Monday, January 06, 2014

# Pasal Blog

"This is my card"


Assalamualaikum!




Alhamdulillah tercapai gak hajat kenit nak ada kad blogger rasmi sendiri. Terasa seperti memiliki kad blogger ini satu keperluan pulak sekarang ni kan? So, officially i am a blogger now la hehe.

Kad ni kenit tempah ngan opkos you know who la, the master of namecard blogger designer yang memang ohsem! Apit bukan buat namecard aje, macam2 lagi Apit hasilkan dengan idea kreatif dia. Sempoiiiiiii!

Lepas 2 kali ejas tukar sana tukar sini, beginilah bentuknya produk yang terhasil. Kenit nak design yang menarik tapi serius, sesuaila ngan usia kenit ni kan haaaa hehe. Takkan nak letak kaler striking giler-giler kan hehe. Kenit suka warna merah maroon, jadi kombinasi warna hitam dan merah maroon ni harap sesuai la kan. 

Alhamdulillah, kenit puas hati bangat! hehehehe. 

Motif

Kenit buat kad ni bukan sekadar memperkenalkan diri kepada dunia (ecececececeh!) bahawa kenit seorang blogger, tapi kenit perlu ada kad ni sebab kenit kan meniaga simpul kasih. Jadi, bolehlah kenit pass kad ni pada customer yang nak order atau kenalkan pada saudara mara lain ke, kawan lain ke kan hehehe.

So, basically blogger card ni boleh jadi 2 in 1 jugak kan. Sambil2 berkenalan boleh juga promote bisnes kecil-kecilan kenit ni pada semua orang heeee :D. 

Kalau korang belum ada blogger card dan teringin nak ada, wajibla korang terjah www.fizgraphic.com dan usha-usha pelbagai design yang ada di situ. Pastu, order la satu set jangan tak order pulak hehehe :).


33 comments:

  1. wah...dah ada namecard la...huhu..nak jugak..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kenit. sihat ke? lama tak jejak sini. hehe cantiknya apit buatkan kad. heeeee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'aslam sheila, lama tak dengar khabar sheila jugak. kenit sihat alhamdulillah harap sheila begitu juga (^_^).

      Delete
  3. salam sis singah cne..seronok dah ada kad sendiri nie.blh promote2 kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam dear,seronoknya berganda-ganda! hehe :D

      Delete
  4. waaa..
    terbaek ler kak..
    shark xdek motif lagi nk ada kad nie..
    hehe..
    hanya mampu melihat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe shark, slow2 ok. Akak dulu pun hanya mampu melihat orang lain punyer kad :). Tapi, pastu akak tetapkan dalam hati satu hari nak ada jugak kad blogger cam diaorg hehe :D

      Delete
  5. Cantiknye kad tu.Mmg menarik.Lepas ni boleh lah order kuih popia tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang pun boleh order kyla hehe, pasti kenit sertakan dengan kad bloggernya sekali :D

      Delete
  6. tunggu la dah popular nanti baru nak buat..muahahah...
    mimpi je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa kenit pun blogger picis-picis je diana hahaha :D

      Delete
  7. Replies
    1. tak hebat mana pun abg abil ... picisan je :D

      Delete
  8. wah terbaik lah...dah buat kad..hihi...
    cik akak minta free satu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh cik akak, bila2 kita jumpa atau cik akak beli simpul kasih kenit bagi free je namecard hehe :D

      Delete
  9. Alhamdulillah... semoga terus sukses.. aamiin..

    ReplyDelete
  10. dah de juga order dgn dia, tapi sy design sendiri.. cuma print je kat dia..

    ReplyDelete
  11. wah dah ada kad blogger, :) tahniah ye

    ReplyDelete
  12. hye sis wah rindulah nak sembang2.apa khabar?

    wah terbaiklah!!!semoga lebih berjaya lepas ni he3....

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu kak lea jugak. sihat alhamdulillah. Kak lea sihat? (^_^)

      Delete
  13. design yg cntik..n simple..best btol ade kad..nk buat gak la gini ;p

    ReplyDelete
  14. satu ler kenit...cantik tu.....

    ReplyDelete

Apa kata korang?