ruangiklan
ruangiklan

Friday, September 13, 2013

Motivasi, Psikologi & Kesihatan - Hari Ketiga

  11 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Satu hari suntuk kami berpeluang mengadap muka Dr. Azrul dan bertanya 1001 soalan. Dari pukul 8 pagi start sesi, kitaorg dah mula tanya soalan dah. Kesian Dr., sampai ke petang slaid dia tak bukak2 lagi hehehe. Asyik cakap, "ader soalan lagi?"..konpom la kena serbu sokmo!


Kenapa Aku Diuji?

  13 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

sumber : google


1-KENAPA AKU DIUJI? 
Surat Al-Ankabut: 2-3“Apakah manusia itu mengira bahwa mereka akan dibiarkan (saja) hanya dengan mengatakan: “Kami telah beriman”, sedang mereka tidak diuji lagi? Dan sesungguhnya, Kami telah menguji orang-orang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan sesungguhnya Dia pasti mengetahui orang- orang yang dusta.”

Thursday, September 12, 2013

Motivasi, Psikologi & Kesihatan - Hari Kedua & Ketiga

  8 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Hari kedua ceramah pasal pengurusan psikologi. Mujurlah pagi tu sumer buat muker segar takda yang mengantuk...kot hehe. Tak banyak nota yang nak dishare sebab ni berkaitan dengan peranan AKRAB (Rakan Pembimbing Perkhidmatan Awam Malaysia).

Bagi penjawat awam, korang kene tau ni siapa pegawai AKRAB di jabatan korang. Jika ada pegawai yang ingin mengadu masalah peribadi atau apa masalah pun boleh refer pada pegawai AKRAB yang telah dilantik.

Ni serba sedikit mengenai AKRAB....

Trick Baru Adik

  15 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Lepas ngadap homework, diaorg main-main baby pulak. Dah siap mengemas di dapur, aku duduk merehatkan diri di sofa usang tapi masih empuk. Mataku melihat gelagat dan keletah dua gadis kecil itu....dan kemudian ke lantai.

'Aaahhhh...bersepah lagi'  getus hatiku. Dan, mereka masih bermain tanpa rasa bersalah. Barangkali begitulah aku ketika kecil dahulu. Menyepahkan rumah tiap kali bermain, dan mak setia mengemas kembali anak2 patungku tanpa mengeluh atau mengadu. Anak bongsu...manjanya kadang2 boleh buat abang dan akak cemburu!

Wednesday, September 11, 2013

Cerahkan Bibir Yang Gelap!

  29 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Ader kater gelap itu seksi. Tapi tak semua kater bibir gelap itu seksi! hahaha. Pandai korang ye pilih-pilih. Aperpun, kebanyakan dari kita mempunyai bibir gelap yang semulajadi gelap....acaner tu?haha.

sumber : google

Sebenarnya Nasi Kandar Pelita......

  20 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Kecoh! Heboh! kat mana lagi kalau kat facebook. Beratus-ratus dah orang dok share gambar ni, mulanya kenit tak amik 'port' sebab kenit tak berapa suka pun makan nasi kandar pelita. 

sumber : fb

Tuesday, September 10, 2013

4 Blogger Dipenjara Kerana Hina Islam.

  13 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Penghinaan terhadap Islam samada oleh non-muslim atau muslim sendiri sangat ketara di alam maya. Semuanya di ujung jari, tekan huruf-huruf di keyboard tu maka keluarlah ayat yang dinginkan. Tak fikir dah baik atau buruknya benda yang nak disampaikan asalkan hati busuk tu puas. 


sumber : The Nation

Motivasi, Psikologi & Kesihatan - Hari Pertama {sambungan}

  10 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Sangkaku lepas pekena nasi panas ngan ayam masak lemak cili yang tak berapa berapi tu bersama ulam-ulaman dan air oren yang manis akan membuatkan mata ini layu menjelang petang. Ternyata meleset.....hehe.

Slot kedua dikelolakan oleh anak Hj. Hushim, iaitu En. Mohd Fauzan Bin Hj Hushim. Beliau juga merupakan CR (Counselor Registered) dan merupakan seorang peguam.  



Keuntungan Bulan Ogos

  31 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Alhamdulillah, sedikit demi sedikit rezeki yang diperolehi. Walaupun ciput, bukan ratus ritas bukan ribu riban tapi yang penting 'anjakan paradigma' haha. Pinjam jap kata-kata Dr. Fadzilah Kamsah muehehe.


Monday, September 09, 2013

Tips & Amalan Untuk Menghadapi Peperiksaan.

  10 comments    
categories: ,
Assalamualaikum!~

Eh esok pekse kan?? pekse UPSR kan?? Kenit dulu paling nervous time nak pekse. Dahlah jenis tak berapa nak hadap buku, pastu mulala menggelabah tengok soalan haha. 

Tapi, yang paling best time nak pekse ni sumer perkakas nak nulis mesti beli baru muahaha. Time tu la paling syok dapat 'pau' abah mintak beli pensel baru, pen baru, pemadam baru, konon nak guna dalam dewan pekse nanti haha. Jangan buat begitu pada ibubapa ye anak-anak, sangatla membazir hehe.



sumber : google

Motivasi, Psikologi & Kesihatan - Hari Pertama

  14 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Warna-warna skeptikal mula terbit dari wajah semua peserta kursus. Tengok tajuk pun dah tahu, ini geng yang penuh ngan masalah di tempat keje haha. Tapi, itu hanya prasangka kami saja. Sebenarnya, kalau difikirkan balik, bertuahnya kami yang terpilih untuk join kursus selama 3 hari ni. 

Seperti siri-siri ceramah yang lalu dalam poket baju mesti ader cekelat (gula-gula). Buat pemanis mulut, penyegar mata. Tapi, kali ni sebiji pun Kenit tak makan pasal penceramah sumer gempak habis!


cam tak? cam tak? cam takkkk?

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.