ruangiklan
ruangiklan

Friday, May 17, 2013

Misi Yong Tau Foo - Accomplished!

  9 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Tahukah anda apa yang boleh menggembirakan anak-anak selain dari dapat hadiah dan gi jenjalan? 

MAKAN...! Yehhhh.....

Tahukah anda apakah cara yang boleh kita buat untuk celebrate kemenangan anak-anak kita setelah penat bersukaneka?

MAKAN ..... jugak! ekekeke.

They have been asking for it long before the PRU week. Tapi, belum nak jadi rezeki lagi. Dok tunggu..tunggu pas PRU pun tak bukak lagi. But, finally they are open..! hou yeaaa (^_^)


Untuk tidak menghampakan My Pearls yang mengidam yong tau foo sejak berminggu2 lamanya, Kenit gagahkan jugak menerjah kedai yong tau foo terkenal seantero Desa Pandan/Kg. Pandan hehe ...


Dalam ujan - Kalau bab makan, laju je diaorg jalan!

Thursday, May 16, 2013

Sukaneka Tadika Sri Anakanda 2013.

Assalamualaikum!~


That was the day where my Pearls became 'athletes' hehe. Kalau bab bermain/bersukan memang laju je My Pearls ni. Tak sia-sia Kenit bawa mereka bermain di taman permainan sehari sebelum sukaneka untuk kuatkan otot dan tulang hehehe.

Sukaneka Tadika & Taska Sri Anakanda 2013 diadakan di padang Sek. Keb. Petaling Jaya pada 12hb Mei 2013. Upacara dimulakan dengan ucapan oleh Guru Besar Tadika Sri Anakanda, Ph, Hjh Fauziah Othman dan seterusnya dirasmikan oleh Datuk Dr. Hj. Wahab (ingat-ingat lupa hehe).

Berkumpul dalam khemah...

Wednesday, May 15, 2013

WiFi Percuma Selangor - Senarai Hotspot

  12 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~




Alhamdulillah! Beruntung rakyat Negeri Selangor. Air percuma! Kini Wifi pun percuma! Allahuakbar...

Pekhidmatan Wifi percuma oleh Kerajaan Selangor ini benar-benar dinantikan oleh semua pihak. Alhamdulillah, WIFI SELANGORKU adalah perkhidmatan PERCUMA Internet tanpa-wayar yang disediakan melalui Grant SelangorKu oleh Kerajaan Negeri Selangor Darul Ehsan.

Kronologi Nakbah Palestin 1948.

  2 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Sempena Hari Memperingati Nakbah Palestin hari ini 15hb Mei, Kenit nak share info mengenai sejarah peristiwa nakbah yang menjadi titik hitam dalam kehidupan rakyat Palestin khususnya dan seluruh umat Islam  secara amnya.




Sebelum ini Kenit tak pernah didedahkan dengan cerita mengenai Hari Nakbah Palestin ini. Di sekolah, tiada juga diselitkan mengenainya dalam subjek Pendidikan Islam. Apatah lagi, di televisyen sukar sekali kita hendak mengetahui tentang sejarah-sejarah yang berlaku di negara lain.

Memperingati Hari Nakbah.

Assalamualaikum!~

Masih ingatkah kita pada saudara kita di Palestin? Tak banyak yang kita tahu kalau dengan hanya bergantung pada berita di media perdana sahaja. Masih banyak lagi info-info yang boleh kita perolehi melalui media alternatif.

Hakikatnya, saudara-saudara kita di Palestin, Syria dan di negara2 yang sedang bergolak berjuang setiap hari demi mempertahankan tanahair mereka dari Zionis laknatullah. Semoga Allah memberikan kemenangan kepada orang-orang Islam dan sesungguhnya jannah menanti para-para syuhada'.

Tahukah anda hari ini 15hb Mei  adalah Hari Memperingati Nakbah Palestin? Kalau tak tahu, jom Kenit kongsikan ringkasan info mengenai Hari Nakbah ini. 


Apakah Hari Nakbah?


  • Nakbah bermaksud malapetaka atau bencana besar, manakala Nakbah Palestin merujuk kepada penubuhan Negara Haram Israel yang telah diisytiharkan secara rasminya pada 15 Mei 1948.

sumber :fb

Tuesday, May 14, 2013

Mubahalah Dalam Islam.

  4 comments    
categories: 
Assaalamualaikum!~

Seronok dengar kuliah pagi di radio Ikim.fm. Setiap pagi Kenit driving sambil 'meredah' arus trafik di Federal, pasti Kenit tak ketinggalan mendengar kuliah pagi bersama Ustaz Shauqi. Bukan saja topik yang dibincang menarik dan menambah ilmu pengetahuan, malah baik untuk anak2 Kenit juga. 

Tambah pula, setiap kali habis kuliah pasti ada zikir, dan masa ni lah dalam kereta kami ambil peluang 'nyanyi' bersama2. Alhamdulillah Wani & Mira tahu dah zikir yang mudah.

Aperpun, berbalik kepada topik di atas, dah dua hari Kenit dengar perbincangan ustaz tentang 'Mubahalah' yang terjadi pada zaman Rasulullah s.a.w. Memang Kenit tak pernah mengetahui apa itu Mubahalah sebelum ini. Sebab tu, Kenit tertarik nak berkongsi dengan anda semua.

Apa itu Mubahalah?

gambar hiasan

Monday, May 13, 2013

Lamborghini Egoista.

  1 comment    
categories: 
Assalamualaikum!~

Ever dreaming of driving a Lamborghini anyone? Yeah....keep on dreaming guys. Because this new stylish-extravaganza full of egoistic version will only be in our dreams...DREAMSSSSSS hahaha.

Sempena ulangtahunnya yang ke-50, Lamborghini telah membuat suatu kejutan, dengan terciptanya sebuah kereta one-off yang direkabentuk oleh Walter De Silva. Ia diinspirasikan oleh rekabentuk helikopter Apache, dilengkapi dengan kuasa 600-hp V-10, Lamborghini dengan satu tempat duduk ini diabadikan dengan nama "Egoista"....(sambungan di bawah)


Sunday, May 12, 2013

Kereta Terbang Akan Datang!

  1 comment    
categories: 
Assalamualaikum!~

I used to wonder, 'could this be a reality someday?'

Terutama bila 'terperangkap' dalam trafik jam 5 hari seminggu kat Federal tu! Setiap kali memang Kenit wish giler2 sambil terbayang kereta 'kebal' Kenit transform jadi kereta terbang dan keluarkan Kenit dari trafik jam sambil melambai2 tangan ke arah kereta2 kecil di bawah yang masih 'berhimpit-himpit' di bawah sana ekekeke.

But, imagination left imagination....until now!

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.