Buffet Ramadhan Casa Ombak

Thursday, July 17, 2014


Assalamualaikum!


Kedatangan bulan Ramadhan yang ditunggu-tunggu kini sudah hampir tiba masanya. Selain menjalani ibadah puasa dan zakat, bulan Ramadhan pastinya amat sinonim dengan juadah berbuka puasa yang sentiasa menjadi daya tarikan orang ramai untuk merasai kepelbagaian hidangan dan masakan professional di restoran-restoran mahupun di hotel-hotel.

Di kesempatan ini juga, Casa Ombak turut tidak ketinggalan menampilkan promosi istimewa Buffet Ramadhan untuk para pengunjung yang ingin menikmati kelazatan dan kelainan citarasa makanannya dalam suasana penuh santai.




Kebiasaannya, orang ramai pasti akan tercari-cari tempat yang sesuai untuk berbuka puasa bersama keluarga terutama pada hari cuti.  Aspek utama yang paling dititikberatkan dalam pemilihan restoran ialah lokasi, kerana pengunjung pastinya ingin sampai ke restoran sebelum masuk waktu berbuka puasa.

Di Casa Ombak, anda tidak perlu khuatir kerana Casa Ombak terletak di lokasi strategik di tengah bandar Kuala Lumpur. Jadi, anda tidak perlu pergi lebih jauh kerana Casa Ombak juga bersedia mengalu-alukan kedatangan anda sekeluarga.


Info Ringkas Ombak Creative



Ombak Creative merupakan sebuah syarikat bumiputera yang dimiliki sepenuhnya oleh Ombak Creative Solution. Ia juga sebuah syarikat event dibawah pengurusan Casa Ombak Sdn Bhd.


Telah menjalankan pengurusan event lebih dari sepuluh tahun. Team Ombak Creative berpengalaman menguruskan catering, majlis perkahwinan, majlis korporat dan persendirian.


Ombak Creative One Stop Wedding Centre
Kredit foto : OmbakCreative.com


Selain mengurus event dan majlis jamuan dan keraian, Ombak Creative turut berperanan sebagai One Stop Wedding Centre yang turut menawarkan perkhidmatan perancang perkahwinan. Dengan pakej yang ditawarkan, Ombak Creative mampu memberikan "Your True Experience" kepada pasangan yang ingin bergelar raja sehari.
Mengenai pakej perkahwinan, antara perkhidmatan dan servis yang disediakan Ombak Creative termasuk, penjagaan diri, persiapan perkahwinan, catering & canopy, lokasi perkahwinan, pelamin tunang/nikah dan bermacam lagi servis di bawah satu bumbung.
Anda boleh layari laman web : www.ombakcreatives.com untuk pakej-pakej yang disebut tadi.

Majlis resepsi pengantin
Kredit foto : OmbakCreative.com


Birthday Party
Kredit foto : OmbakCreative.com

Jamuan dan keramaian
Kredit foto : OmbakCreative.com

Pengurusan yang cekap serta idea kreatif menjadikan Casa Ombak lokasi pilihan sekeluarga mengadakan pelbagai majlis keraian, sesuai dengan namanya OmbakCreative.
Lokasi terletak di:


Casa Ombak Banglo, 
No. 22 Jalan Damai off Jalan Ampang,
55000 Kuala Lumpur.

Merupakan lokasi event yang berkonsepkan ala garden.
Buffet Ramadhan @ Casa Ombak

Istimewa bulan Ramadhan ini, Casa Ombak tidak mahu ketinggalan dalam memberikan yang terbaik kepada para pengunjung, maka mereka turut menyediakan buffet open-stall di mana anda boleh memilih juadah berbuka puasa dan menikmatinya dengan keluarga mahupun sahabat handai dalam suasana penuh santai berkonsepkan ala garden.

Casa Ombak turut mempromosikan masakan dan hidangan ala kampung yang meriah, yang pasti menambat hati para pengunjung. Bagi anda yang rindukan masakan kampung, tentunya menu Ramadhan yang ditawarkan di Casa Ombak ini dapat memenuhi selera anda sekeluarga.

Turut tersedia instant cook stall cornerSelain juadah berbuka puasa yang lazat, Casa Ombak juga memastikan keselesaan para pengunjung yang datang berbuka puasa, di mana ruang solat juga disediakan bagi memudahkan muslimin/muslimat mendirikan solat.




Tidak lengkap rasanya promosi menu Ramadhan tanpa mengetahui harganya kan. Harga untuk buffet Ramadhan yang ditawarkan di Casa Ombak ini juga berpatutan dengan layanan dan citarasa aslinya. 

Tempahan boleh dibuat untuk individu, group dan family atau syarikat.


