ruangiklan
ruangiklan

Friday, April 19, 2013

Bila Berkaki Panjang....

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Memiliki sepasang kaki panjang memang diidamkan setiap wanita yang nak kelihatan seksi dan tinggi lampai. Kebanyakan wanita di China sanggup 'tanam' besi extra dalam tulang kaki mereka untuk menambah ketinggian sekaligus mahu dilihat sebagai cantik dan seksi kerana memiliki sepasang kaki yang panjang!

Pendaftaran Tahun 1 2014 - Salah Sekolah La Pulak!

Assalamualaikum!~

Aaaaaa jauhnyeeee sekolah kakak! Nuuuu kat oldtown PJ nu! Memang salah ibu ayah la camni, tak cam betul2 alamat sekolah masa daftar online aritu. 

Mujur gi daftar naik motor je, dah la traffic light 4 penjuru. Ni kalu time balik sekolah ni mau sessaakkkk nafas dibuatnya. Kenit cakap ngan Pak Jelan takleh jadi ni..kena tukar sekolah gaya camni. Pengsan la Kenit nak lalu sini pagi-pagi setiap hari.

Dengan berat hatinya, kami melangkah masuk ke perkarangan sekolah. Takpe takpe...kita gi daftar je dulu. 2 bulan pastu kita tukaq balik hehe.

Moral of the story :  Google dulu location map, baru pilih!Haiyaaaaa....

Dunia Magika - Part 2

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Semalam giliran Mira pulak pegi Pusat Sains Negara. Macam biasalah, dalam kete kakaknya yang terlebih kecoh bercerita berbanding adiknya. Tapi, kenapa Mira macam takda perasaan je yek?

"seronok adik gi Pusat Sains Negara arini?"

"seronokkkkk....." Pastu dia buat muka gini


Bayi Anda Boleh Berenang.

  4 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Alololo cute je tengok baby di atas terapung2 di atas air kan? Cam relax je dia kan. Mak duduk kat tepi kolam dok perhati ja baby dia berenang keriangan dalam ayaq. Sikit pun takda rasa panik.


Cer bayangkan kalu baby kita plak yang terapung2 dalam kolam tu? haaaaaa konpom haru mak pak jerit mintak tolong, tak pun jadi bidan terjun dalam kolam pi selamatkan anak hehehe. 


gambar hiasan - tapi cute kan?

Thursday, April 18, 2013

Dunia Magika - Part 1

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Terujanya anak dara sulungku menceritakan pengalaman pertamanya mengikuti rombongan sekolah ke Pusat Sains Negara semalam. Inilah kali pertama dia ikut rombongan sekolah buat lawatan. Dulu masa umur 5 tahun, sekolah tadika lama tu tak buat lawatan, tu yang dia ter'jakun' sesangat tu hehe...kesian anak ibu.

Punyelah excitednya dia cerita apa yang dia jumpa dan tengok kat sana.

Cerita Kak Wan - Citra Pesona Seorang Wanita Kini Dijual!

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Ingat lagi tak Kenit pernah tulis pasai penulisan buku Birografi Kak Wan (Datin Seri Wan Azizah) minggu lepas? Pada yang belum berkesempatan baca, bolehlah terjah SINI. Masa tu buku ini belum lagi available di mana-mana kedai atau secara online.


Cerita Kak Wan ditulis oleh Ustaz Zahiruddin Zabidin 

Keyword Paling Popular Di Nukilan Kenit.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Minggu ini Kenit telah menyaksikan lonjakan paradigma (haha) pencarian katakunci di blog Kenit daripada dua post yang berbeza.



10 Corak Bendera Untuk Bendera Politik Malaysia.

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Sekarang ni kat mana2 pun 'perang' bendera dah semakin sengit Kenit tengok. Atas tembok, pagar, tebing, tiang letrik, bumbung flat, tangki air dan ampaian baju pun jadi 'mangsa' politik mereka! hahaha. Takpa takpa...semangat masing-masing ye dop?

Mungkinkah 10 corak bendera ini boleh juga digunakan untuk memeriahkan 'perang' bendera antara mereka? hehehe. Jom kita terjah!~


Wednesday, April 17, 2013

Mengapa Kita Mengigau?

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Bila kali terakhir anda mengigau? hehe. Kenit jarang mengigau tapi mak cakap masa Kenit kecik2 dulu Kenit  kerap gak mengigau. Tu pasal la tiap kali nak tido mak cakap, "Nim, nak tido gi basuh kaki tu dulu...kang mengigau kang". Dengan penuh kemalasan dek kemengantukan Kenit pun 'merangkak' la gi basuh kaki hehe. Tapi, kadang2.....alaaaaaaa ngantukkkkkk! gedebush krohhhh krohhhhh muahaha~



gambar hiasan

Ustaz Azhar Idrus Muncul Di Set Filem Terbaru Pierre Andre.

