ruangiklan
ruangiklan

Friday, October 18, 2013

Batu Karang & Cara Mengatasinya.

  19 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

source : google

Jika anda mempunyai berat badan berlebihan dan selalu mengambil makanan dan minuman yang tinggi kandungan sodium & oxalates, maka anda mempunyai risiko tinggi untuk membentuk batu karang, terutamanya jika tubuh badan anda tidak hidrat dengan betul.

Bila Kakak Dapat LEGO

  12 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Memang kakak tak reti duduk diam. Dia bukan jenis yang boleh duduk setempat... paling lama pun 2minit. Kalau disuruh duduk diam, pun badan je yang 'diam' tapi mulut pulak yang tak reti diam muahahaha. Tak tahula dia ikut pesen sape. Kenit ni jenis penyenyap....budak baik dari zaman sekolah rendah lagi tau ekekeke~

Kakak jugak bukan yang jenis suka duduk melangok depan tv lama-lama. Boring katanya! Bagusssss...at least, kakak takda jadi tv addict macam ibu ni (masa kecik2 dulu). Ibu dulu, boleh maintain duduk tak bergerak depan tv kalau tengok citer feveret ibu. Tambah filem kungfu Jet Li...haiiiyakkk! hahaha. Memang karakter kami berdua berbeza dalam banyak perkara, tapi satu yang ibu & kakak ada persamaan adalah....kami mudah menangis!

Thursday, October 17, 2013

Jenis-jenis Cacing Dalam Tubuh Kita

  16 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

"Eeewwwwwww eeeeeeeeeewwwwww!" takyah nak geli sangat la ye hehe. Memang cacing ni dok ada dalam perut ang pa sumer. Tak caya, ang pa suruh anak ang pa letak telinga depa kat perut ang pa pastu kuarla bunyi "cretttt cretttt" hahahaha. Tu betul la tu perut ang pa ada cacing lagu tu! mihmih~  

Jom kiter hulurkan salam perkenalan kepada 'parasit' dalam tubuh badan kiter hehe. 

Say hi to....

Wayang Ujung Minggu.

  27 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Ujung minggu lepas, memang kaw-kaw punyer kitaorg satu family layan movie. Tak sangka punggung kami boleh tahan duduk berjam-jam tengok citer filem dalam bilik hahaha. Ntah angin kus-kus mana yang datang menerpa kami membuatkan satu family malasssss nak kuar menjenguk matahari.

Memula kitaorg layan Curse of Chucky. Sebelum tu kenit dah tengok dah, cuma Pak Jelan ngan bebudak ni je belum tengok lagi. Mula2 tengok mukadimah, adik puji "wahhhh, anak patunggggg la buuuu". Sekali bila dia tengok anak patung tu boleh bergerak dan bercakap & ketawa dengan kejam, berlari dia menyorok belakang kenit. Nampaknya misi menakutkan diaorg telah berjaya muahahaha. Yang kakak tutup muka dengan bantal busuk. Pak Jelan buat2 tido lelapkan mata bila ada part korek biji mata bahahaha! Tak boleh blah family aku ni!

Wednesday, October 16, 2013

Penjawat Awam Wanita Boleh Pakai Seluar Ke Pejabat.

  12 comments    
categories: ,


Assalamualaikum!~

Hou yeaaaa! Pada korang (penjawat awam) yang masih tak alert ngan benda ni, sila check pekeliling ni kat jabatan masing-masing ye. Kenit pun baru tau hehe. Anyway, this is kind of good news pada mereka yang nak tukar alternatif pakai seluar/long pants ke pejabat pasni.

To me personally, it's always better to wear long pants than short skirt ke opis. Walaupun skirt tu bawah paras lutut ia masih boleh 'mengganggu' pemandangan di opis hehe. Ni sekadar pemerhatian kenit je, mungkin tempat lain takde la kot. Yang pakai baju ketat-ketat apatah lagi kan......

Monday, October 14, 2013

Ramalanku Benar Belaka!

  13 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Haaaaa kan den dah kabo an. Tak polu nak susah an hati tu. Ini pokaro kocik yo hehe. Ari tu den ado kabo kek SINI pasal ilang habih sumo papan iklan den kek Nuffnang. Den ingatkan Nuffnang merajuk ko, buek hal ko hehehe.

Lagi den kato, takpo kito tak payah susah-susah an diri anto tiket bagai kek Nuffnang dulu. Kito tunggu ari Isnin (aghini la) tengok ado ko tidak dio kek sano (Nuffnang).

CPUV KE 12 - Sunsilk Samson S

  11 comments    
categories: 


Assalamualaikum!~

Baru lepas packing baju nak balik Melaka arini. Walaupun cuti ader sampai esok je, tapi kenit nak jugak balik kampung! Takpe...yang penting kenit dapat jumpa mak abah. Kakak adik dapat jumpa atok ngan wan. Kami rindu ..... sob sob sob~

Persiapan raya haji tak dala gempaks sangat kali ni sementelah cuti pun tak lama. Hari rabu kakak dah start penilaian akhir tahun jadi kami makan ala kadar, pakai ala kadar. Yang penting??? dapat jumpa atok ngan wan....

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.