ruangiklan
ruangiklan

Saturday, September 21, 2013

Produk McDonald Malaysia 100% Halal

  13 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


Disahkan sendiri oleh Pengarah Urusannya sendiri, Stephen Chew (gambar) sambil menafikan dakwaan produk yang dihidangkan di restoran miliknya mengandungi bahan tidak halal LM 10 seperti didakwa segelintir pihak di laman media sosial sebelum ini.

Perkembangan Tahfiz An Nur

Assalamualaikum!~

Alhamdulillah syukur sangat-sangat di atas perkembangan terbaru bangunan asrama Tahfiz An Nur walaupun masih banyak kos yang diperlukan untuk melengkapkan bangunan tersebut. Terima kasih pada hamba-hamba Allah yang sudi menghulurkan bantuan samada setelah anda baca entri kenit ini atau dari mana2 sumber lain.

Kenit ada mengikuti perkembangan pembangunan Tahfiz An Nur di Facebook dan nampaknya mereka masih memerlukan bantuan anda semua untuk merealisasikan impian anak-anak muda tahfiz ini. Ini yang dapat kenit sharekan setakat bulan September melalui facebook Tahfiz An Nur.

Mohon sumbangan anda untuk Show We Care : Syria Care


Friday, September 20, 2013

Coca Cola Mohon Maaf Berhubung Isu Penutup Botol.

  22 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Tak pasti samada semua penutup botol ada perkataan ini atau pembelinya adalah antara orang bertuah pada hari itu hehe. Tapi, yang pasti 'mesej' pada penutup botol itu sangat menyinggung perasaan sesiapa saja yang membacanya. Opkos sape tak marah kalau kita dikata sebagai lembab!

Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur


source : HERE

Terdapatkah Kaabah Khusus Untuk Para Malaikat?

  11 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


Satu persoalan yang kenit tak pernah terfikir sebelum ini. Apa yang kita tahu dan belajar dulu Kaabah itu hanya satu saja iaitu di Mekah. Dan semua umat Islam bersama para malaikat mengelilingi Kaabah untuk beribadah kepada Allah.

Sungguh ini merupakan suatu ilmu yang baru bagi Kenit, harap perkongsian ini memberi manfaat dan dapat menambah ilmu dan iman di dada.

Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care


Soalan : Terdapatkah Kaabah khusus untuk Para Malaikat?

Thursday, September 19, 2013

Pengemis Jalanan vs Penjual Barang

  22 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


sumber:  google

Situasi pengemis dan penjual adalah dua situasi yang berbeza. Pun begitu, kadang-kadang kita tersalah anggap yang penjual barang itu juga adalah pengemis kan. 

Motivasi, Psikologi & Kesihatan - Hari Ketiga (Last Part)

  20 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Hari ketiga....last one! perlukan semangat kencang untuk menaip entri kali ni. Kali ni nak citer bagaimana Dr. Azrul kuruskan badan! korang mesti suka kan bab ni. Kenit pun suka walaupun dari luar nampak kurus keding, hakikatnya...gendang gendut tali kecapi, gendut disana bergendang disini hahahaha (ape yang ko merepek ni!)

Anyways, kenit dah janji kan nak share tips Dr. Azrul. So let's start shall we (^_^)

Wednesday, September 18, 2013

Menang Tapi Rasa Bersalah Pulak.

  18 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Allahurobbi.....mana nak start ni? 

Itulah...mungkin rezeki, di saat poket tak berapa nak 'lebat' dan aku sangat memerlukannya ada jugak rezeki Allah bagi kat aku....tapi tak segumbira yang aku selalu rasai. Selalu kalau bab menang kontes, aku la yang paling teruja walaupun 10 kontes aku masuk 1 je yang mungkin akan menang.

Tapi, kali ni walaupun menang tempat ke-2 aku tak rasa apa2 melainkan rasa bersalah! Allahurobbi....

Berangan Tak Salah

  16 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Lama tak bawak diaorg gi jenjalan. So, kitaorg decide bawak diaorg gi AEON Setiawangsa. Sana tak crowded sangat, Nak cari barang pun senang. 


"ayahhhhh..boleh tak kite gi Ey-Eyon (kasi sengau)?"

Walaupun bunyinya sungguh sengau dan sengal tapi kami mengerti maksudnya itu muehehe. Ingatkan gi sana nak main playground yang free tu. Ghuper-ghupernye kemaruk nak naik motor dan kete mainan.



Tuesday, September 17, 2013

Hospital Cari Darah Wanita Sunti.

  16 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~




Sebuah hospital di China baru-baru ini meminta darah dari wanita yang masih dara dan sihat untuk digunakan dalam penyelidikan perubatan. Walaubagaimanapun, tindakan pihak hospital tersebut mendapat kritikan hebat sebagai menghina wanita, medianya melaporkan.

BubblyNotes Review Pasal GengTi.

  12 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Ahakssss! ghupernyer entri kenit pasal GengTi Tumpas tu sudah pun direview oleh my lovely dear friend dari Bubblynotes.Com. melalui segmen yang kenit menangi iaitu Segmen: My Best Entry. Terima kasih sekalung budi kuucapkan kerna sudi review 'kejayaan operasi' kami suami isteri hahaha.

Asalnya ingat sekor je la kan, memang Lu Langsi Lu Mati! la jawabnya. Ghupernye dia bawak genggggggggg.....!


KLIK gambar untuk baca artikel review penuh (^_^)

Mulut Cakap Sayang...Tapi Ingat Tak?

  14 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Mungkin itulah karakter yang tak boleh lari dari seorang mak. Mak yang suka masak untuk anak-anaknya. Mak yang suka melayan kerenah anak-anak dan cucu-cucunya. Walau betapa dia pernah sedih atau marah, bila tengok muke cucu terus sejuk hatinya.

Seorang mak akan cuba sedaya upayanya untuk tidak membahagikan kasih sayang dan membeza-bezakan anak-anaknya. Apa yang anak sulung dapat, anak tengah dan bongsu mesti dapat.

Long story short...... 

Monday, September 16, 2013

"Ibu pun kena gak ke??"

  16 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Adehhh bebudak skrg bijak....bijak mengenakan makbapak balik! Maafkan kenit pada sahabat yang singgah sini dan meninggalkan komen. InsyaAllah sok kenit balas dan singgah kembali. Takleh lama ni....diaorg dah menjeling dah tu!

Dulu, kiter kata kat dia "no games and cartoons on schooldays".

Sekarang depa pekena kiter plak cakap, "no blogs on public holidays" hahahaha acaner tu??? budak2 sekarang......T__________________________________T

p/s: memang tak best bila tak update blog, tapi kalau kita lawan depa, nanti depa menjawab kita balik. Hurmmm sok mesti 'balas dendam'!

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.