Bedtime Story

Tuesday, April 01, 2014


Assalamualaikum!


Bila masing-masing dah beralih tahun ni, perangai pun turut sama 'beralih' hehe. Setiap malam, diaorg mesti minta aku ceritakan satu cerita pendek sebelum tido. Kira macam bedtime story la ni! Tak kisah la cerita apa pun ... kisah naga ke, kisah puteri duk dalam istana ke, kisah semut dengan kura-kura ke asalkan aku bercerita! hehe.


Memula tu agak 'mencabar' jugak nak create story tuk bebudak ni. Tajuk diaorg bagi on-the-spot je tau! haha. Aku ni mane la pandai nak bercerita bagai ni, tapi mujur jugaklah diaorg boleh terima 'jalan cerita' semberono aku ni hehe. 



Buku ni Wan belikan tuk diaorg masa gi jenjalan ari tu.

Selain ilustrasi yang menarik, jalan cerita yang mudah difahami buku ni juga ada dwibahasa. Lepas tu ada ditunjukkan tulisan jawi bagi perkataan terpilih. Pendek kata, buku sebegini memang sesuai untuk kanak-kanak prasekolah dah sekolah rendah. 

Kalau cerita aku tu best, diaorg akan berdengkur cepat. Tapi, kalau cerita aku boring takda 'adventure', lagi buntang bijik mata masing-masing hehehe. Ade masa cerita aku tu terlajak thrill, diaorg request mintak aku ceritakan lagi!. Ah dah la tu nakkkk, satu malam satu cerita dah la hehe. Nanti ibu takda idea nak buka cerita lain hahaha.


#pray4MH370

You Might Also Like

7 pengomen comel

  1. hehe comelnya masih susu botol 2 kenit :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kenit, wahh baguslah.. nanti baca kisah2 nabi dekat anak2 sebelum tidur. in shaa Allah, senang diingatnya. hehe singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
  3. wah..bagusnya..kena cari gak utk si hero kat rumah tu

    ReplyDelete
  4. Bila anak2 dah mula besar nnti ramai yg cakap akan rindu dgn moment2 mcm ni.. :)

    ReplyDelete
  5. selamat malam anak-anak comel :)
    cik akak zaman kecik dulu pun...story memang kerja overtime..haha

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM