ruangiklan
ruangiklan

Saturday, November 30, 2013

Nak Senang Bersalin?


Assalamualaikum!~

Hujung-hujung tahun begini bukan saja meriah dengan kenduri kendara dan majlis berkhatan, malah ramai juga bakal-bakal ibu yang akan melahirkan anak mereka. Bagi yang dah ada pengalaman bersalin sebelum ni, mungkin takda masalah nak menghadapi kesakitan di bilik bersalin. Tapi, bagi first-timer tentu ada 1001 macam perasaan kan?


Mommycha 1st Giveaway

  12 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~


Cool! menarik GA ni. Memang momen paling bahagia dalam hidup seorang insan bergelar ibu adalah foto yang diabadikan bersama anak-anak. Supaya dah besar nanti, ia menjadi kenangan terindah bagi seorang ibu. Dengan ini, kenit berbesar hati nak join hehe.





Theme:
  • mommy&baby moments
  • tak kisah sama ada korang ade sweet, sour, pahit, kelat, sugarcandy, candycrush, scrumptious sugar moment bersama anak-anak tersayang.

How it work:
  • JOIN/FOLLOW blog mommycha dulu.
  • Buat satu entry paling ringkas mengenai gambar yang korang hantar. 
  • Ikut KREATIF/INOVATIF masing-masing.
  • Silalah letak link di entry anda mengenai GA ini.
  • Dalam gambar tu mesti ade gambar korang & anak masing-masing. 
  • SATU gambar sahaja, okeh?
  • Kalo anak orang lain dikira DISQUALIFIED hahahahaha!
  • Pastu tinggalkan jejak link entry dekat RUANGAN KOMEN sticky post ini.
  • Tarikh Tutup: 1.12.2013 (AHAD)

 Winners akan dipilih berdasarkan gambar paling MENARIK.  
Entrynye biase-biase pon takpe.



Foto ni kenangan kami ketika bersantai di Teluk Cempedak sekitar tahun 2010, ketika Mira berumur 1 tahun. Bambam sungguh Mira masa ni! sekarang dah bimbim mihmihmih. Semoga foto duet kami menjadi pilihan mihmihmih. Spek itam tu yang mahai tuh! muahahahaha :D ok bai!

Friday, November 29, 2013

PERADUAN ULANG TAHUN KE 4 BLOG PCB

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Fuyoooo! dah 4 tahun ghuppernya PCB bergelar blogger. Ape-ape hal dulu, kenit ucapkan tahniah pada PCB di atas pencapaian beliau. Semoga terus maju dan maju lagi dan maju lagi dan maju lagi! (^_^)



Sebelum ni kenit memerah otak mencipta pantun. La ni nak karang SATU ayat pulak tuk PCB hehe. Panjang akai korang buat GA pesen gini ye hehehe. Kenit cuba la ye ....


Ada seorang mamat tertinggal payung segera memecut kereta kebalnya sambil mendongak ke langit dan kelihatan kilat sabung menyabung seperti tanda nak hujan lalu dengan pantasnya dia menaip sesuatu di blog tanpa disedari dia diekori polis trafik di belakangnya dan terus mengeluarkan saman kerana tak pakai baju ketika memandu.

Saya meminati Entri blog PCB iaitu Chabu, Kucing Kesayangan Saya bertarikh 22 September 2013 kerana Chabu mengingatkan saya dengan Dono, juga kucing kesayangan saya yang telah mati akibat sakit tua. Melihat Chabu membangkitkan kembali memori saya bersama dengannya. Yang tinggal kini hanyalah kesan cakaran Dono di tangan saya. Dono cakar sebab dia marah saya suka geletek dia.


Peraduan ini akan tamat pada 30/11/2013 jam 12 tengah hari.

Berbudi Pada Tanah.

  15 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Rezeki sungguh dapat pulang ke kampung 2 minggu berturut-turut. Maklumla, last balik ari raya aritu so bila Pak Jelan ajak balik dah tentu kenit tak menolak hehe. Tiap kali balik kampung, kenit tak lepas peluang menjenguk kebun-kebun abah dan ayam-ayam mak. 

