ruangiklan
ruangiklan

Friday, November 22, 2013

Lepas Geram - Part 3

  22 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

..♩.¸¸♬´¯`♬.¸¸Saaaaatu .... kasih nan abadi tiada tandingi Dia yang satuuuuu
Duuua ... sayang berpanjangan membawa ke syurga kasihnya iibuuuu
Tiiiigaaaa...lapar dan dahaga rela berpayahan setianya ayahhhh
Emmmpat...mudah kau ketemu berhati selalu beza antara kasih dan kekasih...♩.¸¸♬´¯`♬.¸¸


Tetiba rasa nak nyanyi pulak hehehe. Haa dengar tu, abg Aris kata 'lapar dan dahaga rela berpayahan setianya ayah'. Setianya abah yang tahu apa yang anak-anak dia suka makan. Lepas puas lepas geram dengan ayam kampung, abah beli pulak sotong untuk lauk esoknya.

Makanan ni memang feveret kenit sejak dulu lagi. Ada yang kata asal makanan ni dari Terengganu, tapi kebetulan memang arwah nenek kenit berasal dari Terengganu. Bila ikut suaminya berhijrah ke Melaka, arwah nenek la yang memperkenalkan makanan ni pada anak-anak dan menantunya.


Boleh agak tak nak buat apa ni? (^_^)

Thursday, November 21, 2013

Apa Itu Nikah Mut'ah?

  8 comments    
categories: 


Assalamualaikum!~


Syiah sering dikaitkan dengan mut'ah. Ulama syiah menggunakan alasan bahawa mut'ah pernah dibenarkan pada zaman Nabi Muhammad s.a.w. Hakikatnya, baginda s.a.w juga telah mengharamkan perlakuan tersebut secara berperingkat.

Perkongsian tentang nikah mut'ah oleh golongan syiah ini BUKAN bertujuan untuk mempromosi perlakuan keji tersebut, tetapi sebagai kesedaran kepada masyarakat supaya kita tidak terjebak dengan syiah dan mut'ah.



gambar hiasan

Tak Boleh Komen Pulak Dahhhhhh!

  15 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Aiseymennnnn! ini boleh bikin mood spoil tau dak. Tengah sesedap mengomen entri orang, tetiba kuar 'You have created the maximum number of comments for today, please try again tomorrow'.

Lebih kat 150+ entri yang kenit sempat tinggalkan komen pagi tadi. Yang selebihnya tak boleh lepas! Banyak lagi nak balas lagi ni, tetiba jadi cam ni pulak.....


Wednesday, November 20, 2013

Lepas Geram - Part 2


Assalamualaikum!~


Kali ni kenit nak lepas geram! Dengan sapa lagi kalau bukan ngan mak! Kenit geram ngan mak .... sebab mak pandai masak! Pastu mak suka masak tuk kami. Pastu mak masak sedap pulak tu! Tu yang paling kenit geram .... grrrr! Tapi, geram kenit pada mak bukan geram nak gaduh ye. No no no no no ...berdosa tau gaduh ngan mak. Tak mo cenggitu ye hehehe.

Minggu lepas kenit balik kampung. Dah lama tak balik jenguk mak abah. To be exactly, 3 months! Last balik time raya puasa aritu. I missed them so much! so kenit cakap ngan Pak Jelan cukup-cukup la buat part time tu, moh kita balik kampung jumpa mak abah pulak!

'sasaran' dikenalpasti mihmih~

Tuesday, November 19, 2013

Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B

  8 comments    
categories: 
Assalamualaikum



Mini GA ini dianjurkan bertujuan untuk mengumpul Like untuk Baby Zara Soffiya Di dalam Contest Baby Di Facebook.

Syarat syarat Penyertaan yang amat mudah iaitu :-

1-Like Fanpage  di sini >> 3B
2-Like Gambar Baby Zara di sini >> Facebook 
3- Buat Entry Bertajuk "Mini GA: Like Saya Dalam Contest 3B"
4-Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
5-Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entry ini


Mini GA ini berlangsung pada 18hb November hingga 12.00pm 24 November.



Pemenang akan dipilih melalui Random.org

Terima kasih


Monday, November 18, 2013

Lepas Geram!


Assalamualaikum!~

Geram jangan engkau geram!
Geram bermacam ragam!


Haaaa bila geram perut meragam hehe. Bila geram je nak makan ... bila nak makan je rasa geram! muehehe. Minggu lepas memang mood nak memasak kelaut sungguh! Bila tak masak, paling senang makan ... order je la! hehe. Kitaorg panggil ni sesi melepas geram!


Malam pertama


Satay boleh tahan sedap, tapi timun sangat la sedikit dia bagi.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.