ruangiklan
ruangiklan

Saturday, April 06, 2013

12 Gelagat Haiwan Yang CUTE!.

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

The other sweet adorable side that we rarely explore about animals is their unique & fun characters. Antara sifat-sifat haiwan yang kita biasa tahu adalah seperti, buas, ganas, kejam, tidak berakal, berhati binatang dan sebagainya. Tapi, tahukah anda sama seperti manusia, haiwan juga mampu menjadi faktor penenang kepada manusia. Indah sungguh ciptaan Allah s.w.t. 

So, don't waste any time let me show you who is sweeter? you...or them? (^_^)

Friday, April 05, 2013

Main Atau Belajar?

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Malam Sabtu begini memang dinantikan oleh My Pearls setelah 5 hari mereka berhempas pulas bergelumang dengan homework yang banyak di sekolah hehe. So, malam ni memang diaorg pulun habis la game dalam tab tu huhu.

Kenit akui memang Kenit tegas kalu bab games ni. Hari sekolah memang tak dibenarkan main games di tab dan tengok kartun di laptop. Lepas siapkan homework, Kenit benarkan mereka main cikgu2 ke, main masak2 ke, melukis, mewarna, membaca, spelling even ajar mereka doa dan solat! Begitulah setiap mereka lalui....5 hari kena kuarantin hehe.

Pokok Yang Diberkati (The Blessed Tree).

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~



Dalam Sirah Nabawi, diceritakan bahawa seorang Paderi Bahira yang tinggal di dalam biara bertahun lamanya bagi menghambakan dirinya kepada Tuhan. Suatu hari, dari tingkap biaranya, dia terlihat suatu rombongan dengan muatan yang penuh dengan barang dagangan datang dari negeri HIJAZ (Syam). Rombongan pedagang yang membawa muatan dagangan bersama unta-unta, manusia dan barang dagangan berhenti rehat di sekitar pokok itu.

Manfaat Memelihara Janggut Dari Sudut Kesihatan.

Assalamualaikum!~

Sebelum ini Kenit pernah berkongsi informasi mengenai kelebihan & hikmah menyimpan janggut. Pelbagai kebaikan dan manfaat yang kita dapat melalui salah satu amalan sunnah Nabi s.a.w ini. Di antara kebaikan yang dapat kita perolehi, termasuklah dalam konteks kesihatan. Ye....KESIHATAN. Simpan janggut sihat ke? Ye sayang, bukan takat sihat je tapi ia sebagai perlindungan kepada kita hehe. Ini telah dibuktikan melalui kajian saintifik. 



Thursday, April 04, 2013

18 Posisi Kucing Tidur Yang Pelik!

  4 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Korang tau waktu bila seekor kucing itu dilihat paling comel? Yerp....waktu tido! hehehe. Tak kira tempat asalkan selesa pada diaorg, boleh aje! Macam-macam posisi 360° yang pelik tapi cute diaorg boleh buat. So tunggu ape lagi, jom terjah kucing2 comel ni tidoq...miauuuuuuuuu~


kalu hang pa nak cari kucing hang pa kat rak file, mulakan
ngan huruf K=KUCING hehehehehe

Tadika Mahal vs Tadika Murah.

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


1st day kakak adik di tadika hehe
Semasa Kakak (Wani) nak menginjak ke umur 5 tahun (2 tahun lepas), Kenit pernah buat survey tadika mana yang sesuai untuk dia. Puas Kenit survey di internet & iklan2 dalam peti surat. Kat internet, Kenit survey berdasarkan testimoni dari parents yang pernah menghantar anak2 mereka ke tadika itu.

Wednesday, April 03, 2013

Bagaimana Menentukan Cermin Mata Yang Sesuai?

  9 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

1st time Kenit dapat tau Kenit rabun jauh ialah sewaktu Kenit berumur 14 tahun. Dek kerana 'kecerdikan' Kenit menonton tv terlalu dekat, seolah2 nak masuk je dalam kotak tv tu maka inilah yang Kenit dapat! Dan, semenjak itu Kenit mula bercermin mata....