  1 comment    
categories: 
Assalamualaikum!~

MasyaAllah! bestnyaaaa......! Andai benar bagai dikata maka tentu penampilan sulung Ustaz Azhar Idrus ini akan menjadi penantian penuh pengharapan buat semua peminat2 UAI di luar sana. Bukan populariti yang dikejar kerana UAI memang sudah dikenali ramai sebelum ini. Kenit juga pernah menghadiri ceramah agama beliau bersama keluarga di SINI.

'Mr. Cake' Beri Kek Letak Jawatan.

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Errkkk...cam konpius je bunyinye kan? Pekerja tipikal macam kita kalau nak letak jawatan biasanya tulis atas kertas kan? But, 'Mr. Cake' atau nama sebenarnya Chris Holmes mempunyai cara unik tersendiri untuk menyatakan hasratnya dengan membuat 'Kek Letak Jawatan' (Resignation Cake instead of Resignation Letter hehe) yang kreatif!

Hakim Denda Diri Sendiri!

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Very R.A.R.E kan? You'll never see this anywhere except here in Michigan, US. Seorang hakim menyaman dirinya sendiri...how's that? Yup, memang itulah kebenarannya. Biasanya, kita dengar Hakim yang suka dok saman orang kan. But, for a R.A.R.E good quality he has, this man deserves thousands of thumbs up! hehehe.


Judge Raymond Voet

Tuesday, April 16, 2013

What's In Your Deodorant?

  1 comment    
categories: 
Assalamualaikum!~

gambar hiasan


Adakah kita sayangkan ketiak kita? Yes, opkos we do hehe. Kita basuh, kita cukur, kita semburkan pewangi and then......? Ketiak kita berpeluh and hey.....no sweat!

Namun begitu, amalan yang telah kita amalkan sejak teenagers lagi ni mungkin memerlukan pandangan dari sudut yang lain. Anda mungkin pernah membaca artikel mengenai bahaya yang mungkin ada dalam penyembur anti-deodoran atau penyembur anti-peluh, Adakah ia benar-benar membahayakan seperti yang didakwa? Wonder no more....

'I'm Not A Spiderman...I'm A Spiderboy!'

  No comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~


It's a bird! It's an aeroplane! It's....it's.....It's a spiderboyyyyyyyyy! 

Don't believe me??....watch this.

Monday, April 15, 2013

Telefon Pintar Termahal Di Dunia - The Black Diamond.

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Sanggupkah anda berbelanja lebih untuk memiliki telefon pintar termahal di dunia ini? Untuk memiliki this piece of Black Diamond (nama iPhone ni), bukan saja anda perlu mempunyai minat dan obsesi yang tinggi, anda juga perlu ada sumber kewangan mantop dan teguh! hehehe.


The Black Diamond iPhone

Undi Pos.

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Sekarang ni kat tv dah kuar banyak iklan berbentuk nyanyian yang mengajak orang ramai untuk kuar mengundi 5 Mei nanti. Di mana-mana saja Kenit tengok 'kemeriahan' pacakan bendera parti-parti tertentu mengalahkan lampu tanglung ketupat yang biasa digantung bila menjelang hari raya hehe.


Biografi Kak Wan (Datin Seri Wan Azizah)

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Kehangatan PRU13 kali ini bakal terserlah lagi dengan kemunculan buku biografi Kak WanCerita Kak Wan - Citra Pesona Seorang Wanita bakal menemui anda di seluruh negara tidak lama lagi. Ini telah disahkan oleh penulisnya sendiri, Ustaz Zahiruddin Zabidi di halaman Facebooknya. 


sumber: fb

10 Laptop Paling Laris Di Dunia.

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Tak dinafikan laptop menjadi gajet pilihan untuk semua peringkat umur masa kini. Bentuknya yang menarik, portable dan dilengkapi dengan bateri yang mampu bertahan lama menjadikan ia gajet wajib dimiliki setiap orang yang ingin merasai kecanggihan teknologi perkomputeran.

Dari komputer di atas meja sehingga menjadi komputer riba (laptop), gajet pilihan ini telah melalui proses revolusinya yang tersendiri dan semakin berkembang setiap saat bagi memenuhi kehendak dan citarasa pengguna. Jom kiter terjah laptop mana paling laris! Mungkin laptop anda salah satu darinya...! Kita countdown yek!

Sunday, April 14, 2013

6 Jenis Bahan Makanan Yang Anda Tidak Sedar Ada Dalam Makanan Anda.

  No comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Tahukah anda makanan yang anda makan sekarang mungkin mengandungi kandungan bahan yang terlarang tanpa anda sedari? Tekstur, bau dan rasanya yang sedap tidak langsung menimbulkan persoalan apa yang membuatkannya sedap dan tahan lama? Namun, realitinya bahan-bahan asing ini banyak terdapat dalam makanan kita seharian terutama makanan mentah yang diimport dari luar negara. Eeewwwww!


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.