ruangiklan
ruangiklan

Saturday, December 21, 2013

Tips Meneran Ketika Bersalin.

  17 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Pengalaman melahirkan Mira secara normal memberikan aku peluang untuk mengalami sendiri bagaimana rasanya ketika proses nak meneran. Dari tempoh sakit selama 12 jam, kontraksi yang mulanya selang setengah jam jadi selang 15 minit jadi selang 10 minit jadi selang 5 minit sehingga sampai setiap 2 minit sangat menduga mental dan fizikal aku!

Biasa tengok dalam drama tv kan, doktor or mak bidan tu kata, "ha terannnnn! tarik nafas terannnn lagi!". And baby kuar smooth je kan, but in real life real situation it's not always like that. Bila doktor konfiden cakap aku boleh melahirkan 2nd baby secara normal aku rasa lega teramat sangat! Tapi, rasa lega tak kekal lama pasal aku dah gabra nak mikir cara camne nak beranak normal ni hehehe. Pengalaman dah la zero, takat tengok orang meneran dalam tv tu boleh la haha.

Friday, December 20, 2013

Asas Najis Yang Patut Anda Ketahui.

  15 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

sumber : google

Fiqh Taharah - Asas Najis

Tahukah anda, taik hidung bukan najis? Tahukah anda, tahi telinga bukan najis? Tahukah anda, tahi mata bukan najis? Tahukah anda, air sampah bukan najis? Tahukah anda, air longkang bukan najis? 

Thursday, December 19, 2013

PRESIDEN BARU CUEPACS

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Azih Muda, Presiden CUEPACS

Tahun 2014 bakal menyaksikan perjuangan CUEPACS yang akan diteruskan oleh Presidennya yang baru menggantikan Dato' Omar Osman. Pengumuman dibuat di Dewan Wawasan, Menara PGRM Cheras petang tadi mengumumkan Azih Muda sebagai Presiden baru bagi CUEPACS. Azih Muda merupakan Presiden Kesatuan Kebangsaan Pekerja-Pekerja Pihak Berkuasa Tempatan Semenanjung Malaysis (ANULAE).

Shopping & Lunching.


Assalamualaikum!~

What day is today? Today is pay day!! hehehe. Seronok sakan orang gomen, arini dapat gaji kan. Ramai sungguh yang 'terkena' ingat semalam adalah hari gaji .... konfiden sangattttt! Semalam memang hari gaji tapi gaji bagi yang terima pencen hehehe. Sebetulnya. hari gaji adalah hari ni. Aku pun 'terkena' gak hehehe. Tekono den!

So, tghari tadi orang dok sibuk beratur kat kaunter beli makanan, aku dok melangok kat kaunter atm baru nak 'cucuk' duit gaji haihhhh. Kuar dari bank, tergerak plak kaki ni nak menyinggah Watsons disebelahnya nak tengok barang jeeee! tengok je tauuu! hehehe.


Aku & 'Bekas' Broadband.

  4 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~



Kenit merupakan pengguna broadband bila kenit start ada laptop tahun 2010. Tujuan beli laptop? nak main game hahaha. Tau game apa yang kenit gila sangat nak main dulu? Cafeworld dan Restaurant City! Game masak-masak tu la ....cam budak2 je! -_-

Wednesday, December 18, 2013

Respon Terhadap Kenaikan Tol

Assalamualaikum!~


Jika anda seorang pengundi berdaftar dan pengguna lebuhraya tegar, maka keputusan anda pada PRU lalu telah berjaya 'mengubah' corak pengurusan kewangan negara dalam hal berkaitan tol.

Ketinggian Lana Nordin.

  7 comments    
categories: ,

Assalamualaikum!~

Kali terakhir aku bercerita pasal artis adalah 9 bulan lalu. Itu pun aku amik respon dari pendakwah berkenaan hal Rozita Che Wan di {SINI}. Aku masukkan sedikit je pandangan peribadi aku sebab aku rasa masa tu aku memang perlu ketengahkan benda ni pasal ia melibatkan tanggapan sesetengah masyarakat bahawa aurat wanita adalah hak peribadi walhal ianya tidak sama sekali! 

