ruangiklan
ruangiklan

Saturday, July 13, 2013

Arnab 'Frankestein'

  4 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Arnab adalah seekor haiwan yang sangat comel dan mempunyai bulu yang super gebus! Arnab juga merupakan haiwan kedua terbijak selepas sang Kancil hehehe. Tetapi, arnab yang ini adalah yang pertama kali lain dari yang lain!

MANKATO, Minn - Video milik seorang pelajar kolej telah menggemparkan ratusan ribu warga internet apabila dia merakam seekor arnab yang mempunyai 'tumor' dibadannya dan menamakannya sebagai "Frankestein"

Gunnar Boettcher, 20, pelajar di Kolej Gustavus Adolphus di St. peter, dan adiknya mengambil gambar dan merakam video arnab unik ini, yang kelihatan seperti ada ketumbuhan membesar di atas kepalanya, pada 26 Jun yang lalu.

Friday, July 12, 2013

Pelanduk Dua Serupa @ Pelanduk Takda Rupa?

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Hurmmmmm~
Aku dalam dilema...dalam diam selalu bertanya...
tentang siapakah diriku sebenarnya.
Di mana saja aku pergi, pasti soalan sama datang menyapa.
Namun, ini saja yang bisa ku katakan,
Mungkinkah pelanduk dua serupa.

Hurmmmmm~
korang pernah kene tak macam ni?
Pegi situ orang cakap muker korang macam si polan,
lari sini orang cakap muker korang macam si polin,
lompat sinun orang kater korang serupa si polon (mujur tak polong ngeh3x).
Kenit tak fahamla, adakah muker Kenit ni muka copy paste?

Tips Menggalakkan Anak Berpuasa.

Assalamualaikum!~

Jika kita kata 'TIDAK BOLEH/TAK PAYAH' bunyi macam tak encouraging pulak! Kalau kita kata 'WAJIB/KENA JUGAK PUASA' tu dah macam bunyi memaksa which is not good! Macam mana kita nak tukar dari FORCING to ENCOURAGING anak-anak kita dalam bab ini?


"bu...bu nak puase! nak puaseeeeee...."

Thursday, July 11, 2013

Mudahnya Melipat Kain!

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Hohohoho ittttttula yang paling lambat sekali nak siap haha. Dalam banyak-banyak keje umah, bab lipat melipat kain ni memang tak pernah yang pas! 85% kajian menunjukkan anak-anak dara malas melipat baju dan tabiat ini terbawa-bawa sampai ke alam perkahwinan hehe. Kajian ni Kenit yang buat sorang jadi anda berhak untuk merasa ragu dengan peratusan di atas. Tapi, jika anda setuju sila angkat kening Ziana Zain (^_^)

Basuh kemain lajuuuuu...sidai kemain cepatttttt...tapi bila nak lipat...alahaiiiiiii.

Pendaftaran Tahun 1 2014 - Check Penempatan Sekolah.

Assalamualaikum!~

Last time pendaftaran kat sekolah lama sudah dibatalkan. Bila dah batal kena la buat permohonan online yang baru kalau nak daftar anak di sekolah lain. Ikutkan prosedur ni tak susah tapi yang menyusahkan bila mak bapak tak tau alamat sekolah yang betul hehe.

Takpe...takpe everyone makes mistakes. Now, Kenit dah daftar baru dan pergi sekolah yang betul kali ni. Tapi, pendaftaran dah lambat. Awal bulan 7 baru nak gi sekolah hantar surat so tawakal bebanyak je la masa tu.

Diari Ramadhan - Hari Pertama

  18 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Semalam hari pertama mereka berpuasa. Like last year, aku tidak pernah memaksa mereka untuk menunaikan Rukun Islam ke-3 itu. So, this year i did'nt do much on encouraging them to puasa. Sebab? Sebab aku taknak mereka puasa kerana aku yang suruh. Aku nak mereka faham dahulu apa itu puasa. Dan, yang paling penting aku nak mereka mahir solat dulu, baru puasa.

