ruangiklan
ruangiklan

Friday, December 13, 2013

Sup Tulang


Assalamualaikum!~

Oh yesssss! sapa peminat sup tulang? Aku adalah peminat tegar sup tulang ... i mean sup tulang yang best-best! Dah berhari-hari aku ngidam nak makan sup tulang. You know how many days? 3 days! Setiap kali pergi mesti "dah habis"! aku selalu tanya balik 'diaorg ni tak reti-reti lagi ke nak masak banyak-banyak??' .... tapi tanya dalam ati je la -_-

Aku kuar lunch setiap kali tepat pukul 1.00tgh! Kadang-kadang 12.56, kadang-kadang 12.58 tapi still dah habis! Bukan jauh sangat tempatnya pun, sebelah opis je dan aku rasa aku ni dah berjalan cukup laju dah dari orang lain! haha. You know kat PJ ni berlambak kedai makan yang sedap dan murah-murah time lunch kan. So, i assumed diaorg sumer gi makan kat tempat lain instead of kat sebelah opis ni!

Gangguan Bekalan Air Bakal Jejas Sejuta Penduduk.


Assalamualaikum!~


sumber : google

Siap sedia wahai rakyat jelata! Ini adalah pengumuman penting untuk perhatian semua! Bagi yang dah tahu bolehlah mula bersiap sedia, bagi yang baru nak tahu mai la cheq nak habaq kat hampa la ni hehe. Tragedi bekalan air terjejas mulai minggu depan!

Selamat menadah ayaq!! (^_^)

Makanan Eksotik Korea.

  11 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Jika anda memikirkan makanan seperti Kimchi, Bibimbap, Bulgogi atau Seolleongtang maka anda salah! Nama pun eksotik kan, mestilah ada ciri-ciri 'RARE' dalam makanan dan dari segi penyediaannya.

Kalau anda peminat rancangan 'Fear Factor' atau anda merupakan peminat tegar artis k-pop atau anda merancang untuk melancong ke negara Korea, tentunya anda ingin mengetahui makanan apa yang menjadi hidangan eksotik dan pelik di sana.


Sundae

Thursday, December 12, 2013

Meredakan Gatal & Kesan Gigitan Nyamuk.

  24 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Memang annoying rasa bila kita berdiri tepi longkang atau duduk di warung tepi jalan dan digigit nyamuk yang tidak berperikenyamukan! ekekeke. Kalau orang dewasa pun tak tahan asyik tergaru-garu sampai calar balar kulit, bayangkan kalau budak-budak yang kena? bila garu, berdarah-darah kulit dibuatnya; Bila tak garu kemain gatal jadiknya!

Kaki mangsa a.k.a Mira

MommieSafiyyah's 1st Anniversary Giveaway!

  7 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~


Interesting! Let's support and join now!

"Saya Sangat Berminat Nak Cuba Produk HERB LAX Shaklee kerana saya ingin mengempiskan perut yang buncit ini. Walaupun tubuh kurus, tapi masih tidak dapat menyembunyikan kebuncitan dan saya berharap HERB LAX Shaklee dapat membantu saya" 

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 15 Disember 2013 jam 12.30 tengahari

Wednesday, December 11, 2013

Keyword Paling Banyak Muncul!


Assalamualaikum!~

Tengah dok garu-garu kepala sambil berfikir apa nak tanya kat Nuffnang, macam biasa la check keyword apa paling banyak korang cari kat blog aku ni. Hari-hari 'muka' lain takda, 'muka' yang sama jugak aku tengok! hahaha. Kalau tak pasal cermin mata mesti pasal nak bersalin/beranak kan.


Tuesday, December 10, 2013

Semangat Nak Berjimat!

  21 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Lama dah usha kedai baru ni. Tengok orang bukan main ramai lagi yang menyinggah. Laku bebenor macam restoran! So, malam tu kenit ajak Pak Jelan datang sini. Nak try jugak benda alah ni, best ker tak best hehehe.

