ruangiklan
ruangiklan

Saturday, October 12, 2013

Dah Pandai Melawa!

  9 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Dah berkali-kali ibu terkena ngan anak-anak. Kalau time sekolah nak bangun pagi cukup liat! Tapi, time cuti sekolah pandai pulak diaorg ni bangun awal...? Padahal, malam sebelum tu dah siap pesan dah esok cuti sekolah boleh bangun lambat sikit pun takpe (dengan harapan dapatla ibu pun sama bangun lambat sikit hehehe). Tapi, haghemmmmm.....dia bantai bangun awal jugak!

Bangun pagi2 mandi siap dan pegi breakfast kat kedai Cik Tonah. Yang makan ibu dan ayahnya, dia dua beradik bantai main kat tengah padang tu. Itulah budak-budak....bila sihat tak reti nak duduk diam. Berkali kita marah, berbelas kali la dia makin ligat bermain! Tapi, bila datang time sakitnya.... kita yang tak senang duduk! hehehe. But i tell you...seronok jadi ibu. Tak boleh dibayar dengan wang ringgit dan kemewahan untuk menggantikan rasa happiness & kasih sayang antara kita ngan anak-anak, right? (^_^)

Friday, October 11, 2013

Mana Pergi Leaderboard & Large Rectangle?

  24 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Sebelum kita mencari permasalahan kenapa iklan di Leaderboard & Large Rectangle kenit boleh ilang dari Nuffnang, jom kita jeling-jeling sikit blog picisan Nukilan Kenit ni hehehe. Cer perhati cer perhati.... apa yang korang perasan ada/takda kat blog ni??

Haaaaaaa...banyak takda kan? Sumer ni kenit la punyer keje hehehe. Cbox, linkwithin, segala link ke blog ping dan widget 'Papan Lekat' habis kenit kuarkan dari blog. Sebab? Sebab kenit takmo segala virus yang tak berkenaan masuk menepek kat blog ni. Tengok kat cbox tu je la. Jenuh kenit nak scroll down tengok sapa yang datang berkunjung ke sini. Senang sikit kenit nak BW kalau korang tinggalkan pesanan. Tapi, bila ada cbox tu, mesej yang mengarut2 plak kuar! Vevuluuuuuu je ai baca youuu! hehehe. Ntah apa-apa punye link diaorg bagi, naya je kalau terrrrrklik!

CPUV KE 11 - Project Durian

  22 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Arrghhhh! kelemahan sendi di sana sini...tulunnnn! Hampir setengah hari kenit berkejaran sana sini tuk settlekan hal peribadi yang dah tak jadi peribadi sangat! Gara-gara 'office boy' yang seperti berumur 90 tahun ke atas, nyanyuk tak tentu pasal...! Ok...ini macam entri luahan hati la pulak kan. Lantak la!

Ini baru dikatakan hangin satu badan. Kita cakap lembut-lembut, beri pesanan setiap hari kat dia mintak tulun amik surat kalau gi AG sana. Tapi......haghaaaammmmm dia nak panjat tingkat 3 tu! Eeeeiiiii vevuluuuuuuu je aku nengok pe'el cenggitu!

Thursday, October 10, 2013

Cabutan Kedua Pemenang Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway


Assalamualaikum!~

Nampaknya masih ada pemenang yang masih belum menuntut hadiah top-up dari kenit sehingga semalam (9hb Oktober 2013), setelah diumumkan di SINI pada 7hb Oktober lepas. Maka, dengan itu ada TIGA (3) tempat kosong lagi untuk diisi pemenang bertuah bagi cabutan kedua yang akan dibuat...sekarang! hehehe.

Untuk makluman korang, kenit ada memaklumkan kepada semua pemenang tentang kemenangan mereka di link masing-masing tapi, masih tak tuntut hadiah jugak. So, to be fair kenit akan cabut buat kali kedua dan pilih pemenang lain dari 30 peserta yang layak untuk menang kali kedua(^_^). Suke tak suke tak suka tak? hehehe.


Tuesday, October 08, 2013

Amanah Allah

  13 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

6 beradik yang ditinggalkan...Allahurobbi T___T

KUALA SELANGOR – Hanya disebabkan tidak puas hati, sepasang suami isteri sanggup meninggalkan enam anak mereka yang masih kecil bersendirian di sebuah rumah di Jalan Bukit Panjang, Jeram, kira-kira jam 1 pagi semalam dan hilang tanpa khabar berita.
Lebih menyedihkan, keenam-enam beradik itu terpaksa makan apa sahaja termasuk cebisan roti terbuang demi mengisi perut, manakala adik bongsu mereka berusia tujuh bulan hampir ‘nyawa-nyawa ikan’ akibat kelaparan.

Monday, October 07, 2013

CPUV 9 & 10

  17 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Dua hari tak update blog gara-gara kakak selsema teruk. Menggigil balik tangan ni dibuatnya. Tapi, anak perlu diutamakan.


Pemenang Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway


Assalamualaikum!~

Alhamdulillah, berakhir sudah Setahun Jagung Nukilan Kenit Giveaway. Kenit mohon maaf diatas kelambatan mengumumkan pemenang, sebab kakak selsema teruk sejak Jumaat lepas. Tido malam pun tak lena. Apapun,terima kasih ye korang sudi join 1st GA kenit. Ada bloggers baru yang kenit tak kenal lagi pun sudi join, korang sumer ohsem!

Seperti yang dijanjikan kenit akan umumkan pemenang bertuah menggunakan Random.org. So, jom kiter tengok nombor saper yang kenaaaaaaaaaa....! (^_^)

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.