ruangiklan
ruangiklan

Saturday, August 31, 2013

Harimau Pesen Baru La!

Assalamualaikum!~

Petikan artikel dari akhbar Metro. Dalam sejarah 30 tahun aku hidup belum pernah lagi jumpa harimau pesen gini....


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


sumber : fb


Pinjam suara Haji Bakhil jap.....


"Ini ghimau pesen baghu la...kau mana tauuuuuuuuuuu!"

Heeeeeeeeee (^^,)

Friday, August 30, 2013

Merdeka Bagiku...

Assalamualaikum!~

Indahnya merdeka
Kurniaan Allah Yang Maha Esa
Indahnya merdeka
Jika iman tidak dicela.
Indahnya merdeka
NikmatNya disyukuri dan tidak pula bermegah.

Merdeka bagiku....
Jangan bercakap tentang keamanan..
Seandainya hati masih tidak tenang..
Hanya mampu merenung potret berdarah penuh keinsafan..

Merdeka bagiku...
Bukan sekadar mengibar jalur gemilang..
Tidak hanya menggantungnya di pagar...
Ikrarnya suci hakikatnya 'jalang'...
Jika masih mengagung golongan ingkar...

Merdeka bagiku...
Bukan sekadar menonton di padang...
Kereta kebal berarak megah...
Jasad berani memangku senjata..
Berjalan segak disorak rakyatnya...

Merdeka bagiku...
Janganlah hanya menanti keramatnya..
Laungannya gebang hakikatnya lemah..
Berkumpul tanpa ada batasnya...
Kerana semangat cintanya dia...

Merdeka bagiku...
Bukan sekadar menghafal sejarah..
Jika di hati berkubang darah..
Dendamnya masih tak sudah-sudah..

Merdeka bagiku...
Jangan hanya liriknya tentang kebebasan..
Jika lagunya masih kebaratan..

Merdeka bagiku....
Bukan seperti yang di atas.

Nukilan hati :  Kenit Cinonet

P/S: Mohon sahabat titipkan doa buat saudara kita yang dizalimi di Mesir, Syria, Palestine, Chechnya dan negara Islam bergolak. Sesungguhnya, segala isi alam ini milik Allah jua. Janganlah sampai kita melupakan mereka hanya kerna nikmat sementara. 

Blogger Jutawan Ditangkap Bersama Pelacur.

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Pihak berkuasa China telah menahan seorang mikroblogger terkenal Chinese-American, Charles Xue selepas terbabit dalam pelacuran baru-baru ini. Charles , 60, dan seorang wanita berusia 22 tahun bernama Zhang disyaki terlibat dalam pelacuran ditahan dalam satu serbuan oleh polis Beijing pada petang Jumaat.

Charles Xue

Cendawan ' Magic' Bercahaya Dalam Gelap.

Assalamualaikum!~

Taylor Lockwood adalah seorang pemburu cendawan dan jurugambar yang telah menghabiskan masa 25 tahun dalam mengetengahkan hasil kerjanya ke seluruh dunia. Segala hasil fotografinya boleh dilihat di laman Mushroom.Pro. Lockwood menyumbangkan artikel ini kepada LiveScience's Expert Voices : Op-Ed & Insights;


Thursday, August 29, 2013

Misteri Kandungan McDonald's Chicken McNuggets.

  26 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Adakah anda salah seorang peminat tegar McDonalds?? Well, do you know even the westerners pun tak menggemari makanan fast-food seperti ini. Kenit?? Kenit dah hampir 3 tahun boikot McDonalds. Bila keluar makan dengan my brother-in-law's family they won't take us to the McDonalds. Instead, they will take us to nasi Arab (lagi sodap!) muahahaha.

So, that's private matter. 

Anyway, this morning i found an article posted in Facebook by a friend that really intrigues me to share this information with you all who reads this. Even it's not happening in Malaysia (i guess or hopefully) but i hope you guys take this seriously.


Wednesday, August 28, 2013

Ni Ghupernye Keje Deme!

  15 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Banyak kali dah aku perasan bebudak ni kalau pegang handphone aku mesti tersengih sengsorang. Senget sana senget sini. Ingatkan diaorg tengok kartun ka atau video dalam tu. Bila aku check balik...ghuper2nye ini keje diaorg!


Dah ko kenapa kakak? herot berot muka...
sakit mata ke aper??

10 Khasiat Serai Yang Perlu Anda Ketahui.

Assalamualaikum!~


sumber : google

Serai...
Tumbuhan hebat lama diwarisi
Masakan enak hati tertambat
Mewangi harum menambah seri
Khasiat banyak badan sihat.

Tuesday, August 27, 2013

Kena Bayar 'Tol' Jugak Ke?

  9 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Gatalnya tangan tak boleh tahan.
Tabiat lama semenjak kecil. 
Nikmatnya gentel bagai sumpahan.
Sanggup 'gaduh' dengan si kecil.


Waghih Datang Menyorah.

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Manusio mati meninggalkan namo, kalu binatang mati?? Ekau caghi la jawapan sendiri eh, maleh den nak jawabkan. Ponek den tak ilang layi dek kerano momburu impian geng yang borani pocah masuk umah den kelmarin. Apo??? Ekau tak tengok beghito ko? Bukan tengok kek tibiiiiii...tengok kek {SINI}.

Beriyo bonar wartawan tu soal ko den. Macam-macam dio tanyo hehe. Dah kalau ari-ari 'dio' buek tak boto dalam umah den, mau tak paneh! Den pulak kono sapu sampah-sampah 'dio'..banyakkkkkk cantek!!!

Monday, August 26, 2013

GengTi Pecah Masuk Rumah Tumpas.

  19 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

GengTi Pecah Masuk Rumah Tumpas.

KUALA LUMPUR - Sepasang suami isteri telah berjaya menumpaskan geng pecah rumah yang dikenali dengan gelaran GengTi di rumah mereka pada waktu subuh tadi. GengTi tersebut yang telah 'mengganas' sejak 2 minggu yang lalu dipercayai masuk dari celah kipas sedut angin di dapur rumah pasangan berkenaan.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.