Sebelum pergi, sempat jugak tanya kat Pak Jelan tau ke dia nak menggunakan mesin tu. "Alaaaa, senang je kat situ kan ada arahan ikut je la!". "Boleh guna duit kertas tak? syiling tak cukup ni?". "Ala bolehhhhh .... ade tempat masuk duit kertas sekali la tu". Fuh! selamatttttt ..... suamiku heroku! ahakssss!


stok seminggu! mihmih~

Monday, December 09, 2013

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com

  24 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~



Tertarik sungguh nak join!

Kenapa aku jadi blogger?
  • Objektif asal bukan kerana minat, tapi lebih kepada keperluan kenit untuk meluahkan perasaan dan berkongsi rasa secara maya. Dulu ada buku diari sendiri, tapi lenguh dah tangan ni nak genggam pen lama-lama, maka kenit beralih ke arah keyboard. Timbulnya minat bila kenit terbaca blog blogger femes Maria Elena dan Hanis Zalikha ketika itu. Dari situ, kenit memulakan langkah secara rasminya menghasilkan sebuah blog peribadi sekitar bulan September 2012. Bermula tarikh itulah, kenit merasakan yang berblogging ini menjadi satu kepuasan bagi kenit setiap kali kenit meluahkan rasa atau berkongsi info mengenai apa saja. Tambah kenit suka bila ada orang sudi singgah dan baca coretan kenit samada sekadar untuk suka-suka atau untuk menambah ilmu. Sehingga ke saat ini, kenit masih mencintai alam blogging dan berharap passion ini tidak akan malap sampai bila-bila!

Korang belum join?
Jom klik banner dan join sekarang!
(^_^)
Kongsikan kecintaan anda pada blog melalui segmen ini
Tarikh tutup : 28 Disember 2013 tepat jam 12 tghmalam.

Car Oh Car!


Assalamualaikum!~

Hidup di Kolumpo ni, kalau kita tak tahu serba serbi memang payah la nak survive. Kat mana pun kita tinggal, nak tak nak kena tau apa yang perlu dibuat bila kita dalam kecemasan, terutama hal-hal yang melibatkan harta peribadi. 

Alkisahnya, macam biasa Pak Jelan akan datang amik aku dan anak-anak setiap kali pulang dari keje. Sepatutnya, Pak Jelan amik anak-anak dulu di taska tapi hari tu, anak-anak tak kelihatan dalam kereta. Ghupernye, kereta 'kebal'ku rosak! Pak Jelan hampir terkandas di persimpangan Jalan Barat, namun syukur Allah 'membawa' kereta sampai ke pejabatku. Kalau tetiba dia terkandas di jalan besar sorang-sorang camno nak buek tu? kalau aku yang kena? issshh!


Sunday, December 08, 2013

Hadiah Sempena Hari Lahir.

  16 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Matlamat asal berblogging hanyalah sekadar untuk suka-suka. Namun, takdir Allah Maha Hebat, aku semakin 'mencintai' alam blogging dan kini semakin 'melekat' di hati. Masuk kontes dan giveaway untuk support kawan-kawan. Kalau yang tak sempat tu bukan bermaksud aku tak mau tapi kekangan masa dan perangai aku yang kuat pelupa ni memerlukan aku organise masa aku bebetul sebelum aku nak join ape2 kontes.

Mungkinkah ini yang dikatakan rezeki, tidak pernah aku mengharapkan apa-apa apatah lagi untuk memenangi hadiah utama! Seperti yang aku kata tadi, masuk kontes untuk suka-suka dan support kawan, maka aku pun join kontes yang dianjurkan oleh sis +Yumida Huda  di {SINI}.


BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Berita baik untuk semua blogger Malaysia!



Award "BLOGGER GEMPAK 2013" Bermula..!




Pelbagai Hadiah Menarik Bakal Dimenangi!

