Makan-makan Kat Opis - Part 2

Friday, May 16, 2014


Assalamualaikum!

Makin ramai senior-senior yang dah nak pencen. Aku rasa, dalam dua tahun akan datang ni memang kami tak jadi nak diet la sebab jamuan makan ada sokmo hehe. Kalau tak sebab pencen, mesti sebab bertukar ke tempat lain.

Bidadari JMM kuikuikui~

Jamuan perpisahan kali ni bukan saja meraikan persaraan seorang tapi dua orang senior kami! So, nak buat makan-makan pun kena la di tempat yang luas. Jadi, auditorium tingkat 8 ni la port makan kami hari tu hehehe. 




Memula opkos ucapan sepatah dua kata dari senior-senior. Kat atas ni, En. Zainal dah berkhidmat lebih 40 tahun dengan jabatan. Fuyyoo! aku sok tak tahulah sampai ke tak umur 40 huhu. Pengalaman yang bukan sikit, tapi itulah harta berharga buat kita nanti kan.


En. Tan pun merupakan senior yang dah berkhidmat hampir 40 tahun, junior sikit dari En. Zainal hehe. Seronok dengar pengalaman mereka masa muda-muda dulu. Tapi, mujurlah En. Tan cut short ucapan dia pasal semua orang dah menggeletor tengok lauk buffet atas meja tu hahaha.

Aku lettew! haha.




Masing-masing menerima cenderhati penghargaan dari Pengarah seksyen. Selamat maju jaya! (^_^)

Alhamdulillah dengan rezeki yang dikurniakan, berkat duit tabung opis kami, bolehlah buat-buat makan sikit hehe. 

Dah dah dah perut dah lapo dah ni, jom kita amik bau dulu. 

Nasi putih beras panjang ...wah siap details lagi tuuu! haha

Ayam goreng berempah

Kari kambing

Siakap 3 rasa

Salad malad

Sayur campuq

red watermelon

desserts

Haaaaa agak 'mewah' la jugak jamuan kami hari tu. Maklumla, jamuan untuk dua orang kan! huhu. Bajet untuk makan cenggini satu kepala ialah RM15. Hoooooo manyak murah la weh! dapat makan kambing lagi, ikan siakap 3 rasa lagi, nasi putih basmathi tuuuuu! hehe.

Puas la mengadap hari tu, takda makna nak diet-diet sangat. Orang dah hidangkan kita bedal je laaa! (^_^)




Tapi, paling aku terkesan sangat hari tu ialah kek persaraan ni. Ya Allah!!! nikmatnya kek dari Secret Recipe ni dek nonnnnnnnn! Akak tak tipu dek non! Chocolate Indulgence ke ape ntah namanya, lebih kurang gitu la. 

Patutlah orang dok canang kek secret recipe sodap modap, rupanya memang sedap sungguh la! Lembut luar dalam, cair dalam mulut weh! Terus terpikat hati nak belikan untuk besday anak tahun depan kan hahaha.

Pastu, risik kat opismate berapa harganya.

"Around RM80+ gitula ...."

Wak luuuuuuuuuuuuuuuu! simpan balik dompet dalam beg wakakakaka!




Time nak potong kek, boleh pulak En. Tan berseloroh cakap, "macam potong kek kahwin pulak" hahaha choyyyyyyy!:p

En. Tan ada cadangan nak naik pelamin ke pas pencen ni? maklumla orang bujang lagi tu kuikuikui~





Time nak amik makan ni, masing-masing bersinar je muka haha. 



Memula plan taknak amik ayam, nak amik kambing ngan ikan je. Sekali aaahhh amik jugak la ayam tu, mana la tau satgi teringin plak nak makan hahaha. 

Nafsuuuuuuuu!>.<


Aaaahh cameraman ni, orang tengah sedap makan kek dia amik gambo plak. Aku tak kira dah, nak makan kek sedap tu jugak hehehe.



Posing jap la sebelum makan ... amik berkat wakaka. Berkat ape?? T___T

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



Ok ar ni dop? tak melampau sangat kot dop? Nasi sikit je tu hehe.


#pray4MH370


You Might Also Like

7 pengomen comel

  1. Meriah ngn makanan yer kenit.. melting tgk kek SR tue kenit.. sedap tue!!

    ReplyDelete
  2. Terliur ena tengok chocolate indulgence tu. My favourite!! Hehehe.

    ReplyDelete
  3. Fulamak!!.. nasib baik perut dah berisi.. kalau tak maunya menyanyi lagu heavy metal tengok gambar2 tu hehee.. :D

    ReplyDelete
  4. meriah sekali makanan tu.....yummmy

    ReplyDelete
  5. sedapnya mama tengok kek tu.. :) nasi dengan lauk pauk pun boleh tahan tu

    ReplyDelete
  6. confirm hilang nak diet tengok makanan nie...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM