Wednesday, August 13, 2014

# Bank # Story Kenit

Dah Senang Nak Lagi Senang?


Assalamualaikum!




Tadi aku ke bank sekejap bank-in kan cek untuk akak aku. Kebetulan mata aku terpandang ke cheque drop box di atas ni. Tak sorang pun gi beratur kat situ masukkan cek.






Dan macam biasa, aku beratur kat tempat cheque deposit ni. Ramai yang prefer masukkan cek diaorg kat mesin ni termasuklah aku hehe.

Boleh nampak tak betapa tingginye brader kat depan aku ni hahaha :p




Oohh patutla ....! mesin ni takyah isi borang bagai, touch sikit-sikit, masukkan cek terus kuar slip dia! Yang tadi tu kena tulis details kat sampul cek, masukkan cek baru masukkan dalam drop box tu huhu.

Bukan semua bank ada kemudahan macam ni. Macam aku ni ha, kalau dapat cek, menangis nak kene gi bank rakyat tu isi details kat sampul cek dia hehe. Pastu baru masuk dalam drop box. Kan best kalau bank rakyat pun boleh scan cek cam RHB ni?? @_@

Memang begitulah lumrah manusia ni kan, dah ada yang senang nak lagi senang!

p/s: orang sekarang dah tak main tulis-tulis ni dah, orang suka touch screen je hehehe :p


14 comments:

  1. Betul tu anim,sekarang nie orang lagi nak senang...

    ReplyDelete
  2. Cheque Deposit kat Maybank pun dah macam nie.. senang.. tak payah dok isi borang lagi dah.. senang kan..=D

    ReplyDelete
  3. farah pun dah tak masukkan dalam drop box tu dah... cam leceh nak tulis2....

    ReplyDelete
  4. Sekarang memang mudah... Tapi bila ke bank tertentu yang masih guna mesin lama kekadang tertouch gak ^_^

    ReplyDelete
  5. hihi... mama lagi tak reti nak guna benda alah tu.. selalu husben je buat..

    ReplyDelete
  6. bertamboh senang lenang laa kalau gini ...

    ReplyDelete
  7. hehe mcm poyo je kan xmain tls2, just touch2 je ekekeke

    ReplyDelete
  8. nak kena perluaskan lg kat bank2 yg takda kemudahan terus scan macm ni...

    ReplyDelete
  9. asslmkm kak.. biasalah, zaman sekarang semua benda nak dimudahkan.. :)

    ReplyDelete
  10. Lagi senang lagi baguskan. kemudahan yang ada elok digunakan dengan sebaiknya. hehe

    ReplyDelete
  11. kalau dah ada kemudahan, buat apa nak sia2 kan ye tak. Hehe

    ReplyDelete
  12. Saya pun lebih senang guna cheque deposit.. tak payah tulis2.. :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?