Tuesday, August 26, 2014

# Cerita My Pearls # Parenting & Tips

10 Bentuk Kreatif Yang Boleh Dibuat Dengan Getah Rambut!


Assalamualaikum!




Bila dah terlampau boring duk dalam umah, getah rambut pun boleh dijadikan bahan mainan! hehe. Gitulah agaknya bila sel-sel otak berhubung kan. Rupanya, kesini duit belanja dia perabihkan. Satu enam posen, dalam beg dok 3-4 getah rambut begini. Bila tanya, belikan untuk adik sekali katanya.

Yo la tu!

Tapi aku tak nafikan, aku memang kagum dengan anak aku yang sulung ni. Aku dulu pun tak terfikir nak buat something yang lain dengan getah rambut selain dari buat getah lompat! haha.

Nak tahu apa kakak buat dengan getah rambut? Jom tengok ^^

Cincin 24 juta! heeee :p

Lucky no. '8'!

'x'

Dapnyeee lolipop! ^^

Gelung buih dan buih. Ni mesti terjebak ngan Giant Bubble hari tu kan!

My Inspirator!

Dialah yang berikan idea dan dialah yang tukang buat. Tiap kali dia tanya nak buat ape lagi ye bu? Aku just cakap buat je la apa yang kakak fikir senang. Memang dia frust ngan jawapan aku tapi akhirnya dapat juga dia hasilkan something dari getah rambut tu! hehehe :D


Ni? kusyen pun boleh bekas bedak pun boleh.
Tapi kakak kata ni kerusi hehe.

'Eye On Malaysia' gituuuuu!

'Mickey Mouse'

'Kereta'

'Jam tangan'


Good job sayang! ^^



8 comments:

  1. kreatifnya kakak...emmm...kekadang tak terfikir dek akal kita kan nak buat semua tu...

    ReplyDelete
  2. bijak dan kreatifnya dia..x terfikir pun getah tu boleh buat mcm tu..

    ReplyDelete
  3. Perghhhh kreatiffff nya kakak!!! Wahhhh ena pun tak dapat fikir macam tu, hebat!

    ReplyDelete
  4. alahai.. rajin dan kreatif btul si kakak nih..

    ReplyDelete

Apa kata korang?