ruangiklan
ruangiklan

Saturday, June 22, 2013

Hari Ini Dalam Sejarah.....

  16 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Hari ini dalam Sejarah...
Dingin subuh memanggilku..
Solat 2 rakaat memanggil rindu...
Doaku pohon penuh sayu...

Hari ini dalam sejarah...
Terbaringku di sofa empuk...
Menunggu siang fajar terbentuk...
Mata berat ku cuba memujuk...
Namun terlena macam kena sampuk...

Friday, June 21, 2013

Anda Prihatin?

  11 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Satu RESOLUSI MUKTAMAR ULAMA' UMMAH pada Khamis, 4 Syaaban 1434 Hijrah bersamaan 13 Jun 2013 yang dianjurkan oleh Ulama Ummah Muslimin yang diketuai oleh Prof Dr Yusuf Al-Qaradhawi di Kaherah, Mesir telah menggariskan :

“Umat Islam digesa untuk memboikot syarikat-syarikat dan apa-apa sahaja yang manfaat kepada Iran. Ia adalah bagi membela kanak-kanak Syria yang mati dibunuh di tangan Iran.”


Ciri-ciri Penganut Syiah

  13 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Dulu kita dah bincangkan tentang fakta bahawa Syiah Bukan Islam dan persoalan tentang Samakah Syiah Rafidhah & Syiah Zaidiyah. Hakikatnya, syiah adalah 'barah' bagi seluruh umat Islam dan kehadiran mereka secara senyap dalam kelompok masyarakat semakin merbahaya.




Samada mereka syiah Rafidhah, Zaidiyah atau Imamiyah mereka tetap sesat dan Nabi s.a.w tidak pernah mengiktiraf mana-mana golongan ini. Tiada istilah syiah dalam Islam dan jelas bahawa ia bukan datang dari ajaran Nabi s.a.w.

Thursday, June 20, 2013

Adakah Ia UFO?

  12 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Selama Kenit bekerja sebagai weather observer belum pernah lagi Kenit terlihat atau terjumpa atau terpandang kelibat sang UFO berlegar-legar di ruang angkasa Malaysia ni. Kul 8 malam....9 malam....10 malam...11 malam...12 tghmalam (huuuuuuu *krikk krikkk krikkk*)...kul 1 pagi...kul 2 pagi....kul 3 pagi (kacau air milo jap buat ilang ngantuk)...kul 4 pagi bla bla bla bla (penat dah taip 1 perenggan muehsss).

Bentuk UFO yang bulat dan bertingkat macam piring memang mudah diingat sumer orang. Dah kalau benda tu besar pulak pastu macam ada kabus di sekelilingnya, lagi la syok orang kata tu UFO.

Meh tengok sini...betul ke ni?

Bulu Kaki Boleh Elakkan Gangguan Seksual?

  8 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

One thing for sure in this world, there's always a place for things that u would think absurd! Bagi sesetengah kelompok manusia di dunia ini, mungkin cara sebegini dapat membanteras gejala dan jenayah rogol yang semakin meningkat.

But, most of us...i mean particularly me.. i prefer the normal way instead hehehe. Aperpun, kita tolak ketepi dulu pandangan masing2, kita terjah apa yang Kenit nak kongsikan ni (^^,).

Merajuk!

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Dalam kete aku buat sama seperti yang aku buat setiap hari...bertanya macam mana hari mereka di sekolah dan di taska.

"so, makan apa kat nurseri arini?"

"mmmm makan nasi ngan sup ayam"

Wednesday, June 19, 2013

Adakah Ini Sikap Anda Ketika Di Jalan Raya?

Assalamualaikum!~

  • Memandu perlahan di lorong kanan - hohohoho ini boleh mengundang pencemaran bunyi (hon)! Dah tau lorong paling kanan untuk kelajuan maksima, dia bantai meronda 50km/j (maksima 90km/j). Ko nak makan angin duk lorong kiri la beb! Orang macam ni bukan takat kasi hon je, kasi high-beam dengan cucuk angin sekali baru ada akai.

Istana Bergerak RM10 Juta.

