12 Tips Kekal Sihat Di Bulan Ramadhan

Wednesday, July 16, 2014


Assalamualaikum!

Alhamdulillah kita dah pun melangkah ke minggu kedua bulan Ramadhan. Harap korang semua masih bertenaga dan bersemangat meneruskan perjuangan di bulan penuh rahmat ini.

Melalui pemerhatian aku ramai antara kita yang mungkin agak kelihatan penat dan tidak bermaya sepanjang Ramadhan ini. Namun BUKAN SEMUA ye! 

Alasannya .... sebab puasa!

No... fasting can't never get you exhausted whatsoever. It's how you manage your time and what food you take to sustain your energy. Wahhhh! speaking plak iolss pagi-pagi ni ekekeke.

This is when the tips come in! (^_^)

12 Tips Untuk Kekal Sihat Sepanjang Ramadhan.

Meh sini aku kongsikan tips-tips berguna yang kita semua boleh amalkan untuk kekal sihat dan bertenaga sepanjang bulan Ramadhan ni:





See! it's all about time management and what kind of food we take during sahur and iftar (breaking fast). Bukan itu saja, bulan puasa pun kita kena maintain our exercise routine. Jangan disebabkan alasan kita berpuasa, maka kita tak boleh nak spend a little time for light exercise.

Semoga tips2 ini dapat membantu kita bergerak sentiasa cergas dan aktif walaupun dalam bulan Ramadhan. Ingat! jangan jadikan alasan berpuasa sebagai penghalang untuk kita melangkah maju ke hadapan.

Selamat mencuba!
(^_^)


Khidmat pesanan masyarakat sihat oleh Gaviscon ini dibawakan oleh rusukiri.blogspot.com


You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. Nice sharing dear.. kalau dok naik turun tangga rumah kira mcm exercise jugak la kan Anim..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pun dikira exercise jugak tu dear hehe ;)

      Delete
  2. Sentiasa kekalkan kecergasan hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yesszaaa Asha. Bulan puasa tak boleh malas-malas kan dear :)

      Delete
  3. Setelah 2 minggu berpuasa, baru petang ni nak buat light exercise ;)

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM