ruangiklan
ruangiklan

Saturday, December 28, 2013

Bila Tak Plan Jadi Pulak!

  6 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Begitulah lumrahnya setiap kali kenit merancang. Bila kita plan baik-baik, last minit tak jadi pulak nak buat itu ini. Tapi, bila tak plan langsung, last minit tu la tergerak hati ni buat macam-macam atau nak pergi mana-mana. Hurmmm really don't know why la hehehe.

Public Holiday 25hb Disember 2013 .... orang lain balik kampung, gi jenjalan, gi tengok wayang. Kami pun gi jenjalan jugak ... walaupun tak jauh mana hehehe. 

Lokasi last minit : Taman Tasik Titiwangsa

Thursday, December 26, 2013

Lucky Number : 3998 My Broken Links!!

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Lucky number! hahaha. Sapa ada no. plate atau no. hp '3998' boleh jual kat kenit hehehe. Terkejut beruk bila kenit check! Betapa hebat penangan broken links ni sehingga boleh mengggugat 'keamanan' kenit berblogging hehe.


Hari pertama (terjojol mata nengok!!)

Wednesday, December 25, 2013

Fungsi Crosspost Networkedblogs Di Blog.

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

First time bila kenit register networkedblogs, kenit dah perasan tag crosspost ni di blog kenit. Apa itu crosspost? Ntah, kenit tak tahu hehehe. Malas nak amik tahu mulanya, sebab ia sebahagian dari networkedblogs jugak kan, dan 'kehadirannya' tak mengganggu post dalam blog kenit setakat ni. 


Tuesday, December 24, 2013

Mak Yam Kembali Ke Rahmatullah.

  15 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Sangat terkejut dan terkilan kenit mendengar perkhabaran yang baru saja kenit baca di laman sosial. Allah lebih sayangkan Mak Yam ....INNALILLAHI WAINNA ILAIHIROJI'UN.

Mariam Bt Yahya atau lebih mesra dengan panggilan Mak Yam mendapat simpati masyarakat apabila berita beliau disamun dan dicederakan penyamun tidak berperikemanusiaan mendapat liputan meluas. 


Pencipta Rifle AK-47 Meninggal Dunia.

  5 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Sarjan Senior Mikhail Kalashnikov sedang
melakarkan rekabentuk rifle AK-47as
 (RIA Novosti)

Pencipta dan ikon senjata rifel AK-47, Mikhail Kalashnikov meninggal dunia semalam pada usia 94 tahun setelah di masukkan ke Unit Rawatan Rapi di Izhevsk sejak 17 November lepas. Walaubagaimanapun, punca kematian tidak didedahkan. Bakat dan kepintarannya dikagumi dunia, namun legasi beliau lebih menonjol dan kontroversi apabila senjata ciptaannya digunakan dalam beberapa siri konflik berdarah di negara-negara di seluruh dunia. 

Monday, December 23, 2013

Cara Letak Iklan Di Bawah Post.

  23 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Alhamdulillah semalam tuto kenit yang {INI} berjaya menyelesaikan kemelut yang melanda blogger +Yumida Huda di {SINI}. It's a good feeling kalau kita dapat tolong orang lain kan. Dan, lebih penting bila orang faham apa yang kita cuba nak sampaikan hehe. Kalau tak faham, kita pun jadi tak senang hati kan.


PERCUMA CALENDAR 2014 BERGAMBAR SENDIRI!

  5 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~




Tarikh tutup : 31 Disember 2013

Sunday, December 22, 2013

Cara Linkkan Tab Menu Dengan Labels.

  13 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Cuaca mendung je ari ni. Baru plan nak bawak bebudak ni gi taman permainan, nampaknya kena postpone petang sikit la ye. Nak umpan senang je, kasi susu coklat sebotol dan citer kartun UPIN IPIN di youtube ekekeke. Bolehla ibunya melangok depan laptop ni kejap heeeee :D.

Hurmm rasa nervous plak nak kasi tuto ni hehe. Seriously, kenit sendiri pun ikut tuto blogger otai lain. Banyak lagi yang kenit tak tau pasal selok belok coding dan penggunaan aplikasi dalam blog ni. Tapi, since sahabat kite +Yumida Huda menghadapi sedikit masalah, maka kenit kongsikan apa yang kenit tau sikit-sikit. Harap tuto ni dapat bantu you dear dan semua newbie di luar sana (^_^).

Tips Pikat Perut Suamiku.

  19 comments    
categories: 
Assalamualaikum!~

Some said jadi surirumah sepenuh masa lebih penat, and some said jadi pekerja dan surirumah pada masa yang sama lebih berat. Either way i agree with it, masing-masing punya opinion. 

So, kelmarin tekak ni teringin benar nak makan lauk berkuah. Asyik ikut tekak bebudak ni je, sesekali nak jugak kena tanya suami apa dia nak makan ye dak hehe.

"Tom yam nak?"

"Takda selera la ...."

CPUV 3 IN 1?

  10 comments    
categories: 

Assalamualaikum!~

Dah hampir 3 minggu CPUV tidak kelihatan. Merajuk ke aper? Kenit ada hantar tiket kepada Nuffnang tengah bulan aritu untuk bertanyakan hal ni since satu CPUV pun tak lekat tuk bulan Disember ni.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.