ruangiklan
ruangiklan

Saturday, May 04, 2013

Fenomena "Flashmob".

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Amende "flashmob" ni?? Kenit baru dengar terma ni sebenarnya hehehe. Flashmob telah merebak ke seluruh Malaysia lebih2 lagi menjelang hari mengundi PRU13.

Kalau sebelum ni, anak2 muda kita cenderung dengan fenomena KPop, Psy, Harlem Shake & Gwiyomi. Kini, "flashmob" menjadi pendekatan terbaru anak2 muda yang berazam mahukan perubahan.

Kerancakan fenomena "flashmob" berlaku hampir di seluruh negara menjelang hari mengundi. 



Terengganu

Friday, May 03, 2013

Pengumuman Gembira : 6 Mei Cuti Umum Di SELANGOR.

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~




Pengumuman! Pengumuman! Gumbiranya rasa hati dapat cuti sehari lagi! hehehehe. Alhamdulillah.....

Bagi anda yang bertugas di negeri Selangor, ini ada berita gumbira dari Kerajaan Selangor. Baru sebentar tadi, Menteri Besarnya Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengumumkan 6 Mei sebagai cuti umum bagi rakyat Selangor melalui akaun Facebooknya di SINI.

Pemberian Hari Pelepasan Am ini selaras dengan Akta Hari Pelepasan 1951, perenggan 9 yang menyatakan bahawa Pihak Berkuasa Negeri boleh menetapkansatu hari sebagai hari pelepasan am.


Nuffnang X Is Now Imotiv.

  14 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Anda pengguna NUFFNANG X? Sapa yang dok rajin update di handphone dan menggunakan Nuffnang X perlu tahu berita terbaru ini. Nuffnang X telah bertukar wajah kepada Imotiv.

[ee-moh-tiv].....gerakkan bibir anda dengan betul.

Menurut pengasas Nuffnang X (sekarang dipanggil Imotiv), versi terbaru ini dibangunkan untuk memenuhi kehendak & citarasa pengguna Nuffnang X, maka dengan ini terhasillah.....Imotiv.


Dari email

Thursday, May 02, 2013

Jalan-jalan Pilihanraya.

  13 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Wahhh! lega dah ngundi...! Anda bagaimana? Mesti syok/teruja/neves/blur/biasa/takut/tak heran kan? hehe. Ini kali pertama Kenit berpeluang menjalankan tanggungjawab sebagai pengundi. Memang teruja sungguh! But more to clueless actually (sebab 1st time kan)haha.


30hb April merupakan tarikh keramat bagi diri Kenit kerana for the first time, 'kuasa' memilih Kenit yang punyaaaaaaaaaa hehehe. Pengalaman pertama ini menyedarkan diri Kenit bahawa every votes count. So, rugila sesangat kalau korang tak gi ngundi nanti.

Wednesday, May 01, 2013

“Tak Reti Bahasa Arab X Leh Masuk SYURGA”

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


gambar hiasan



Ustaz : “Ketahuilah wahai sidang hadirin sekelian bahawa sesiapa yang tak tahu bahasa arab maka dia tak dapat masuk syurga...” 

Anda Sanggup Makan? (GAMBAR)

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


Kata orang, You Are What You Eat ( Kamu Adalah Apa Yang Kamu Makan). Jika apa yang kamu makan itu bersih & halal, maka kamu akan peroleh kesihatan & manfaat darinya. Tapi, kalau apa yang kamu makan itu halal tapi tidak menjaga kebersihannya, maka kamu akan peroleh mudarat & keburukan darinya. Wallahualam!~

Hotel Kecil Terbaik Di Dunia!

  8 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Kebanyakan antara kita pernah menginap di hotel. Kenit juga begitu. Ada hotel yang besar, kecil, selesa & sempit dan sebagainya. Definisi keselesaan bukan lagi tertakluk kepada ruang bilik yang besar dalam sesebuah hotel. Kini ia lebih meluas....dalam pakej yang kecil! hehehe.

Jom kita terjah hotel kecil terbaik di dunia (according to Yahoo).



  • Hanya 90 minit dari San Diego terletaknya beberapa buah hotel bilik di pinggir bukit di padang pasir Mexico.


Looks like....reban ayam, don't u think?

Monday, April 29, 2013

Senggugut : Apa Nak Buat?

  8 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


gambar hiasan

Senggugut??? Topik paling menyakitkan bagi seorang insan bergelar wanita hehehe. Pengalaman Kenit dengan senggugut umpama mimpi ngeri ditekap seterika panassss! hehe.

Sunday, April 28, 2013

Kenapa Kena UBAH?

  1 comment    
categories: 
Assalamualaikum!~

Di waktu hujan lebat sebegini, hawa dingin yang menusuk ke tulang tidak dapat memadamkan bara kekecewaan terhadap sekelompok pemikir yang hanya bersandarkan kejahilan. 

Rasa sesal menggunung dalam hati, pabila mereka yang terpimpin nyata 'bengkok' hati untuk menyelam keindahan agama Ilahi pelindung umat sekelian alam.



sumber: fb

Paksa Anak Pakai Tudung?

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Acapkali Kenit terbaca komen2 di facebook mengatakan anak-anak perempuan kecil (sebelum baligh) tak perlu dipaksa pakai tudung kerana mereka masih kecil. Dan, Islam tidak mewajibkan anak-anak ini menutup aurat (sebelum baligh).

Memang dalam masyarakat kita, pemakaian tudung dari kecil amat digalakkan sebagai latihan apabila mereka besar nanti. Dan, Kenit juga tidak terkecuali dalam hal ini. 


Wani masa umur 8 bulan di KL.

Rajuk si Nuffie : Glitterati to Non-Glitterati.

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~





Kenit dah agak...dah agak. Bila dapat tahu Nuffie di'madu'kan dengan KOMLI terus dia merajuk hehehe. Dah, ko punye rajuk je ko kire, Kenit punye rajuk ko tak kire yek! Sejak Kenit letak KOMLI kat Nukilan Kenit, status yang dahulunya berwarna keemasan kini telah bertukar ke warna hijau.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.