ruangiklan
ruangiklan

Saturday, June 01, 2013

Perlukah Mainan Mahal-mahal?

  12 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

My Pearls ni memang banyak akai. Asalnya kegunaan meja ni untuk belajo je. Sekarang baru Kenit tahu macam-macam benda kita boleh buat ngan meja lipat ni heeee...

Kalau Ikutkan imaginasi ibu, meja blajo tu.......


hanyalah meja blajo. Tapi, lain pulak dengan my Pearls ni. Akai panjang betoi nooo....

Friday, May 31, 2013

Ia Besar dan.....PINK!

  14 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Anda penggemar PINK

Pernah tengok haiwan berwarna PINK? (bukan guna spray atau celup)

Haaaa kalau belum pernah, mai sini Kenit nak habaq story betoi pasai penemuan seekor haiwan yang unik dan...PINK! (^_^)


Pergunungan Kaputar, New South Wales, Australia.

Ingat Senang Ke Jadi Orang Tinggi?

  13 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Pernah sekali Kenit tanya mak...


"naper Anim tinggi sangat mak?"

Mak berseloroh jawab...

Thursday, May 30, 2013

Weeclicks Offer...

  14 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Agak menarik tawaran yang diberikan...


"Allah duduk kat mana?"

  9 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~


gambar hiasan

Bilakah kali pertama anak anda bertanya tentang TUHAN? Apakah jawapan yang anda berikan pada mereka?

Kenit tak pasti samada ibubapa di luar sana juga menghadapi persoalan yang sama dengan anak-anak mereka, tapi yang pasti anak-anak sekarang ni lebih advance dan cerdik dari kita dulu hehehe. Banyak nau soalnya heeee.....

Wednesday, May 29, 2013

Inspirasi Buat Anak-anak Kita - Iqbal El-Assaad.

  5 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Menamatkan pengajian di Weill Cornell Medical College in Qatar (WCMC-Q), Iqbal El-Assaad, 20, adalah doktor berbangsa Arab yang termuda.

Beliau adalah doktor perubatan termuda yang berjaya melakar sejarah dengan menamatkan pengajiannya di Kolej Perubatan Weill Cornell, Qatar. Ia merupakan yang pertama dalam sejarah 10 tahun Kolej tersebut.



Iqbal El-Assaad

Semasa kecil, beliau belajar algebra dengan hanya memerhati adik beradiknya belajar. Sebelum hari lahirnya yang kelima, beliau melakukan aktiviti kegemarannya iaitu membaca buku dan menyelesaikan soalan matematik.

Bila TV Dah Tak Laku...

  16 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Lately, memang begitulah....terutama bila start cuti sekolah minggu lepas.

Minat my Pearls terhadap TV semakin berkurang...which is super good! Hanya kartun terpilih menjadi santapan mata di waktu petang setelah pulang dari taska...UPIN IPIN hehehe.

Sebelah malamnya, dihabiskan dengan aktiviti meriuhkan blok pangsapuri 4 tingkat ekekee. Kejap teriak, kejap ketawa, kejap gaduh kejap baik.

So, dua malam lepas Wani said,


"ibuuuu...boringlaaaaa jom la main ngan kakak ngan adik...."

Tuesday, May 28, 2013

Teruskan Rajukmu Kenit.

  14 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Baru-baru ni, break-pump kete Kenit 'merajuk' so, minggu lepas Kenit drive betul-betul macam pemandu berhemah. Tak berani nak 'cucuk angin' kete orang ekeke.

Lepas repair gedebak gedebuk dekat seratus lebeh gak la, akhirnya masalah sudah selesai alhamdulillah....

Monday, May 27, 2013

13 Rekabentuk Rumah Inspirasi Alam Semulajadi.

  8 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Kita semua memerlukan sesuatu/seseorang yang boleh dijadikan sebagai inspirasi. Mak, abah, adik beradik, best friend, sepupu, anak-anak, suami, isteri malah SEKUTU/SETERU juga boleh menjadi inspirasi untuk diri kita lebih maju kehadapan.

Tidak ketinggalan juga dalam merekebentuk rumah idaman. Ada yang menjadikan alam semulajadi sebagai inspirasi bukan sahaja supaya ia kelihatan menarik dan unik malah luar biasa bagi penggemarnya. Soal selesa atau tidak terpulang kepada mata yang memandangnya, yang pasti ada beberapa rekabentuk yang Kenit suka juga (^_^). 

Jom terjah!~

Lokasi Penuh AES - Lampu Isyarat & Had Laju.

  No comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


Kecoh di FB mengatakan penguatkuasaan AES di beberapa negeri telah bermula (atau pun dah lama mula?). Hari tu Kenit tengok ramai yang ucap 'TAHNIAH' di FB kepada rakyat Kedah di atas penguatkuasaan AES di beberapa kawasan di negeri itu.

Sunday, May 26, 2013

Barakallah Big Boh!

  3 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Angin bayu bertiup beberapa bulan sebelum ni di FB mengatakan akan ada orang baru dalam keluarga UAI. Alhamdulillah, dengan izin Allah hari ini menjadi detik terindah buat UAI sekeluarga dengan kehadiran 'bunga' yang bakal mewarnakan lagi hidup berkeluarga UAI.

Siapa yang tak mahu dipimpin oleh ulama yang tersohor ini. Semoga Allah memberkati UAI dan isteri-isteri beliau. Di sebalik kata-kata sindiran dan sinis terhadap UAI yang memilih anak dara sebagai jodoh beliau, ketahuilah wahai yang berkenaan (yang menyindir), bahawa JODOH ITU MILIK ALLAH. Dia yang tentukan...bukan UAI.

Maka, sebagai hamba Allah s.w.t kita semua perlu redha dengan setiap qada' dan qadar yang telah ditentukan untuk kita. Harapan kami anak-anak murid UAI yang di kejauhan ini, agar UAI dapat meneruskan perjuangan beliau menyampaikan dakwah untuk anak-anak muda.


TAHNIAH USTAZ AZHAR IDRUS... SEMOGA ALLAH MEMBERKATIMU SELALU
 (^_^)

UAI bersama isteri ke-3nya, Izyan di meja makan beradab.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.