Hadiah-hadiah :

Tempat Pertama : 1 Pemenang - RM100 + Piala "BLOGGER GEMPAK 2013" + 1 Tudung + 1 Bantal Kraftangan Saiz A4 + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Kedua : 1 Pemenang X RM50 + 1 Tudung + 1 Tasbih Digital + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Tempat Ketiga : 1 Pemenang X 1 Tasbih Digital + 1 Tudung + 1 Minyak Angin Fresh Care.

Saguhati : 20 Pemenang X Setiap Pemenang Berpeluang Memenangi Satu Hadiah (Tudung, Shawl, Lotion, Mineral Coffee, Tasbih Digital, Fridge Magnet, Keychain, Masker Savee, Topup HP, Minyak Angin Fresh Care, dan macam-macam lagi)


Menarik bukan?

Syarat-syarat Contest :

1. Follow Blog Ejulz & Semua Sponsor;


2. Like Page FB :



3. Klik Banner Sponsor ;

[KLIK]


4. Buat satu entry di blog anda yang bertajuk "BLOGGER GEMPAK 2013 AWARD".
5. Dalam entry WAJIB letak BANNER CONTEST dan hyperlink ke link contest ini.
6. Letak link entry anda pada ruangan kotak komen di bawah.
7. Jika Disahkan Syarat-syarat cukup, Ejulz akan Print Screen entry contest dan akan diletakkan ke dalam Album "BLOGGER GEMPAK 2013" AWARD.
8. Gambar Print Screen Entry yang mendapat LIKE TERBANYAK akan dikira pemenang. Kira adil bukan? ^_^





JOIN SEKARANG!

TARIKH TUTUP CONTEST ADALAH 4 JANUARI 2014.



KONTES U-BLOGGER

  8 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

PELANCARAN | KONTES U-BLOGGER | Assalamualaikum, seperti yang di war-warkan sebelum ini, maka hari ini bermulalah Kontes U-Blogger yang bertujuan membuka ruang kepada rakan-rakan Blogger yang sudah mempunyai brand dan service mereka sendiri untuk sama-sama mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka.

BANNER U-BLOGGER

Syarat-syarat Penyertaan

1. Mestilah Blogger yang berwarganegara Malaysia.
2. Follow blog www.mawardiyunus.com [klik]
3. Buat entri bertajuk KONTES U-BLOGGER
      *sila copy coding berikut dan paste di ruangan HTML
4. Letak banner U-Blogger dan linkkan ke entri ini
5. Jawab 1 soalan berkaitan dengan penaja Kontes U-Blogger dan Tinggalkan URL entry dan jawapan anda ke dalam ruangan komen entri ini. * awas jangan jawab dan letakkan jawapan soalan kontes di dalam entry anda untuk mengelakkan peserta lain "copy & paste".


  SOALAN : SIAPAKAH PEMILIK MYWIFE CLOSET?


6. Follow blog, Like fanpage penaja dan Follow Google+ penaja.


Senarai Blog U-Blogger

U-Blogger Mk Syahir ~ fuh.my [klik]
U-Blogger Dik Bee ~ www.dikbee.com [klik]
U-Blogger Hafizzy Aziz ~ www.fizgraphic.com [klik]
U-Blogger Sue Izza ~ myputeri21.blogspot.com [klik]
U-Blogger Qaseh Dalia ~ www.qasehdalia.com [klik]
U-Blogger Nurramizah Fadzil ~ supersihat.com [klik]
U-Blogger Pari Pari Putih ~ www.paripariputih.com [klik]
U-Blogger Marqis Careno ~ marqiscareno.blogspot.com [klik]
U-Blogger Korakora Art ~ korakoraartdesign.blogspot.com [klik]
U-Blogger Zulhilmi Tempoyak ~ www.zulhilmitempoyak.blogspot.com [klik]
dengan kerjasama Kelab Blogger Ben Ashaari [klik]




Senarai Fanpage U-Blogger
 



Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.