Seringkali Kenit berada dalam dilema kalu bab memilih cermin mata yang sesuai. Masuk kedai cermin mata memang rambanglah mata ni melihat pelbagai warna & design yang cantik & menggiurkan! hehehe. Masuk ni dah 7 kali Kenit tukar cermin mata. Macam2 bentuk Kenit dah try. Dan, tiap kali tukar makin bertambah 'power'...bukan super power tapi rabun power! hehe. Haihhhh....



Ni spectacles terbaru yang baru setahun Kenit pakai. Terima kasih mak kerana
sponsor muahahaha~

Kisah Bulan Dan Bintang.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Semalam, dalam kereta........

 Kenit: camner mengaji (iqra') ari ni...kakak adik ok ke?

Mira: ok...Mira dapat satu bintang ye (je).

Wani: budak besar takda bintang. Kakak dah baca banyak.

Kenit: camner adik (Mira) boleh dapat satu bintang?.....

Tuesday, April 02, 2013

Berhenti Guna Ubat Mati Pucuk!

  4 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Anda (kaum lelaki) ada masalah mati pucuk? Anda pernah menggunakan ubat tradisional ''Sta-lions'' untuk merawat mati pucuk? SILA HENTIKAN penggunaannya. Why? Jom terjah!~



ubat mati pucuk - google

Kau Pergi Jua..(Al Fatihah Buat Kak Gee)

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Salam takziah buat Abg Abil sekeluarga di atas pemergian isteri tercinta Kak Fauziah (lebih dikenali dengan nama Kak Gee) sebentar tadi. Sesungguhnya Allah lebih menyayangi beliau. Kenit dapat tahu berita ni pun dari blogger EmasPutih & halaman DanaSinarFauziah di facebook.

sumber: fb DSF

Erra Fazira Trauma.

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Erra Fazira

Dikhabarkan rumah pelakon Erra Fazira hampir dipecah masuk oleh pencuri semalam. Berikutan itu, Erra telah membuat laporan polis di Balai Polis Damansara, Petaling Jaya, semalam. 

Monday, April 01, 2013

Atok Has 'Unchained Melody'.

  No comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Wowowowow! wait seminit...adakah benar apa yang Kenit lihat ini?? Perghhhhh kelu lidahku tak terdaya rasanya aku nak meluahkan perasaan bila melihat atok ni menyanyi. Menyanyi lagu omputih weh!

Mempersembahkan......Atok! with his song....'Unchained Melody'

Buat Bata Macam Buat Roti! (VIDEO)

  No comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Fuh! kalau korang tengok mesti korang kagum dengan kemantapan & kemahiran anak2 muda ini menguli simen & menekap bentuk batu bata. Kalu dilihat dari video ini, tiada satu peralatan canggih atau mesin berteknologi tinggi yang digunapakai oleh anak-anak muda ini. Hanya kederat tulang 4 kerat sahaja yang menjadi penggerak mereka menghasilkan bata!


Kelebihan & Hikmah Menyimpan Janggut.

Assalamualaikum!~


Allahyarham Sheikh Ahmad Deedat
-Gambar Hiasan- 

Adakah anda (kaum lelaki) menyimpan janggut? Mengapa? dan mengapa tidak? Umum mengetahui menyimpan janggut merupakan salah satu sunnah Nabi junjungan kita, Nabi Muhammad s.a.w. Nabi bersabda yang bermaksud,

Sunday, March 31, 2013

Kenit Dah KEEK-ing!

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum!~




Lepas facebook, youtube & blogger, kini terciptanya KEEK yang menjadi obsesi rakyat Malaysia haha. Aku ingat KEEK tu macam GEEK ke muahaha, tapi bukan yek? KEEK ni merupakan aplikasi yang boleh mendownload video berdurasi selama 36saat. Naper 36 saat? KEEK jawab..."it's a secret". Ceh..!

Syukur Alhamdulillah.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Kenit: Maner abg letak?....

Pak Jelan: Abg letak sini (tunjuk meja). Malam tadi maner abg bawak motor. Abg bawak kete.

Kenit: Ntah-ntah abg tinggalkan kat motor ke...?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.