah disahkan polis mendapat sms berupa ugutan bunuh. Bunuh.....??? Hok alohhhhhh.....'ore maghi nok nyanyi nok suko-suko, alih-alih ambo pulok yang nak dibunohnyo', mungkin itulah kata hati Psy berkenaan isu ini *hehehehe*


sumber: BH

Nur Islam Buat Lauren Booth.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Allahuakbar! Maha Benar firman Allah s.w.t yang bermaksud:

"Maka sesiapa yang Allah kehendaki untuk memberi hidayah petunjuk kepadanya nescaya Ia melapangkan dadanya (membuka hatinya) untuk menerima Islam; dan sesiapa yang Allah kehendaki untuk menyesatkannya, nescaya Ia menjadikan dadanya sesak sempit sesempit-sempitnya, seolah-olah ia sedang mendaki naik ke langit (dengan susah payahnya). Demikianlah Allah menimpakan azab kepada orang-orang yang tidak beriman."
                                              (Surah Al-An'aam: ayat 125)

Mungkin ramai yang sudah maklum berita tentang pemelukan Islam beliau pada tahun 2010 selepas melalui 'pengalaman suci' di Iran.


Lauren Booth

Sunday, February 17, 2013

10 Rekabentuk Kereta Paling Buruk.

  7 comments    
categories: 
Assalamualaikum sumer!~

Pemilihan sesebuah kereta bukan saja berdasarkan harga dan performance semata-mata, malah rekabentuk sesuatu model kereta itu juga memainkan peranan penting untuk menarik perhatian pembeli. Baru-baru ini, majalah Forbes telah mengeluarkan senarai rekabentuk kereta paling buruk tahun ini. Kalu korang nak tahu, jenama kereta yang tersenarai terdiri daripada high-brand yang menjadi idaman kebanyakan rakyat Malaysia. Mahal giler kereta-kereta ni tapi, Forbes berani kata design kereta mereka buruk! Jom kiter terjah satu persatu....


1. Toyota Prius

Model Prius untuk keluarga besar. Model hibrid ini mempunyai
rekabentuknya seperti kotak amat tidak menarik dipandang.

Apa Korang Rasa....??

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum sumer!~

Alhamdulillah aku dan family selamat sampai rumah. Alhamdulillah jugak sepanjang perjalanan tiada kesesakan teruk di sepanjang Hiway Plus Ayer Keroh-Kuala Lumpur. Walaupun perjalanan hanya makan masa 2 jam tapi aku takleh amik risiko nak balik lepas maghrib...kang ada yang kebas punggung duk lelama dalam kete!

Sampai umah, letak beg, duduk-duduk rehat dan tengok tv. Melopong aku tengok 'gazet' berita pasal berita bayi didera! GILER!!!! Bayi dihempasnye???!!!......GILER!!!


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.