Dewasa : 
RM 55.00nett


Kanak-kanak : 

RM 27.00nett ( 5-12 tahun )



Kepada anda yang ingin membuat tempahan Buffet Ramadhan Casa Ombak, boleh hubungi kami segera ditalian:
Call/Whatsapp : Akma Omar (013 2680001)


Tel : 03 21818750


Call/Whatsapp : 013 624 1417


Call/Whatsapp : 012 662 1062

Website : www.OmbakCreative.com


Facebook pageOmbak Creative Page



Jadi bagi anda yang masih tercari-cari lokasi yang sesuai untuk berbuka puasa yang menyediakan masakan dan juadah yang menambat selera, pastinya Ombak Casa menjadi pilihan yang tepat untuk anda sekeluarga! 

Datanglah beramai-ramai dan  rasai sendiri pengalaman beriftar dan bersantai di Casa Ombak

Kedatangan anda amat dialu-alukan.




SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK 


SELAMAT BERBUKA PUASA BUAT MUSLIMIN DAN MUSLIMAT



Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak CreativeLelaki KacakRoti Boom AsliCustom TshirtDenaihati.com,Inspired MagazineProfhariz.comKitePunye.comZoncinta.comJawatan Kosong Kerajaan,Exam PTD


You Might Also Like

37 pengomen comel

  1. Akak tak pernah pergi buffet Ramadan ni.. en suami tak suka ..

    ReplyDelete
  2. Suasana kat Casa Ombak ni nampak mendamaikan mesti tenang je masa berbuka kat sana :)

    ReplyDelete
  3. wahhhhh bestnyaa hanim.. berbuka puasa ala2 garden gitu..kalau laaaaaa dekat sure i terjah dah.. =D

    ReplyDelete
  4. Perghh cantik gila tempat ni!! Tergoda! Tengah survey nak buat tempat iftar bersama blogger nanti.. hehehehe

    ReplyDelete
  5. wah sekali sekala klau dpt berbuka suasana mcm tu best jgak..:)

    ReplyDelete
  6. Wow...cantik and romantik tempat ni...boleh pi buka puasa ngan cik abe ni

    ReplyDelete
  7. Buffet Ramadhan Casa Ombak menawarkan juadah berbuka puasa yang pastinya menepati citarasa kita semua!
    Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    ReplyDelete
  8. Mnarik.. pernah lalu di situ.. mmg kena singgah nanti.. :)

    ReplyDelete
  9. Dikendalikan oleh Ombak Creative, pasti terbaik. Ramai yang akan cari buffet Ramadhan the best ... Casa Ombak boleh dijadikan pilihan antaranya.

    ReplyDelete
  10. Salam Ramadhan Al-Mubarak 1435H

    ReplyDelete
  11. Buffet Ramadhan Casa Ombakkena try ni tahun nih, dengar citer ala taman.

    ReplyDelete
  12. salam ramadan al mubarak dari AUC
    moga ramadan tahun lebih elok dari tahun sebelumnya...



    http://www.anakulucheka.com/buffet-ramadhan-casa-ombak/

    ReplyDelete
  13. Assalam Terima kasih kerana sudi menyertai contest saya ini, semoga berjaya ya dan selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  14. Salam singgah, bab makan bulan puasa ni laris je.. semalam saya berkesempatan makan di DePalma Hotel. Sangat cantik tempat tu, macam-macam makanan ada, tapi guna baucer la hihi.

    Jemput singgah, studioous.blogspot.com, dan fbshop: facebook.com/nortacollection

    ReplyDelete
  15. sempoi..menarik dan begitu kreatif selamat berjaya

    ReplyDelete
  16. kalau dekat boleh ler singgah kat situ ek.....

    ReplyDelete
  17. salam ramadan al mubarak dari saya, semoga dipermudahkan amal ibadahnya

    ReplyDelete
  18. tempat ini macam menarik jer kak...dekat plak ngan umah tu...hehehe..boleh laa singgah2 bila free nanti..hehehe

    p/s: follow sini #890

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. menarik jugak berbuka kat sini kan..all the best kak hanim :)

    ReplyDelete
  20. all the best hanim..rasanya mcm pernah makan kat sini...

    ReplyDelete
  21. Mahal juga RM 55 utk orang dewasa. Tp , tgk dari gambar2 , macam best.

    ReplyDelete
  22. adeh, post yg tak terkalah nih, boleh pegi jauh nih.

    ReplyDelete
  23. kakak ku..good luck! (sesuka hati panggil kakak ku) haha

    amal singgah sini.. moga tuan blog dipanjangkan umur dan dimurahkan rezekii.. aamiiin Ramadhan menjelma kembali!

    ReplyDelete
    Replies
    1. same to you dear hahaha. Terima kasih atas doamu dear, moga Allah kurniakan nikmat yang sama padamu aamin :)

      Delete
  24. Good Luck Sis... Suka membaca hasil tulisan awak berkaitan Buffet Ramadhan Casa Ombak.. Semoga berjaya menjadi salah seorang pemenang Contest ini... ;)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM