Monday, May 19, 2014

# Cerita My Pearls # Parenting & Tips

Nanti Dah Kahwin Camne?


Assalamualaikum!

I can't imagine myself looking at my own daughter's wedding card. No no no no! Aku boleh kena heart attack cenggini!




Seriously, ibu tak ready sekiranya kakak berusia 20an esok and suddenly kakak minta permission ibu & ayah yang kakak nak kahwin! Ohhh my ..... i'm not ready for that! lol.

There are so many things i wanna do with you 
So much time i wanna spend with you
So much thing i wanna say to you
So much love i wanna give them all to you
So that you will always remember my love for you T__T.

Haihhh ....

Apasal lak tetiba sebak ni! Yang sebetul kahwinnya bukan anak aku punnn! hahaha haihhhh....

Baru tengok kad kahwin jiran, dah tangkap leleh pulak hehe. Terlajak imaginasi ni la jadinya huhu. Yang kahwin tu anak jiran, nama je sama tapi orang lain-lain. 

Haihhhh .....

Ibu so dramatik kan?? But can not hold la sayang .... if one day suddenly you are all grown up and live you life on your own and you are going to leave me and ayah and adik .... how am i going to survive?? T__T

Haihhh .....

"buu... nanti kakak nak kahwin, kakak pun nak buat kad cantik camni?"

"awak nak kahwin? susu pun ibu buatkan lagi ...!"

"bukan sekarang ...dah besar nanti la"

"cik akak, orang nak kahwin ni kene rajin tolong ibu dulu. 
Baru leh kahwin"


Dengar je kita cakap macam tu, terus dia pergi ke dapur capai bangku dan ... 'kelempang kelempung kelempang kelempung' bunyi kat dapur.....

Shhhhhhhh .......!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Shhhhhhhhhh .........!





Tetttibaaaaaaa! hahaha ibu menyorok belakang dinding dan curi2 amik gambar kakak sedang basuh pinggan muahahaha! oh anak ..... cepatnya kamu nak pergi meninggalkan ibu.

Cakap pasal kahwin ... bangkit terus ke dapur basuh pinggan! hahahaha.

Shhhhhhh .....!



Alamak! kantoiiiiiiiii!


#pray4MH370


14 comments:

  1. hamboii semangat terus nak tolong mama dy bila cakap pasal kahwin. Hehehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini banyak semangat tinggi woooo! hahaha T_T

      Delete
  2. comel..kecik2 dah rajin tolong ibu

    ReplyDelete
  3. hahaa
    time flies without notice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes you are right dear, I wish time would 'walk slow down' a bit haha :D

      Delete
  4. bagus ringan tulang... hu hu hu... cakap dengan kakak, aunty fawwa kata belajar pandai2 dulu, kerja bagus2 baru kahwin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tu la yang ibu cakap kat dia jugak tu aunty haha, ini budak tengok kad kahwin cantik2 terus cakap nak kahwin muahahaha :D

      Delete
  5. hamboi tetibe rajin ni..kalau hari2 ckp mcm 2 cnfrm dia rajinsmpai bila2

    ReplyDelete
  6. Haha... Adoii.. Risau plak bila dpt tindakn reflect sbut bab khwin... Sy pun risau gak nih..

    ReplyDelete
  7. amboi..bodek ye kakak..terus tolong ibu dia...hehe

    ReplyDelete
  8. hahaha! lawak! budak skrg advanced terlebih kan bab2 kawen ni

    ReplyDelete
  9. haha...dan-dan rajin yea kenit...tpai bagus tu tolong keje kat dapur......

    ReplyDelete

Apa kata korang?