Abang Ensem Di Mata Aku

Monday, May 05, 2014


Assalamualaikum!



Abang Ensem? Siapa tak kenal Abang Ensem blogger yang pro dalam bidang hartanah. 

Walaupun berbaju merah jambu, berkumis dan berjambang, dan berambut belah tepi tapi tips hartanah dia tak dinafikan power dan berguna untuk pencinta hartanah di luar sana.

Kalau tak power, takkan la dia boleh dinobatkan sebagai Favorite Business Blog 2013 & Best Business Blog 2014 kan?

Ada apa ngan merah jambu?

Aku pun tak tahu. Barangkali Abang Ensem memang peminat tegar warna merah jambu. Tu sebab dia suka cakap pasal aweks bila komen kat FB, mungkin sebab aweks2 semua suka juga pada warna merah jambu ekekeke.



Macam aku cakap memula tadi, Abang Ensem antara blogger otai dalam bidang hartanah. Dia ada gak buat beberapa seminar berkaitan hartanah dan feedbacknya amat memberangsangkan. 

Aku mengaku aku bukan pro sangat bab2 hartanah ni. Tapi, dengan adanya orang macam Abang Ensem ni, orang-orang kita akan lebih bersedia dan berilmu sebelum membuat pembelian. 

Abang Ensem di mata aku?

Entah ... 

Aku tak pernah jumpa dia apatah lagi nak bersembang. Sukar aku nak puji atau kutuk kalau aku tak berhadapan dengan orang tu hehe. Apa yang aku citer kat sini adalah fakta dan setakat yang aku tahu pasal dia dan blognya.

Entri terakhir yang aku baca kat blog Abang Ensem ialah Tabung Pendidikan Anak-anak which is quite interesting

Mungkin boleh aku cadangkan pada Pak Jelan nanti bila dia pencen nanti hehe.

#pray4MH370

You Might Also Like

7 pengomen comel

  1. Nk blh tgk blog abg hensem.ni... Tq sharing..

    ReplyDelete
  2. Bnyk yg kita boleh belajar dari blog Abang Ensem ni... mmg baik.. & mmg ensem.. :)

    ReplyDelete
  3. memang beliau sangat tak lokek ilmu. untung sape yg kenal beliau ^__^

    ReplyDelete
  4. suka sangat kalau ae tulis info hartanah,, hehe

    ReplyDelete
  5. Saya baru 2 hari mengintai-ngintai di blog-blog berkeywordkan abang encem ni. Rupanya memang beliau ni seorang yang hebat dalam dunia blogger niche hartanah. In Sha Allah, ia memang sangat bermanfaat untuk rujukan saya dan blogger-blogger lain. Terima kasih atas infonya ya:). Jika sudi, jemputlah berkunjung ke blog saya yang tak berapa nak encem macam abang encem ni. Tapi, In Sha Allah, ada manfaatnya :) Blog Rujukan Pemasaran Email AndaTeknik Membina List Pemasaran Email Yang Responsif....

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM