Corat Coret Aidilfitri 2014

Monday, August 04, 2014


Assalamualaikum!

Wahhh! hampir seminggu dah kita berada dalam bulan Syawal. Masih dalam mood beraya ke? Okla tu asalkan bersederhana. Jangan overdose ok hehe. Seperti tahun-tahun lepas, tahun ni alhamdulillah sambutan raya di kampung halaman sangat best!

3 hari sebelum raya aku dah berlepas pulang ke kampung. Dalam seronok nak balik tu, aku diduga dengan musibah kecil dalam perjalanan. Tapi berkat redho dan muhasabah diri bahawa rezeki itu datang dari Allah, tak disangka-sangka Allah gantikan yang lebih baik untukku. Alhamdulillah ...

Ok berbalik kepada cerita pagi raya ....





Tahun ni tema kaler kami hitam & merah.

Memula kakak nak kaler biru turqoise, Pak Jelan nak kaler biru, Mira plak tak tau haha. Tapi, disebabkan kuasa veto aku yang pegang sepenuhnya, maka aku pilih kaler hitam & merah wahahaha :p





Me and my precious pearls. Tiap-tiap tahun pun mesti ada gambar kami tiga beranak bersama. Harap satu hari nanti, anak-anak ibu kalau terlihat gambar ni, tersenyum bahagia hendaknya. Mana la tau dah besar nanti, masing-masing malu nak bergambar ngan ibu kan huhu.




Love you my darlings ....




Inilah teman bergaduh, teman bermain, teman makan, teman tido, teman gi bilik air bila lampu takda dan teman segalanya. Kadang-kadang gaduh, kadang-kadang kamceng macam isi dengan kuku. Tapi, ibu tau korang akan tetap sayang menyayangi antara satu sama lain bila dah besar nanti.

Seterusnya, gambar gediks-gediks dan separa gediks kami sekeluarga hehehe. Harap jangan ada yang termuntah depan pc atau laptop dan yang sewaktu dengannya. Aku jarang benau nak bergediks ni, tapi kali ni kasila exception kat aku sikit kan hahaha.






Anak-anak bapakkkkkkkkkk :p





My pearls bersama Wan diaorg. Sayang Wan sangat sangattttt ^^



Auwww! pasangan romantika gitu hehehe. 

Kami mungkin berbeza ketinggian, tapi itulah hakikat bila memilih model sebagai isteri. 

Wak luuuuuuu wakakaka :p




Anak dara sapppaaaaa la ni (ekekekke) :p



Anak dara ni wat 'peace' la #ehhh

wahahahaa :p




Inilah model baju kurta untuk tahun 2014 hehe. Kemain lagi Pak Jelan menggayakan kurta merah dan seluar pelikat yang kami beli di bazar ramadhan kat bandar Melaka hari tu hehe. 

Pastu, bila aku suruh buat pose ala-ala model tu nak pulak dia buat tu wahahaha :p. 




Hahaha budak kecik ni dah stenbai kasut raya nak ajak kami gi beraya. Dah nak gi beraya acaner, kang budak2 datang umah sapa nak layan. Petang tu baru kami gi beraya umah onyang diaorg kat seberang jalan.






Gitulah serba sedikit corat coret kami sekeluarga di pagi raya hehe. Walaupun persiapan kami serba sederhana, tapi alhamdulillah kami dapat berkumpul bersama mak & abah meraikan 1 Syawal tahun ini. 

Alhamdulillah :)



SELAMAT HARI RAYA
&
MAAF ZAHIR BATIN


You Might Also Like

11 pengomen comel

  1. amboi pak jelan posing. hahahhahaa.

    selamat hari raya kak anim! :D

    ReplyDelete
  2. tu dia dah keluar cerita rayo dah...hak hak hak... eh eh, team kbba memang pakai merah hitam ke this year? ahakss..sama pulak kaler tema tu...selamat hari raya kenit, maaf zahir batin...i mish you... he he he...

    ReplyDelete
  3. Meriah jugak nampaknya tu. Hehe. Kalau pun menarik tu kak.

    ReplyDelete
  4. Selamat hari raya buat Hanim sekeluarga..
    Meriah sungguh semuanya..
    Happy jer berpossing tu :)

    ReplyDelete
  5. Salam singgah berhari raya sini di Syawal yg ke 10... Mood raya masih belum hilang lagi.. Selamat Hari Raya buat Anim sekeluarga.. Maaf zahir batin... :)

    ReplyDelete
  6. Nampak sgt pak jelan yg hover kan....haha Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir batin...sempat lg kan...

    ReplyDelete
  7. Cantik tengok color tema raya anim.. berseri2 sungguh..amboi2 pak jelan kemain posing..hehehe =D

    ReplyDelete
  8. Belum terlambat nak ucap Salam Aidilfitri dan maaf zahir batin...meriah warna tema raya tahun ni...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM