ruangiklan
ruangiklan

Saturday, October 26, 2013

Bila Kakak Adik BerKEEK!

  7 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Lama dah rasanya tak update KEEK dua beradik ni. Sebab kenit memang tak berapa nak aktif pun di KEEK tu hehe. Bebudak ni je la yang boleh memeriahkan suasana dengan gelagat dan keletah bersahaja diaorg. Memang tak berapa nak malu-malu depan 'kamera' bebudak ni hehe.

Kenit pun tak pernah sharing video bebudak ni ngan korang. Patutlah tengok label 'KEEK' ada 1 je sejak 6 bulan lepas hahaha. Tak sompek la den nak cover sumer laman sosial den ..  bizi yo!

Video-video ni sumer koleksi lama dan terawal kenit. Hope korang enjoy hehe.



Friday, October 25, 2013

Perbanyakkan Selawat Di Hari Jumaat

  10 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~


Syukur alhamdulillah kita masih berkesempatan untuk bersama dan masih dipinjamkan nyawa pada hari Jumaat penuh barokah ini. Sesungguhnya, apa yang kita miliki baik harta benda, keluarga, kudrat tenaga mahupun udara yang kita sedut ini adalah rahmat dari Allah yang takkan terbalas oleh kita .... hamba-hambaNya yang lemah.

Maka, WAJIB lah kita bersyukur dan mentaati perintahNya dan meninggalkan segala laranganNya. Sesungguhnya, hendaklah kamu mengucapkan perkataan-perkataan yang baik dan memuji junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w pemberi syafaat di hari kiamat.


Thursday, October 24, 2013

Barbarians Dalam Industri Fesyen.

  12 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Sebelum korang baca entri ni, kenit nak minta maaf sekiranya imej yang dipaparkan nanti tidak menyenangkan..tetapi kenit sekadar ingin berkongsi info, dan mengajak kiter sumer untuk lebih bertanggungjawab terhadap haiwan & alam sekitar. Hentikan penggunaan produk dari haiwan, hentikan kezaliman terhadap haiwan.

Astaghfirullahhalazim! KEJAM!TAK BERPERIKEMANUSIAAN! Itulah ungkapan yang sesuai digelar pada industri fesyen di London yang sanggup melakukan apa saja demi fesyen! Kenit memang cukup pantang kalu binatang diseksa untuk apa tujuan sekali pun! 


sumber : yahoo

Apekejadahnye Ni Sumer?

  15 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Uwaaaaa konpius...konpius den! Apakah yang sedang berlaku pada blog den ni ha? Apo layi tak kono ni ha? Alkisah...... alkisah maka tersebutlah kisah sang kancil datang berama-ramai mihmihmih. Alkisah terkeluar plak dialog arwah Pak Sudin dalam citer Pendekar Bujang Lapok hehehe.

Problem no.1

Semalam kan, tengah check komen-komen tetiba kenit jumpa satu komen ni....

klik tuk baca dengan jelas dan terang lagi bersuluh huhu

CPUV KE 13 - INTI Rebranding Campaign

  15 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

You know actually, selalunya kenit happy nak share CPUV yang kenit perolehi daripada Nuffnang. Laju je kenit menaip...but today a bit slow. Bohong kalau kenit tak rasa apa2 dengan insiden yang meragut nyawa seorang pengurus bank baru-baru ini. Even though she has nothing to do with me relatively tapi kenit rasa sedih dengan kejadian tersebut T____T

Anyways, back to the CPUV story... yesterday kenit ade antar tiket kat Nuffnang tanya pasal CPUV ni. Kenit tengok ramai dah yang dapat CPUV baru, tapi kenit punyer masih tak berubah? Memang ada CPUV yang masih on-going tapi saje je la nak tambah koleksi mih mih mih~


So, today kenit check dan Nuffnang berbesar hati bagi satu lagi CPUV campaign tuk kenit. Check this out....



Wednesday, October 23, 2013

Anak Lelaki


Assalamualaikum!~

The question started....

"bila nak kahwin..?"

Bila dah kahwin....

"bila nak ada baby?"

Bila dah ada anak...

"bila nak tambah anak lagi?"

Protokol & Etiket Bersama CuteCarry - Communication

  22 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Hari ketiga CuteCarry citer pasal protokol makan di dalam majlis rasmi. Ada tatacara dan etiket bila kita berada di meja makan. Terkenang kenit di Majlis APC 2012 aritu, ada air botol mineral atas meja. Kenit pun amik bukak dan terus minum dari botol tu. Walhal, ada cawan goblet kat sebelah tu, patutnya isikan air mineral tu dalam gelas tu baru minum hahahaha. Memang takleh dibawa ke majlis kenit ni kan hehehe.

CuteCarry tunjukkan caranya start dari nak duduk sehinggalah selesai makan. Jenuh jugakla nak blajo jadi tertib ni, pasal kita dah biasa makan kat warung biasa je hehe. Takda masa sopan santun sangat bila dah tengok makanan depan mata kan muehehehe.

Giveaway Jom Menang

  19 comments    
categories: 


Assalamualaikum!~



KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

Tuesday, October 22, 2013

10 Smartwatch For Your Future.

  21 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

When everybody turn around to more advanced and multifunctional gadgets such as smartphones and stuff, watches too have improved in many many ways with it's special features and way more advanced technologies than you can imagine.

If you thought the Samsung Galaxy Gear is the first 'real' smartwatch to hit the market, then you're in for a pleasant surprise. How many of these smart watches can you recognise?



1. Nissan Nismo

Protokol & Etiket Bersama CuteCarry - Behaviour

  18 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Peghhh! lama giler baru nak sambung Part 1 aritu hehe. Masih lagi berkenaan dengan Appearance kali ni kenit nak share panjang sikit sebab banyak poin2 yang berguna tuk korang ni hehe. Rugi kalau tak pulun kannnnnn :D.


Monday, October 21, 2013

Haiwan Ini Yang Paling Banyak Bulu Di Dunia.

  18 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Hahahaha apekejadahnya tajuk entri kenit kali ni. Tertanya-tanya jugak kan binatang apa yang paling berbulu kat dunia ni? Kalau korang tengok mesti vevuluuuuuu je rasa! mihmihmih~

Rabbit Angora berasal dari Turki dan merupakan haiwan domestik paling lama dalam sejarah pemeliharaan haiwan. Ia menjadi popular di kalangan kerabat diraja Perancis pada pertengahan kurun ke 18, dan pertama kali muncul di US pada awal kurun ke 20.

Ia dibiak dan dikembangkan untuk mendapatkan bulunya, samada dengan mencukur, menyikat atau mencabutnya.


fuhhh! nampak idung je...yang lain penuh bulu hehe

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.