ruangiklan
ruangiklan

Friday, September 06, 2013

So Tell Me Nukilan Kenit.

  3 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Jarang sekali kenit dapat online malam khas untuk berblogging. Sekarang ni susah dah nak online malam, sebab anak-anak especially Mira tak suka kenit ngadap laptop 'buat keje' hehe. Merengek-rengek dia mintak kenit duduk sebelah dia temankan dia tengok tv atau tido ngan dia.

Malam ni ok sikit, sebab esok dah cuti so anak-anak pun dibenarkan layan game dan kartun. So, dapatla kenit curi masa sedikit tuk blog. Pagi ni masa blogjogging, Kenit ada terperasan kat blog kengkawan ramai yang dah letak Nuffnang Poll 2.0. Apekejadahnya tu? hehe. Oohhh ghuper-ghupernye soal jawab ye.

Demam 5S Di Opis

Assalamualaikum!~

Seminggu lepas kami 'berkubang' dengan habuk dan debu yang sekian lama 'bersarang' di dalam bilik stor. Atas dasar menyahut seruan 5S yang diwar2kan oleh pegawai kami, maka seksyen kami mengambil peluang ini untuk join 5S di tempat kerja.

What is 5S?
  • Amalan untuk wujudkan tempat kerja lebih produktif.
  • Mempastikan mesin/kelengkapan bersih, berfungsi.
  • Membina budaya kerja yang positif dan dinamik.
  • 5S ialah lima perkataan Jepun iaitu Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu dan Shitsuke.
  • Amalan 5S meliputi pengetahuan teknikal, praktikal dan logik untuk menghasilkan penambahbaikan.

Tutup Aurat Tapi.....

  14 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Tak sempat nak dengar tazkirah pagi Ustaz Shauki kat IKIM.fm, yang ada hanya zikir La haulawala je tadi. Adik bersemangat ngikut baca, kakak hanya diam di belakang. Barangkali berzikir dalam ati je kot. 

Habis zikir, Pak Jelan 'tune' gi ERA.fm dan kuarlah lagu....  

Thursday, September 05, 2013

Aduhh! Sakit Belakangku.

  19 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Duduk tercongok 8 jam depan pc memang memeritkan. Walaupun, bukanlah kita nak duduk sampai tak bangun-bangun langsung tapi, kadang2 bila terlampau bizi dan keje menimbun-nimbun kita tak sedar yang sebenarnya kita dah duduk situ dekat 2 jam!

Bila nak tegakkan posisi badan barulah terasa sengal pinggang dan sebagainya. Kat opis memang ader poster bergambar cara-cara nak kurangkan stress tu. Alaaa yang kawan tolong picit bahu la, tumbuk-tumbuk belakang la. Tapi, 'kempen' tu memang la sangat tak berjaya.

Merdeka Special Request - Plan B

  14 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!~

Terjebak! Aaaaaaa terjebak aku kali ni! Diaorg dah nampak daahhhhhhh. Gatai sangat ko nim pi bawak sampai tingkat 4, kuar lif terus nampak benda bulat-bulat atas tu. Plan A dah jadi Plan B. Tangan diaorg dah menunjuk-nunjuk ke arah situ.

Adik menonong je pi masuk, belum sempat aku nak tanya kat 'penyambut tetamu' tu. Nak buek camno, anak-anak dah ajak. 



Wednesday, September 04, 2013

Shame On Us..!

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Ya Allah! Im speechless....

Sangkaku minyak RON95 naik, itu yang paling mendukacitakan hatiku...

Sangkaku harga barang yang bakal naik, itu yang paling menyusahkan aku...
Sangkaku orang membunuh dan dibunuh itu menakutkan aku...

Tapi....

Tuesday, September 03, 2013

Merdeka Special Request - Plan A

  12 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Aiihhhh...dah lama mintak tapi asyik aku ngelak. Bukan susah sangat pun nak tunaikan, tapi kepenatan badan selalu sangat mengundang kemalasan. Kali ni, tak sampai ati aku nak kata "NO". Mata bulat, hidung kembang kempis sambil mulut cakap..."PLEASEEEEEEE....please ibu bawakla kakak adik naik bas ngan train. Kejapppppppp je buuuu..."


Amboiii kemain lagi dapat nek bas, muker ceria masing-masing..

Monday, September 02, 2013

Jamuan Raya Puspanita 2013

Assalamualaikum!~

Anak-anak beraya sakan kat sekolah, ibu kat opis pun tak ketinggalan beraya jugak tau. Memang untung masuk puspanita ni.  Tak banyak gambar makanan yang nak dishare disini, sebab kami galak bergambar kat beranda luar tingkat atas sekali haha. Tapi, makanan sama mewah macam anak-anak punye. Kek? adeeeee kek coklate moist la kek putih tu la kek oreo tu la.


ni main course. 

Anak-anak Beraya Sakan!

Assalamualaikum!~

Amboiii amboii amboii! Memang beraya anak-anak kat sekolah. Tak tahu nak bawak apa untuk jamuan bebudak ni, yang ada dalam paler otak ni D.A.D.I.H sebab paling senang giler nak sediakan haha. Bebudak ni jgn cakapla excitednya kemain lagi!


"yeaaaaa...bestnye esok nak rayer kat sekolah! buuu...seronokla sekolah ni. Dapat rayer...dapat gi vitagen.."

Eleh...tang makan tang gi jenjalan memang ko seronok dek. Tapi, tang nak suruh bangkit pagi mandi memang ko liat tahap champion kannnnn. Sampai kat sekolah nanges peluk ibu la nak ibu la rindu ibu la...haaihhhh.


amboiiii Miratora posing kemain ko! Apasal la ko senyum
camtu dekkkkk. Takyah sembunyila gigi tu, ramai orang tengok dahhh~

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.