Kalau setakat petik buah atau siram pokok mak masih mampu nak buat sendiri. Tapi, bila nak kobak tanah tu yang mak tak larat. Abah pun dah tak berapa kuat nak menyangkul, jadi keje-keje berkebun ni kami la yang usahakan. Eh best tau berkebun ni, habis kuar peluh 'jantan' hehe. Badan yang sakit jadi sihat, urat tersimpul terus jadi lurus balik! muehehehe.


Ladang serai hehe

Siapa Masuk Jajan Kenit?


Assalamualaikum!~

Segmen 'Jajan Kenit' telah pun berakhir pada 28 November (semalam). Sebanyak 17 penyertaan telah kenit terima setakat semalam. Memang kenit tak buat hebahan besar-besaran mengenai segmen ni, siapa yang terrrrbaca entri Jajan Kenit dan berminat nak join je la yang berpeluang masuk dalam bloglist kenit hehe.

Seperti yang korang tau, tujuan kenit buat segmen kecil ni adalah untuk mencari muka-muka baru untuk diletakkan dalam bloglist kenit. Dan, kelebihan bagi blogger yang blognya terpapar dalam Jajan Kenit akan diberi banyak keistimewaan.

Thursday, November 28, 2013

GA November 2013 Nurul Yui - Pantun & Menang

  21 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~



Agak mencabar akal! Mane taknya, kalau disuruh baca pantun kira ok lagi. Ni kena cipta pantun .. agak melomahkan tenago batin dibueknyo hehehe. Dokek setongah jam den mengarang pantun ni. Ontah apo-apo punyo pantun, harap ado yang paham yo. Kalau tak paham, buek-buek la paham yo hehehe.









hahahaha tigo jo la yang terlarat den buek an. Lobih-lobih mau lomah jantung ni sok hehehe. Modelnyo tak lain tak bukan.... anak daro den ni la. Apo layi kawan-kawan, jom la join GA ni. Sambil kito bopantun mano tau buleh monang hehe. Klik banner untuk join.


Tarikh tutup : 1 Disember 2013

Jajan Kenit

  19 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Pagi Selasa yang blurrrrrr! citer banyak nak di-share tapi material pulak tak dapek-dapek lagi hehe. Terkebil-kebil mata ni memandang gambo perempuan dok makan cendoi tak habih-habih lagi kat atas tu ekekeke. Dari tadi jari jemari runcing ini hanya mampu 'baring' atas papan kekunci tanpa bergerak ke mana-mana. Walaupun ilham datang menerjah, tapi hati ni semacam 'mati' untuk berbicara. Mungkinkah ini yang dikatakan 'takda mood nak update entri'?? 

Amalan Menyambut Hari Lahir Dalam Islam.

  13 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Perkara paling menggembirakan dalam hidup seseorang adalah ketika dia dilahirkan ke dunia dan ketika dia menyambut hari lahirnya. Setiap kali kita melangkah ke satu tarikh baru, kita sebenarnya semakin menjauhi dunia ini, dan semakin mendekati kematian. Mengapakah hari lahir dikaitkan dengan kematian? Kerana semakin matang usia kita, sebenarnya semakin suntuk masa yang kita ada di dunia ini.

Pelbagai cara yang kita lakukan untuk menyambut hari lahir. Ada yang menjamu rakan dan taulan, ada yang pergi bercuti, ada yang buat parti dan macam-macam lagi. Apa pun bentuk sambutan hari lahir, perlulah kita sentiasa bersederhana dan tidak berlebih-lebihan sehingga membazir apatah lagi jika ia melanggar batas-batas syarak. 

Officially Thirty

  14 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Just few seconds ago, i was 29. And, now the new digit has come to me. Not sure what i'm feeling right now. Gembira + terharu + sebak + syukur bercampur gaul sebati dalam jiwa sekarang ni. Tapi, yang paling jelas saat ini ialah aku TAKUT! Truly speaking, aku TAKUT dengan anjakan paradgima ini. 

Mungkinkah aku belum bersedia? Namun, siapalah aku untuk memutar kembali masa yang telah berlalu. Aku ini hanyalah pinjamanNya sementara. Hidup dan takdirku hanyalah kerna Dia. Terfikir sejenak apakah yang telah aku lakukan sepanjang tempoh 29 tahun yang lepas. Berfoya-foya? Bersenang-senang dengan dunia padahal akhirat belum sempatku penuhkan bekalnya. Allah .....

Wednesday, November 27, 2013

Macam Mana Nak Dapatkan Permalink Dari Timeline Di Facebook.

