Wednesday, July 16, 2014

# Jom Tambah Ilmu # Kecantikan & Kesihatan

12 Tips Kekal Sihat Di Bulan Ramadhan


Assalamualaikum!

Alhamdulillah kita dah pun melangkah ke minggu kedua bulan Ramadhan. Harap korang semua masih bertenaga dan bersemangat meneruskan perjuangan di bulan penuh rahmat ini.

Melalui pemerhatian aku ramai antara kita yang mungkin agak kelihatan penat dan tidak bermaya sepanjang Ramadhan ini. Namun BUKAN SEMUA ye! 

Alasannya .... sebab puasa!

No... fasting can't never get you exhausted whatsoever. It's how you manage your time and what food you take to sustain your energy. Wahhhh! speaking plak iolss pagi-pagi ni ekekeke.

This is when the tips come in! (^_^)

12 Tips Untuk Kekal Sihat Sepanjang Ramadhan.

Meh sini aku kongsikan tips-tips berguna yang kita semua boleh amalkan untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang bulan Ramadhan ni:





See! it's all about time management and what kind of food we take during sahur and iftar (breaking fast). Bukan itu saja, bulan puasa pun kita kena maintain our exercise routine. Jangan disebabkan alasan kita berpuasa, maka kita tak boleh nak spend a little time for light exercise.

Semoga tips2 ini dapat membantu kita bergerak sentiasa cergas dan aktif walaupun dalam bulan Ramadhan. Ingat! jangan jadikan alasan berpuasa sebagai penghalang untuk kita melangkah maju ke hadapan.

Selamat mencuba!
(^_^)


Khidmat pesanan masyarakat sihat oleh Gaviscon ini dibawakan oleh rusukiri.blogspot.com


8 comments:

  1. Nice sharing dear.. kalau dok naik turun tangga rumah kira mcm exercise jugak la kan Anim..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pun dikira exercise jugak tu dear hehe ;)

      Delete
  2. Sentiasa kekalkan kecergasan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesszaaa Asha. Bulan puasa tak boleh malas-malas kan dear :)

      Delete
  3. Setelah 2 minggu berpuasa, baru petang ni nak buat light exercise ;)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Follow Us @soratemplates