ruangiklan
ruangiklan

Friday, September 27, 2013

Money Is Art.

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

How art-ness are you to use REAL money to create art?! If you don't have enough guts to waste it, that means you are not art enough...i suppose!

SENI yang cuba diterjemahkan dengan DUIT KERTAS! Real punyer duit kertas tuuuuu!


Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur


Tahniah!! Anda YangTertipu!

  21 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Thursday, September 26, 2013

Hidung Lelaki Ini Beralih Tempat!

  9 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Pelik tapi itulah kebenarannya. Hidung yang biasa terletak di antara pipi kanan dan kiri kini dah beralih tempat....kat mana??




Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur


Moh baca!

v

Motivasi Untuk Tidak Makan Nasi.

  21 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Alasan paling lojik tuk elak dari makan nasi terutama wakut malam. Konon takut perut buncit laaaaa....gendut laaaaa... ohhh pleaseeee! Not relevant dah tu sumer hahaha. Apa yang penting??? 'portion size' yezzzaaaaa..... hehehe (tang makan laju je ikut doktor kannn!) 


Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur


Lee Char Kuey Tiow

CPUV KE 6 : KL SOGO TRENDSETTER ONLINE

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Syukur alhamdulillah....
masuk lagi satu CPUV terbaru dari Nuffnang.
Thank you Nuffie....
Pandai you jaga hati i ....  muehsss~



Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur


Wednesday, September 25, 2013

'Cookie Monster' Dalam Laut!

  9 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Sapa peminat Sesame Street mesti tau karakter comel berwarna biru ni. 


omnomm onomm .... me love cookie!

Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur

Yeahhhh! dialah Cookie Monster, karakter comel yang suka makan biskut hehe. But, kenit bukan nak citer pasal Cookie Monster yang ni. Kenit nak share pasal 'kembar' dia, yand duk dalam laut. Jom tengok sapa yang serupa ngan Cookie Monster! (^_^)

Aku Tak Takut Gemuk Tapi....

  22 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Hah! inila kejenye bila perut lapo. Bila jumpa makanan sedap-sedap, ape doktor cakap pun dah tak laku dah hehe. Doktor kata kalau nak maintain kurus kena minum air masak banyak-banyak. Pastu suruh elakkan ambil gula dalam makanan. Ahhh susah la camtu doktor!


Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur



Strawberry cheese cake yang menggoncang perutku muahaha!

CPUV KE 5: SEN HENG / SEN Q - Plant A Tree.

  15 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Alhamdulillah......hidup jugak CPUV kenit kali ni nokkkkssss! hehehehe.

♪ ♫ ♪Senangnya dalam hati...♪ ♫ ♪
Dapat CPUV lagi...
 Ini macam senang hati...
♪ ♫ ♪Ana mau nyanyi lagi!♪ ♫ ♪

hehehehehe lirik cam kelaut je bunyi nye kan.

Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur

Tuesday, September 24, 2013

Rangka Manusia Pakai Emas & Intan Berlian!

  17 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Budak-budak kecik gi maen jauh-jauh. Yang cepat lemah semangat pun tak digalakkan tengok ni. Ader orang fobia tengok tengkorak lama-lama? Pun takleh tengok jugak...kalau gitu takde saper la nak singgah baca entri kenit ni kan hahaha. 

Ibu-ibu mengandung sila standby bantal nak tekup muka kot-kot rasa seram nak tengok gambo-gambo ni hehe. Tengok barang kemas dia je, takdela seram sangat hehehe. 

Seorang pemburu relik yang digelar sebagai 'Indiana Bones' telah memperlihatkan koleksi mengerikan daripada rangka manusia yang berusia 400 tahun diselaputi dengan emas dan intan berlian yang ditemuinya di gereja-gereja seluruh Eropah.

Start Ada Anak....

  18 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~



Haaa orang dah kawen boleh duk dekat-dekat, orang bujang sila duk belakang nooooo haha. Ni kenit cuma nak share pengalaman sebelum dan selepas ada anak. 

Penat? tak cukup tidoq? tak cukup tangan? tak cukup kaki? 

Stendettttttt! hehe (^_^)

Segalanya rasa macam tak cukup je kan? Kalau ada button 'add me' kat badan ni rasa nak picit je kasi kuaq satu lagi 'kenit' haha. Dah kawen sebulan, takat memasak, membasuh dan menggosok baju takde hal punyer. Nak gi berdating together gether pun boleh lagi. Balik lewat malam?? NO HAL punyer! Sapa nak marah kenit?? Kuar ngan laki sendiri kannnn haha.

Monday, September 23, 2013

Aktiviti Ujung Minggu

  18 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Biasanya ujung minggu, celik je mata diaorg cari tab nak men game. Yang adik plak minta nak tengok kartun umizoomi la, upin ipin la, oogy la....! Subuh korang hadap tab, pagi korang hadap tv, tghari korang hadap tab, petang korang hadap laptop ayah, malam korang hadap handphone ibu. Tak boleh jadi beb...!

Rosak mata kalau dibiarkan! Biarlah mata ibu sorang yang rabun. Sedangkan diri sendiri pun rasa lemas pakai spek ni hari-hari, inikan pula budak sekecil tu. 



Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur

Setahun Jagung Nukilan Kenit

  26 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Alhamdulillah! setahun jagung dah umur ye hehe. 20hb September lepas merupakan 1st anniversary Nukilan Kenit. Happy anniversary NK! Tapi kek yilekkkkkk! haha. Setahun sudah kenit menulis dan bernukil di sini. Dari zero to something you can see now. Dari jadi minah saleh celup bertukar perlahan-lahan menjadi wanita melayu terakhir ekekeke.

Dulu memula nak start, sangat free nak tulis aperpun. Merapu pun tak kesah sebab tau takda sapa nak baca muahaha. Blog ni memulanya kaler pink! Dari ujung 'rambut' sampai ujung 'kaki' hehe. Habis sumer coding kenit try letak. Tak puas, tukar yang lain. Dan, opkos otai2 tutorial banyak membantu kenit masa tu.

Sunday, September 22, 2013

Rumah Transformer

  18 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Serius! Rumah ni memey boleh tukar macam transformer tu. Tapi bukan la tukar jadi robot berkaki hehehe. Ia mengambil masa 90 minit (1 jam 30 minit!) untuk selesai dibuka dengan bantuan beberapa orang sahaja. Aiseymen...

Rumah ini jenis 'portable', boleh dibawa kemana saja. So, kalu tak nak duduk di hotel yang mahal bolehlah guna alternatif ini yer!~(^_^)


Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.