Anyway, subuh semalam kakak dah bagitau dia nak puasa. So i said "ok..kakak boleh puasa. Tapi, kalau tak tahan boleh berbuka dan minum air ok?". Then, sebelum pegi sekolah semalam dia bantai sebotol susu hehe.

Wednesday, July 10, 2013

Pramugari Dilarang Bersolek.

  18 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Allahuakbar...alhamdulillah! Suatu perubahan besar dalam dunia kepramugarian (ader ke terma ni?hehe). Perkhabaran yang sangat ditunggu oleh masyarakat Islam khususnya. Memang boleh dijadikan contoh mereka ni kan?

sumber: fb

Nyatakan Hak Anda.

  16 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Satu RESOLUSI MUKTAMAR ULAMA' UMMAH pada Khamis, 4 Syaaban 1434 Hijrah bersamaan 13 Jun 2013 yang dianjurkan oleh Ulama Ummah Muslimin yang diketuai oleh Prof Dr Yusuf Al-Qaradhawi di Kaherah, Mesir telah menggariskan :

“Umat Islam digesa untuk memboikot syarikat-syarikat dan apa-apa sahaja yang manfaat kepada Iran. Ia adalah bagi membela kanak-kanak Syria yang mati dibunuh di tangan Iran.”


Tuesday, July 09, 2013

Majlis APC 2012

Assalammualaikum!~

Teringat masa mula kena interbiu. Pegawai tanya "sila berikan saya satu jenis awan yang awak tahu, Cik Hanim". Mabuk meroyan aku rasa masa tu, ape nama aku nak bagi ek? Mampus aku lagu ni kalau tak dapat jawab balik tangan kosong la aku! Perghhh! giler giler! Reeves kot? macam Keanu Reeves....ceh! merepek ko ni Nim. Ape kejadahnya nak letak nama boipren aku tuk awan tu? Ouuhhhh.......

Dalam hati dok ngomel 'adoiiiii kalau salah kang dia tulis, kalau tak bagi kang dia tulis gak! Ahhhh teruk aku ni, sebelum datang tak ulangkaji. Allah.....aku betul2 tak tau ni!

"Errm....maaf Encik, saya tak tahu.." Pukkkkkk! bunyi buah nyok menghempuk atas kepala dunguku tika itu di dalam bilik interbiu walaupun satu pokok idup pun aku tak nampak. Rasa malu nak saje aku berentikan masa dan ketuk2 kepala lonjong ini kerana gagal memberikan satu jawapan untuk soalan pegawai itu. Tapi sayang....aku tak berdaya.

Siapa Yang Sekolah Ni??

  8 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Petang balik terussss depa bukak beg kuarkan buku dan buat homework.Nampak gaya lesson pertama aku berjaya iaitu depa buat homework tanpa disuruh ekekekeke. Dah siap menulis, time mewarna. Patutla depa suka betoi wat homework heeee.

Pe'el Miratora ni, kalu time menulis rasa-rasanya 80% tenaga dia pasti kehabisan ekekeke. Bila time nak mewarna mulala tangan lenguh la, perut lapo la, nak berak la, susu tak habis lagi la...huh.

Kerana tak tahan dengor dia merintih dalam kegedikan, aku pun tolongla sikit...alaaa kaler je pun bukan susah sangat huhu. Tetiba.....


"hobi saya ngunyah".
 Ngguunnnyahhhhh je budak Miratora ni.

Monday, July 08, 2013

Pendaftaran Tahun 1 2014 : Back To Square One.

Assalamualaikum!~

Orang lain tak salah melainkan diri ini yang bersalah! Dasar tak tahu dimana letaknya sekolah yang betul, inilah jadinya! Jika anda terserempak dengan Kenit jangan tanya pasal arah jalan atau tempat tertentu sebab Kenit memang ZERO bab2 gini hehe.

Sekarang dah terpalit ke anak pulak....



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.