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Fuh! Istana bergerak?? Idea menjadikan istana sebagai suatu model kediaman mewah bergerak mampu menarik perhatian mereka (yang berduit banyak). Tengok kos pun dah tahu...($2million) RM10 juta!!! Tapi, sebelum tu jom kiter tengok apa yang ada dalam 'Istana Bergerak' ni?


Inilah istana bergerak 

UPDATE : Briged Al-Qassam Tentera Malaikat

  2 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!

Seriously, memang teruja melihat gambar pejuang-pejuang berani ini walaupun dalam paper jer. Bertuah sungguh wartawan2 yang dapat menemui 'face to face' dengan komando Palestin yang juga digelar 'Tentera Malaikat' ini. 


sumber :hm

Tuesday, June 18, 2013

Summer Camp Di Palestin

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Summer Camp >>> aktiviti perkhemahan yang paling ditunggu oleh kanak-kanak masa cuti sekolah. Masuk hutan, menyeberangi sungai, membuat unggun api, games dan ceramah motivasi and so on...so on.

Tapi, Summer Camp di Palestin menyaksikan pengalaman kanak-kanak yang tidak mungkin boleh didapati di mana-mana aktiviti perkhemahan di dunia ini, apabila kanak-kanak mereka melakukan aktiviti ketenteraan sebagai persediaan menentang keganasan rejim Zionis.

Mereka berumur antara 6 hingga 16 tahun menyertai summer camp military-style
yang dianjurkan oleh Pergerakan Jihad Islam.

Adik Kena Tangkap!

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Dah ada bukti baru leh dakwa. Suke suki je nak langgar peraturan ye. Kali ni kalau kena marah pun, dia takkan terlepas dan mengada-ngada sebab bukti sudah ada buahahaha~

Panjang berjela ibu blebel ke adik pastu, menerangkan peraturan bagi kanak-kanak berumur 4 tahun.


Gotcha!!! sampai menyereng ibu amik gambo.

Monday, June 17, 2013

Berita Palsu Kahwin Gadis Syria Akhirnya Terjawab.

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Baru-baru ini banyak pengongsian palsu kononnya Ikhwanul Muslimin di Mesir menawarkan perkahwinan kepada sesiapa yang ingin memperisterikan wanita-wanita Syria yang berlindung di sana dengan mas kahwin USD40 (RM120).

Berita palsu ini mendapat 'sambutan' begitu hebat dari kalangan kaum lelaki yang terpesona dengan tawaran diberi tanpa mempersoalkan kesahihan berita tersebut.

sumber : fb

Rojak Bellamy

  12 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Bulan 6 ni memang ramai orang kawen. Dah berminggu-minggu jugak Pak Jelan buat part-time. Orang kije Isnin sampai Jumaat, Pak Jelan sambung Sabtu dan Ahad. Sampaikan anak tanya kenapa Pak Jelan kije ari cuti? Cari rezeki sayanggggg.

Tapi, semalam Pak Jelan takda job, so kami pun pulun masa yang ada untuk bawak anak jenjalan. Tak jauh mane pun...opis je ekekekeke. Takpe, anak-anak tak merungut banyak asalkan kaki diaorg jejak tanah ekekekeke. Pagi cam biasa kami breakfast dulu kat kedai Nasi Lemak Mat Ganja pastu baru gi opis.

Macam biasa, akai memasing memang panjang. Ader je benda nak dimain. Suruh main kat luar ghupernye dia 'bersukan' dua beradik huhu.

Ready dah tu nak berlari

Kisah Di Sebalik Resit.

Assalamualaikum!~

Kisah Benar


sumber: fb

Pg tadi, sahabat saya menunjukkan satu resit kepada saya.

Sunday, June 16, 2013

Hari Repot Kad - Post-mortem

Assalamualaikum!~

Sejak aku ambil repot kad Khamis lepas, masih teringat-ingat wajah selambaku terbahak-bahak ketawa depan cikgu. Bila diingat kembali....' haiihhh malu! malu! malu!'



Rahsia tersirat yang......kah kah kah kah kah!

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.