  12 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!~

Alkisahnya, kenit join one small giveaway by +Eyriqazz GTO  malam kelmarin. Kenit dikehendaki share entri {INI} di wall Facebook kenit. Kemudian, kena hantar permalink yang dishare tu ke bahagian komen di fanpage di {SINI}. So, dengan bangga dan konfidennya kenit pun share la. Tiba masa nak copy permalink ... tetiba, "aik! kat maner nak ambil link ni?" haaa haha.

Orang dulu-dulu kata 'malu bertanya sesat jalan'. Maka, kenit pun bertanyala pada rakan blogger lain cam maner nak buat tu. Salah seorang yang sudi menjawab pertanyaan kenit adalah Kak Julia Johari. Kak Julia pun join giveaway tu (^_^).

Tuesday, November 26, 2013

Kek Lapis Sarawak.

  22 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!~

Best keje cam Pak Jelan, dapat travel satu Malaysia! Walaupun atas dasar tugas rasmi, tapi kalau sekadar nak menyinggah beli cenderahati ke, makanan tempatan ke no problem insyaAllah. Tu yang syok tu kan! hehe

Minggu lepas, Pak Jelan pergi ke Kuching, maka sempat jugak la dia 'rembat' Kek Lapis Sarawak pelbagai perisa. Setiap kali pergi sana, tak sah kalau tak membeli kek lapis yang diusahakan sendiri oleh penduduk tempatan. Tapi, nak mencari yang sedap dan tak muak memang susah sikit la. Kita pun dengar-dengar je cakap orang kek ni sedap kek tu sedap. Tapi, bila makan sendiri .... hampeh! Akhirnya, terbuang begitu je la kek tu. 



Stok kek lapis paling banyak pernah dimiliki! hehe

Giveaway Peserta Bertuah

  12 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~



KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:


Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni.


TAMAT: 31 DISEMBER 2013

Dah Register Networked Blogs?

  16 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Saje gatai tangan hehehe. Sambil dok cari ilham tuk entri baru dok garu kepala yang tak berapa nak gatai, kenit tergerak hati nak register Nukilan Kenit kat NetworkedBlogs. Korang dah register? Biasa kenit tengok rakan blogger publish entri diaorg melalui networked blogs ni.... cam cool jek! hehehe




So now kenit pun dah register networkedblogs, follower baru ada sorang hehehe. Sekali korang sudi nak follow blog kenit, seribu kali kenit tadah tangan terima kehadiran korang.(^_^). Kalau korang belum register lagi blog korang kat Networkedblogs, bolehlah buat sekarang. 

Stepnya sangat mudah! So, register sekarang dan jom follow sesama kita yek! (^_^)

CPUV KE 20 - Mah Sing Southville Discovery Extravaganza

  10 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Selamat pagi Malaysiaaaaaa! Pagi ni tekak terasa lapar kemain! Dalam kepala dah terbayang ape benda nak disumbat dalam tekak ni hehehe. Tambah pulak hujan, lagi sedap kalau dapat nasi lemak panas-panas kan?? 

Sarapan pagi kenit hari ni, nasi lemak + fillet goreng + sambal ikan sardin + telur mata. Tekak ni 'bernafsu' sungguh nak minum air horlick ais, tapi kenit gigih menahan diri dari beli. Pagi-pagi buta dah menghadap air berais, cam maner nak slim trim pinggang ni kan? muehehe.

Monday, November 25, 2013

Majlis Konvokesyen & Anugerah Cemerlang - Part 1

  4 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Sekejap rasanya tempoh 2 tahun ni. Tahun depan, bermula la episod baru bagi kakak yang akan menempuh alam persekolahan rendah. Rasa macam semalam kakak baru graduate 5 tahun, pejam celik pejam celik sekarang dah fully graduate!

Dari tak tahu membaca dah jadi pandai baca. Dari tak tahu mengeja dah pandai mengeja. Dari cakap pelat dah jadi tak pelat dah. Cuma, adik tu la ada pelat-pelat sikit hehe. Tapi, kalau nak dibandingkan pelat dulu, sekarang ni much much better improvement dia! Dulu dalam sebaris ayat tu, hampir sumer dia cakap pelat, sekarang ni ada satu dua perkataan je dia terrrrpelat sendiri haha.