Lepas tu, aku merasakan macam takda 'kimia' untuk aku menceritakan hal tentang artis ni lagi. Macam tak perlu untuk blog aku. Nukilan Kenit bukan blog retis. Sebolehnya, aku cuba elakkan untuk cakna pasal isu artis kecuali jika aku merasakan ia kritikal dan perlu diketengahkan supaya kita semua dapat kebaikan atau pengajaran darinya.

Long story short ......


Tuesday, December 17, 2013

Mi Bakso

  20 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~


Tak terlintas di hati nak makan selain nasi putih hangat bersama sup tulang idaman mak dara tenghari tadi haha. Time lunch, kalau tak ke MPC mesti ke carpark cari nasi padang. Perghh! nasi padang best giler kot! dah la best murah plak tu hehe. Itu lain hari aku kasi tau ada apa ngan nasi padang tu ye mihmihmih. So, lunch tengahari tadi kitaorg decide nak gi MPC try sup tulang. 

Monday, December 16, 2013

Blogger Termuda Di Dunia?

  32 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Cam serius je dia nih! kalau jadi, boleh pecah rekod dunia! Rekod dunia sekarang dipegang oleh seorang budak berumur 15 tahun iaitu Gloson. Kalau nak tahu boleh check kat {SINI}. Ada 100 orang blogger yang dikategorikan sebagai blogger termuda dan berjaya di dunia. Senarai ni dikemaskini setiap masa (seperti yang dimaklumkan), so i guess this is the most up to date list until today.

Kalau aku izinkan, ayahnya izinkan dan Allah izinkan, mungkin anak dara sulungku ini yang akan jadi blogger termuda di dunia! mihmihmih.

Letak Button SEND, SHARE & LIKE Di Blog.

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Malam tadi kenit belajar bukan satu tapi dua tutorial yang ohsem dari seorang blogger otai mengenai cara-cara nak letak buttondi Nukilan Kenit. Sebelum tu, kenit singgah BW di blog sis +Yumida Huda dan memang 'langkah kanan' betul bila sis kongsikan ilmu terbaru ni! hehehe. Thank you dear (^_^).

1st Tutorial bagaimana nak letak button. Tutorial ohsem ini kenit pelajari dari blogger Faiz di {SINI}. Memang senang dan mudah caranya, hanya perlukan sedikit usaha untuk berjaya hehehe. Pentingnya button  ini adalah untuk memudahkan anda para pembaca yang kenit kasihi sekelian meng-like dan mengongsikannya terusssssss ke laman FB anda. Takyah susah payah copy paste url entri yang anda suka, just klik 'share' dan ia akan connect terus ke wall FB anda. OHSEM GILE kan???! hehehehe.

Sunday, December 15, 2013

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~




PEMENANG DIPILIH BERDASARKAN : 
Random.org & Top Referral
Patuh dengan segala syarat.
Pemenang bertuah

KLIK banner dan join sekarang (^_^)

bearyblossom's Mega Giveaway

  3 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~


bearyblossom's Mega Giveaway !

Klik banner untuk join .


Hadiah menarik menanti :
File K-pop x 2
K-pop Phone Chain x 1
Dust Plug K-pop x 2
Bead set bernilai RM100 x 3
Discount Voucher x 5
Plain Wide Shawl x 4
Flower crown x 1
Fridge magnet x 1
VCO Everlynn x 1
Shiseido Mask x 4
RM5 top up x 2
Blouse / dress x 2
Vector portrait + frame x 1
Boya Whitening Mask x 1
L - glutathione Magic Cream x 1
3in 1 Trio Lovely Lips Pallete x 1
Sabun susu beras x 1
Keychain smurfs x 1
Top up RM10 x 4
Cathy doll product x 2
keychain x 4
Gelang tangan x 1
Tudung double face x 3
Shawl x 1
Kopi Minuman kesihatan Green Fit x 1
Minyak angin Fresh Care x 1
Gelang x 1
Tasbih digital x 2
Tribal shawl x 2
Silk scarf x 2
Shirt / blouse x 30
Membership card x 3


Jom jadi salah satu pemenang giveaway ini !


Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.