ruangiklan
ruangiklan

Friday, October 04, 2013

Pendaftaran Sekolah & Sekolah Agama Kakak.


Assalamualaikum!~


Sekarang dah masuk bulan Oktober kan. So, memang kenit kerap jugak check status pengesahan sekolah kakak untuk tahun hadapan. Benda depan mata je, masuk esppsel dan check samada nama anak kita ada dalam senarai sekolah yang dipohon. 

Kenit ingat nak buat rayuan mulanya, tapi mikirkan sekolah yang PPD bagi ni not bad la. Sekolah baru ni perempuan je sumer, sama cam masa kenit kecik2 dulu. Senang sekolah pempuan ni hehe. Lagi satu, yang penting sangat ialah transit. Kalau transit takda dari sekolah ke taska, susah sikitla bagi kenit nak amik dan antar kakak ke taska. Kiter ni bukan boleh kuar sesuka hati je. Kat opis ni ramai 'mata-mata golap'! hehe.


Katak Serupa 'Alien' Lepas Makan Kelawar!

  24 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~


Renjer hutan di Peru berjaya merakamkan imej unik seekor katak (cane toad) apabila seekor kelawar terbang masuk ke dalam mulut katak tersebut, meninggalkan hanya sayap dan ekornya kelihatan di luar mulut katak itu.


Mohon sumbangan anda untuk Show We Care:  Syria Care

Jom menderma untuk Tahfiz An Nur


sekali pandang ada ghuper peliks jugak katak ni hahahaha~

Thursday, October 03, 2013

UPDATE: Senarai Peserta Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway.

Assalamualaikum!~

Alhamdulillah..! Thank you thank thank you guys! (^_^) Terima kasih sekalung budi bagi yang telah menyudikan diri join 1st GA by kenit. Terima kasih atas support anda (^_^).

Minggu ni kenit sibuk giler dengan kursus di ofis...happening giler ok! bukak blog pun sekadar bukak katup je hehe. InsyaAllah kenit akan singgah ke link korang to say hi and thank you (^_^)

Sudi2kan diri untuk check jika link penyertaan anda ada dalam senarai di bawah, Kalau takda, bagitau kenit ye. Sambil check tu, bolehla korang BW link kengkawan lain dan berkenalan (^_^).

Kak Mun Dah Pencen?


Assalamualaikum!~

Ini bukan kategori ketinggalan kapal lagi dah tapi kapal karam terus...! Macam maner aku boleh tak perasan Kak Mun dah pencen sebulan yang lepas?? hahahaha. Hampeh tul! 

Minggu lepas, tetiba Kak Tun menyapa... 

"Nim, nak gi Amcorp?"

"Wat mende?"

"Akak nak gi belanja makan Kak Mun kat sana, nak ikut?"

"Bakpe belanja Kak Mun pulak?".

"Laaaa..kan dia dah pencen..."

"Laaaa..bilenye dia pencen??"

Haaaa the rest malas la aku citer lelebih. Tanjat gegurl aku pagi tu hehehe. Okla, so aku ikut la Kak Tun and the geng. Lama dah jugak aku tak jumpa Kak Mun...tu pasaila lama aku tak nampak dia kat opis hehe. Anim....anim!

Protokol & Etiket Bersama CuteCarry - Appearance

  6 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Perghhh! kursus lagiiiiii....! ape boleh buat, tempoh 'matang' kami tak cukup lagi hehehe. Ada baki 4 hari lagi nak kene perabih ni. Tetiba dapat panggilan kursus lagi. This time....pasal protokol dan etiket!

Kursus kali ni pun 3 hari ja! Tapi, rasanya macam nak sambung lagi 3 hari hehe. Penceramahnya happening giler woi! Ni kali kedua kenit join kursus etiket di jabatan kenit, but i have to tell you, i love the 2nd one...! (^_^)

Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway.

Assalamualaikum!

Kelajuan jari menaip tak seperti biasa sebab excited + nervous nak mulakan disini hehe. Sempena anniversary Nukilan Kenit yang pertama, Kenit nak celebrate dengan korang the very 1st GA by Nukilan Kenit. I know i know....it's a bit late... nak masuk bulan Oktober pun kan. 

But, fear not my humble friends...hari ini ia bermula..

Dengan lafas Bismillahirrahmanirrahim.....

Setahun jagung penuh kemanisan! 




Syarat-syarat sah join:

1. Follow blog Nukilan Kenit (senang nak follow up result nanti kan). Tak kisah la nak add biasa atau Google +


2. Buat satu entry bertajuk "Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway"


3. Copy je kod entri yang disediakan di bawah ni.


4. Dah siap? baru leh hantar link entry korang ke diruang komen di bawah sebelum 3hb Oktober 2013 11.59 tghmalam.



Senang tak syarat2nya? senang je kannnnn hehe. Kenit mencari 17 orang pemenang bertuah. Pemilihan pemenang akan dibuat melalui Random.org. Jika penyertaan kurang dari 50 pun Kenit akan teruskan. sob sob...kasi chan la yek :D



Hadiah yang bakal korang menangi:

1)Top-up RM10 X 3 pemenang

2)Top-up RM5 X 4 pemenang 

3) 10 blog bertuah yang akan dimasukkan dalam 
bloglist Nukilan Kenit bulan Oktober
(5 Oktober - 5 November 2013)

Giveaway ini akan tamat pada 3hb Oktober11.59 tghmalam

Copy Coding Entri Yang Disediakan Ini 


Credit to Mialiana.com

Semoga 1st GA kenit ni dapat mengeratkan lagi hubungan maya
sesama kita (^_^)
Have fun guys!

CPUV KE 7 & KE 8

  7 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Ya Allah...! tension giler aku tak update aper2 dua tiga hari ni tau...! Orang lain syok update entri bagai setiap hari. Yang kenit asyik sibuk ngan kursus ....! Oh em geeeeee....! muahaha~

Ok stop it anim! Itu selingan gedik sebentar tadi. Bukat kenit yang sebenar haha. Eh, korang pernah rasa jari menggigil tak bila tak dapat menaip tuk update entri??

You know right now, jari kenit menggigil laju nak menaip...macam addict plak kannnn!
Dah berhari tak menaip ni...entri dalam draft bersepah dik non!

Balik umah sempat bukak 5/10 minit je....sebab ada dua 'supervisor' kecik dok monitor kiter kan. Buka blog sikit, dia kasi sound kat kita....! Tensi you knowwwwww :D

Mujur Nuffnang tak bagi i tensi...dia bagi i happy hari ni hehehe~

Monday, September 30, 2013

Jom Test Otak Anda!

  16 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Jika anda boleh baca ni.....

V






V

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.