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

  30 comments    
categories: 

Assalamualaikum!

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda
Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari


Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan hasil bagus produk ini. Ephyra semakin dikenali dan diyakini oleh ribuan pengguna.

Tetapi apakah itu Ephyra? Ada yang bertanya, krim ke? Pil ke? Ephyra adalah produk minuman supplemen tambahan yang sangat sedap untuk  kecantikan dan kesihatan tubuh badan yang bermula dari dalam. Ephyra didatangkan dalam bentuk serbuk sachet yang dihasilkan daripada gabungan mantap rumusan terunggul alam semulajadi di seluruh dunia, kolagen terhidrolisis ikan laut dalam, L-Glutathione, Astaxanthin, Acai Berri, Acerolla Ceri, Marigold Flower Extract, Acacia Gum, Superberi dan Serbuk Tomato yang merawat, memperbaharui dan seterusnya menyerlahkan lagi keserian dan kesihatan dalaman dan luaran.

Dengan ribuan testimoni yang meyakinkan, telah menambat hati ramai pengguna Ephyra. Mengapa Ephyra sangat berkesan? Sudah tentu kerana formula hebatnya yang mengandungi 9 bahan alam semulajadi berkualiti tinggi bergred super AAA. Ephyra bukan hanya produk kolagen semata-mata, tetapi Ephyra adalah formulasi rumusan minuman antioksida yang terbaik untuk kecantikan dan kesihatan anda. Sesuai untuk semua peringkat umur, untuk lelaki  juga wanita semestinya. Ephyra disahkan selamat dan berkesan serta mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia beserta disahkan Halal oleh JAKIM.

Testimoni boleh dicipta, pengalaman boleh direka, gambar boleh diubah dan pelbagai lagi. Tetapi testimoni dari pengguna setia Ephyra memang tidak boleh disangkal lagi. Kalau anda google "testimoni ephyra" atau "review ephyra", anda akan lihat banyak review hebat perkongsian dari ribuan pengguna Ephyra.

Jika anda ada masalah kulit kusam, kedutan, jerawat, jeragat, sakit sendi, tumit merekah, kulit kering, rambut gugur dan sebagainya, jangan ketinggalan untuk dapatkan penyelesaian anda dengan Ephyra. Jom lihat apakah kelebihannya...
  1. Membantu menjadikan kulit kita lebih anjal, halus dan cerah berseri.
  2. Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh badan kita.
  3. Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat. 
  4. Membantu memulihkan masalah kulit ekzema (kegatalan dan kemerahan).
  5. Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah.
  6. Menghindari kita daripada penyakit barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit kerana ianya mengandungi supplemen anti oksidan Astaxanthin.
  7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban.
  8. Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar.
  9. Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu makan.
  10. Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhkan kita daripada risiko mendapat sakit jantung.
  11. Membantu seimbangkan tekanan darah.
  12. Meningkatkan tenaga dan daya ingatan.
  13. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
  14. Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakan termasuk faktor usia.
  15. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis.
  16. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik.
Untuk maklumat yang lebih lanjut, sila klik Flyer, Website dan Fanpage.

Bagi memudahkan anda semua, jom kita klik link di bawah, antara testimoni Ephyra yang dipilih dari kalangan blogger.
  1. Masalah kulit muka dan jerawat - klik SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, SINI dan SINI
  2. Masalah period / haid - klik SINI dan SINI
  3. Masalah tumit / tapak kaki - klik SINI dan SINI
  4. Testimoni kuku dan rambut - klik SINI, SINI dan SINI
  5. Testimoni lelaki - klik SINI
  6. Testimoni menyusukan anak - klik SINI
  7. Pelbagai masalah lain - klik SINI
Kulit yang sempurna. Wajah yang jelita. Keyakinan tiada tandingan. Hasil yang nyata. Semuanya lengkap dalam satu produk kecantikan dan kesihatan. Ephyra terbukti berkesan. 


Jom dapatkannya sekarang...

Official Websitewww.oceanlife2u.com
Instagram : ephyra2u
Telefon : 03 4141 7889
SMS : 019 3999 238
Emel : info@oceanlife2u.com



Giveaway ini dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh OceanLife2u.com dengan hadiah berupa wang tunai dan produk Ephyra bernilai RM 2,387.00. Sila klik SINI untuk join Giveaway ini.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.