Wednesday, January 29, 2014

# Story Kenit

Senandung Pagi Rabu

Assalamualaikum!

Pagi ni aku hantar kakak ke sekolah seperti biasa. Tiap kali hantar mesti aku akan escort dia masuk ke kawasan sekolah sampai kat tangga menuju ke kelas. Tapi, pagi tadi beg dia berat sangat! dan mintak aku bawakan sampai ke kelas. 

Masuk kelas kakak, tengok sume murid pakai baju P.J. Aikk? naper kakak sorang je yang pakai baju sekolah ni? 'Berapi' dah rasa hati ni, tapi kutahan jugak. Mujurlah aku suruh kakak simpan baju P.J tu malam tadi dalam begnya. Tu pun bertekak ngan dia jugak tu! Kita suruh bawak standby je dalam beg, dia kata tak pakai pun time P.J nanti. Helooooo.... ibu gi sekolah dulu ok!



Dah hantar kakak, bergegas pulak hantar adik ke tadika. Begitulah rutin kami setiap hari. Anak-anak dah sampai sekolah masing-masing baru lah lega hati ni. Baru lah sedap nak 'pau' Pak Jelan minum pagi kat warung Pak Ayob tu hehe. 

Nasi goreng udang ni la yang mengisi perutku pagi ni. Pagi-pagi dah melantak nasi hehe. Ni aku belajar masa duk merantau kat Kuantan dulu, pagi-pagi tengok diaorg sume dah mengadap nasi kerabu tak pun nasi berlauk. Aku cakap 'apekeheinye makan nasik pepagi ni? tak sakit perut ke?'. Tapi, tu la kalau dah perut Melayu memang takkan ada masalah hehehe. 




Actually, ni ada satu surat aku dapat kat FB. Galak sungguh diaorg ni share benda-benda camni ye hehe. Tak pasti la ni surat rasmi atau surat luahan rasa tidak puas hati seorang ibu terhadap anaknya lalu 'dilepaskan' pada gurunya? haha! Walaupun masalah kami berdua tak sama, tapi rasanya masalah puan ni lagi kronik dari yang aku punya. 




Musykil kejap .... ni fake ke ape ni??


24 comments:

  1. wah pagi2 dah makan nasi goreng udang..pagi ni kita bekpes mee goreng dengan ayam goreng jer...muahahaha.... melampau tak???

    ReplyDelete
  2. salam pagi...mmg bz pagi2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kak, setiap pagi memang terkejo-kejo gini la kak :D

      Delete
  3. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  4. Salam, alhamdulillah instinct ibu tu betul kan, betul tu lepas antar anak, baru lega nak bekfes :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ye la dear, instinct ibu insyaAllah tepat hehe :D

      Delete
  5. terliur pulak tgk nasi goreng tu. marveles... hihihi..kelakar la kakak ni,nasib baik bj pj adalam beg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mujurlah ada, kalau tak dia sorang je la pakai baju sekolah pastu melompat-lompat tgh padang :p

      Delete
  6. Ada gak dpt.surat ni.. Tpi malu sy nk.sebarkn.sbb jika betul dh kira aibkn org... Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya ni surat fake je ni dear hehe :D

      Delete
  7. instinct seorang ibu.. :)

    fae jarang makan nasi for breakfast hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun macam fae gak dulu, tapi sekarang kena makan nasi baru kenyang rasanya haha :D

      Delete
  8. sedap ke kak nasi tu?

    surat tu kelakar pun ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sendiri masak sya, tipulah kalau kenit cakap tak sedap kan hahahaha :D

      Delete
  9. haha, sampai macam tu sekali surat tu. nasib dah standby baju sukan,

    ReplyDelete
  10. Nasi tiada masalah untuk perut orang malaysia kak.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. setujuuuuuuu! menggeletar lutut sehari tak makan nasi huhu

      Delete
  11. Singgah sini jadi lapar pulak mlm2 bila tengok nasi tu.. :D

    ReplyDelete

Apa kata korang?