10 Bentuk Kreatif Yang Boleh Dibuat Dengan Getah Rambut!

Tuesday, August 26, 2014


Assalamualaikum!




Bila dah terlampau boring duk dalam umah, getah rambut pun boleh dijadikan bahan mainan! hehe. Gitulah agaknya bila sel-sel otak berhubung kan. Rupanya, kesini duit belanja dia perabihkan. Satu enam posen, dalam beg dok 3-4 getah rambut begini. Bila tanya, belikan untuk adik sekali katanya.

Yo la tu!

Tapi aku tak nafikan, aku memang kagum dengan anak aku yang sulung ni. Aku dulu pun tak terfikir nak buat something yang lain dengan getah rambut selain dari buat getah lompat! haha.

Nak tahu apa kakak buat dengan getah rambut? Jom tengok ^^

Cincin 24 juta! heeee :p

Lucky no. '8'!

'x'

Dapnyeee lolipop! ^^

Gelung buih dan buih. Ni mesti terjebak ngan Giant Bubble hari tu kan!

My Inspirator!

Dialah yang berikan idea dan dialah yang tukang buat. Tiap kali dia tanya nak buat ape lagi ye bu? Aku just cakap buat je la apa yang kakak fikir senang. Memang dia frust ngan jawapan aku tapi akhirnya dapat juga dia hasilkan something dari getah rambut tu! hehehe :D


Ni? kusyen pun boleh bekas bedak pun boleh.
Tapi kakak kata ni kerusi hehe.

'Eye On Malaysia' gituuuuu!

'Mickey Mouse'

'Kereta'

'Jam tangan'


Good job sayang! ^^



You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. kreatifnya kakak...emmm...kekadang tak terfikir dek akal kita kan nak buat semua tu...

    ReplyDelete
  2. bijak dan kreatifnya dia..x terfikir pun getah tu boleh buat mcm tu..

    ReplyDelete
  3. Perghhhh kreatiffff nya kakak!!! Wahhhh ena pun tak dapat fikir macam tu, hebat!

    ReplyDelete
  4. alahai.. rajin dan kreatif btul si kakak nih..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM