Tuesday, May 20, 2014

# Anything and Everything # Informasi Dan Tips

Alfie's Home - Jangan Baca Buku Ini!


Assalamualaikum!


credit picture : amazon.com

Korang jangan sesekali beli atau berikan buku Alfie's Home pada anak-anak korang! 

Berderau darah aku bila baca content buku tu tadi. Teruk! teruk! Buku-buku sebeginilah yang boleh merosakkan akhlak anak-anak kita. 

Nauzubillah!

Pengaruh negatif yang cuba disalurkan melalui buku ini amat merbahaya. Tersekat-sekat nafas aku membacanya. Mana mungkin akal kita yang waras mampu menerima jalan cerita yang .... disgusting!!

Sudahlah contentnya menjijikkan, terbaru laporan dari astroawani melaporkan publisher tempatan dituduh menerbitkan buku tersebut untuk bacaan kanak-kanak. Walaubagaimanapun, syarikat terbabit menafikan penglibatan mereka dan akan membuat laporan polis berhubung isu ini.



Tak pernah lagi aku jumpa buku yang bercerita tentang kehidupan keluarga yang tak bahagia. At least bukan dalam buku kanak-kanak! 

Not like thissss!

Melalui laporan astroawani tu juga, didapati ada sebuah lagi judul cerita pendek 'Daddy's Roomate' yang juga bersifat songsang. Seandainya bahan bacaan sebegini ada di dalam kedai-kedai buku dan anak-anak kita yang pergi membelinya kerana menyangka ia hanya sebuah buku cerita biasa .... Nauzubillah!





Now please tell me, what kind of book that tells you mom and dad fight and your friends call you with bad names??? Apa yang cuba nak disampaikan sebenarnya?? Is this some kind of brainwashing??

Aku masih teringat kata-kata Allahyarham Sheikh Ahmad Deedat ....


"You are what you read. If you read junkie stuff, you will become junkie!" 
- Sheikh Ahmad Deedat -

Subhanallah he was right all the way!!!






Ilustrasi yang ditunjukkan juga memang melampau teruknya terutama part Alfie dengan Uncle Pete!! Aku tak sanggup nak letakkan part songsang itu di blog ini. Tapi, aku memang setuju dengan pendapat beliau mengenai buku ini

Worst children book ever!!!

Sila cakna dan semak kandungan bahan bacaan sebelum anda belikan untuk anak-anak anda. This is too much and definitely not acceptable. 

credit picture : here

#pray4MH370


10 comments:

  1. cane buku camni leh lepas utk dijual kan

    ReplyDelete
  2. Isyh3x.... tak patut ada buku seperti ini....

    My recent post : Header Buat Blogger Hanya Dihatiku

    ReplyDelete
  3. Apa la pengarang buku ni ada dlm fikiran dia ye? And camne la bleh terlepas bahan bacaan gini dlm negara kita?
    aida sentiasa cek bahan bacaan anak2. Yg sesuai. Yg bagus. Yg baik :-)

    ReplyDelete
  4. bahaya betul..ada cara nk jahanam kan org2 kita

    ReplyDelete
  5. A'a terbaca org share pasal buku songsang tue.. sgt menjijikkan! Macam mana la boleh dijual dipasaran...

    ReplyDelete
  6. mcm mana buku mcm nie blh terlepas utk djual..huhu

    ReplyDelete
  7. bahaya betul....buku budak2 pula diorang tanamkan benda2 tak elok ni....ish...bak kata usop wilcha...kita bako je..

    ReplyDelete
  8. Buku mcm ni pun boleh terlepas.. mana keperihatinan pihak berwajib ni.. jg jual pun buat2 buta je sbb dah nampak kepala agong.. astagfirullah. Klu tak sedar main beli je pun kita tak tau apa yg bersarang dlm kepala anak2 yg membaca ni.. t kasih atas perkongsian ni ye..

    ReplyDelete

Apa kata korang?