ruangiklan
ruangiklan

Saturday, June 08, 2013

Tips & Doa Untuk Elak Jadi Mangsa Rogol - Peranan Wanita

Assalamualaikum!~


Perkara terakhir yang seorang perempuan ingin dalam hidupnya adalah menjadi sebahagian dari statistik rogol. Memang ia suatu perkara terkeji dan terburuk pernah berlaku dalam hidup seorang wanita. Bagi masyarakat timur, kehormatan dan maruah seorang gadis masih menjadi kunci utama kepada penghormatan masyarakat terhadapnya.


Demonstrasi bantahan terhadap perogol susulan kes seorang pelajar dirogol
beramai-ramai di India bulan lepas.

Kawen Lagi??

  4 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Tajuk di atas kalau dituju ke orang laki memang suker melompat2 yahooooooo! Kalau dibagi 'green light' laju je dia menonong pi cari calon huhu.


Friday, June 07, 2013

Jomniaga Bersama Kenit.

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Seperti yang Kenit katakan sebelum ini, jana pendapatan melalui internet memang boleh dilakukan dan terbukti keberkesanannya. Dengan adanya jaringan capaian yang luas dikalangan pengguna internet, semua orang boleh memasarkan produk/barangan mereka di blog/facebook.

Bermula dengan RM2

Yup, hanya bermula serendah RM2 (tu pun Jomniaga.com yang beri) dengan mendaftar di Jomniaga.com, anda boleh untung lebih dan lebih lagi. Seperti saranan blogger femes,HasrulHassan mengenai Jomniaga.com di SINI dan SINI, Kenit tertarik untuk mencubanya dan kini ingin mengajak anda semua untuk join bersama.


Jomniaga.com memang SANGAT SESUAI bagi mereka yang ingin memulakan BISNES mereka secara online. Dan, anda tak perlu keluarkan modal satu sen pun! Ohsem kan? Kenit bukan nak jual barang apa pun, tapi Kenit ajak anda merebut peluang ini selagi ia masih PERCUMA!

Dengan cara ini, anda berpeluang meluaskan skop perniagaan anda dan rangkaian pelanggan anda juga akan dapat diperluaskan pengaruhnya. Kini, tiada alasan lagi untuk tidak berjaya kerana peluangnya Kenit telah bentangkan untuk anda.

Dan, bagi yang nak cari duit raya atau nak buat bajet beli baju raya/kuih raya bolehlah mulakan niat anda di Jomniaga.com hehe. 

So, jangan dipersia peluang yang sudah terbentang di depan mata. Mana tahu lubuk rezeki anda ada di Jomniaga.com. Sama-sama kita promosikan produk dan sama-sama kita jana pendapatan yang baik...insyaAllah.

Jika anda berminat memulakan langkah pertama menjana pendapatan online tanpa sebarang modal, bolehlah mulakan langkah pertama dengan mendaftar secara PERCUMA di SINI

Tian Chua Bersama Jemaah Masjid - Doaku Buat Dirinya.

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Tiada pemandangan seindah yang Kenit lihat di hari Jumaat yang penuh barokah ini melainkan sekeping foto yang Kenit dapati dari facebook. 

Berkelip-kelip sepasang mata ini tatkala melihat susuk seorang lelaki Cina menyantuni jemaah yang hadir di suatu majlis ceramah Isra' Mikraj di Masjid Sayidina Ali, Kg Padang, Balang.

sumber: instagram

Istilah Makanan Yang Berkaitan Dengan Babi.

  4 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~


Didahului dengan firman Allah yang bermaksud:

"Hai sekalian manusia! Makanlah yang halal lagi baik dari apa yang terdapat di bumi, dan janganlah kamu mengikuti langkah-langkah syaitan; kerana sesungguhnya syaitan itu adalah musuh yang nyata bagimu"
(Surah Al-Baqarah: 168)

Lambakan produk makanan terutama produk import perlu diselidiki tahap kehalalannya supaya pengguna muslim seperti kita tidak tertipu. Bukan itu saja, produk kecantikan turut perlu diberi perhatian kerana ternyata memang ada sesetengah produk ini yang mengandungi unsur-unsur kebabian.

Thursday, June 06, 2013

Fakta Benar Tentang Daging Kambing.

Assalamualaikum!~


gambar hiasan

Masyarakat kita sering menganggap daging kambing mengandungi tinggi kolesterol. Ada juga yang menganggap daging kambing yang menjadi antara makanan sunnah Nabi kita, Nabi Muhammad s.a.w sebagai 'panas' yang boleh menyebabkan penyakit darah tinggi dan penyakit jantung.

Wednesday, June 05, 2013

Manfaat Dibloglist.

  16 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Ini pertama kali Kenit jumpa refferal yang datang dari blog. Dah dua bulan Kenit duduk dalam bloglist Papa Blogger. Terima kasih papa blogger kerana sudi menempatkan Nukilan Kenit dalam bloglist anda. 




Kenit pernah masuk SEGMEN BLOGLIST 2 BULAN PAPA BLOGGER dan alhamdulillah Nukilan Kenit terpilih dimasukkan dalam bloglist papablogger start bulan April-Jun. 

Oho! ujung bulan Jun ni, terkeluarla Kenit dari senarai bloglist papa sobsobsob~

Aperpun, terima kasih pada yang sudi terjah Nukilan Kenit tak kira dari mana anda datang. Memang seronok dan terharu kalau orang letak blog kita dalam bloglist mereka kan? Nukilan Kenit hanya blog picisan yang mahu terus berkongsi info berguna untuk manfaat semua.

Dan, tak lupa juga berkongsi kisah kehidupan berkeluarga hehehe (^_^). Semoga anda sukkkkaa~

SKT oh SKT....

  4 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Mengadap 'kau' bila perlu....
Mengadap 'kau' bila borang dah tak laku...
Mengadap 'kau' boleh jadi haruuuu!

Apa ni? lagu kah? tak...ni madah berjela heee. Dilema kami yang bergantung pada HRMIS @ SKT untuk maybe....another 10 years perhaps...?! Sebelum ni, slogan 'Hidup Biar Sedap' menjadi motto pengisian SKT yang meletakkan pencapaian dalam comfort zone...100% (paham tak? hantam saje la labuuuuu)

Now, no more 100% the boss said.....

Tuesday, June 04, 2013

Ada Apa Dengan Kasut Tumit Tinggi?

  20 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~


Kasut dan wanita berpisah tiada...boleh ke cenggitu?
Tapi, kasut tumit tinggi dan aku tak pernah kekal selalu.
Hanya mampu merenung dari sebalik kaca itu...
Lalu pergimu bersama tuan baru..
~ececececececeh~

sumber: google

Monday, June 03, 2013

Pasar Terbahaya Di Dunia!

  24 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Biasa Kenit balik kampung, kalau pi market (orang KL cakap pasaq hehe), Kenit tak suka bawak anak-anak ikut sama. Pasaipa? Pasai Kenit selalu habaq kat depa...


"ang pa takyah ikut...duk kat umah tok ja nooo"

"alaaaa...nak ikutttt nak ikutttt"

"takyah takyah...sana bahaya sat gi ibu beli cekelat kat ang pa"
(cekelat = gula-gula)

Mulala depa wat muka kelat macam kopi takda gula ekekeke. Persoalannya, bahaya yang macam mana yang Kenit tak bagi depa ikut tu? Haaaaa.....

Mari Mengenali Dajjal Al-Masih - Part 1

  7 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Umat akhir zaman akan didatangi pelbagai ujian dan dan antaranya ialah kemunculan Dajjal. Jom persiapkan diri kita dengan menambah ilmu supaya kita tidak terpesong atau terpengaruh dengan Dajjal yang pasti akan muncul menyesatkan umat Nabi Muhammad. s.a.w.

gambar hiasan
                                 
Imran bin Husain berkata "Saya mendengar Rasulullah saw bersabda "Sejak Adam diciptakan sehingga hari kiamat nanti, tidak ada satu pun ujian yang lebih dahsyat daripada fitnah Dajjal" 
[Hadis Riwayat Muslim dalam Mukhtasar Muslim, hadis no 2058]

Fakta: Dajjal tidak disebut dalam Al-Quran secara jelas, jadi semua dalil tentang Dajjal diambil dari Hadis-hadis sahih dan hassan.

Pengertian Dajjal dari sudut Bahasa:
Dajjal mempunyai banyak maksud iaitu


1- Penipu
2- Diambil dari perkataan Ad-Dajl yang bererti menipu
3- Dinamakan Dajjal kerana kekuasaannya dan pengaruhnya di seluruh bumi kecuali Makkah dan Madinah

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.