Ephyra Kali Yang Ketiga!

Tuesday, August 19, 2014


Assalamualaikum!




Alhamdulillah dah 3 kotak Ephyra dah aku kasi perabih rupanya hehe. Dok ada sekotak lagi nak kasi pulun ni. Kalau bulan puasa ari tu, aku adjust sikit timing minum Ephyra ni, tapi bila dah habis puasa ni aku readjust balik ikut time lama hehe.

Korang tau tak, start dari kotak pertama yang aku dapat melalui kontes EPHYRA sempena SBB 2014 awal bulan Mac aritu, sampai la kotak yang ketiga ni memang aku perasan perubahan yang paling aku suka! 

Nak tau apa perubahan tu? ^^

Amazingly, alhamdulillah dengan izin Allah aku dah tak bersin sekerap dulu lagi dah! 

Yessssss! *dua tangan genggam hayun ke pinggang*

Dulu, aku adalah pembersin yang tegar! hahaha. Eh ade ke pembersin tegar? ade laaaa dik non! sikit sikit bersin...sikit sikit bersin! Dah tu, style aku bersin sangat la sopan uolss! hehe

"Aaaaaaaaachimm...!!" ala-ala tersekat kat gigi depan gitu. Aku bersin memang tak lepas, pasal aku dah terbiasa hingga jadi tabiat hehe. Orang cakap tak elok sekat bersin macam tu, tak sihat katanya. Adik-adik jangan ikut bersin camtu ye. Hurm..

Sebab utama aku bersin, ialah sebabnya aku ni resdung. Hidung je mancung tapi ada resdung! wahahaha. Dan , hidung aku alergik ngan hama dan debu. Kadang-kadang sentuh sikit pun dah "aaaaaacchimm...!!"

Aku cukup tak berkenan bila Pak Jelan cuit atau tarik hidung aku. Cukup aku marah, sebab pastu aku mesti bersin! hehehe. Tapi, sekarang tidak lagi! Cuit la, cubit la, tarik la hidung aku ni kasi mancung lagi nescaya aku tak bersin macam dulu hahaha :p

Dulu kan aku pernah cakap alergiknya hidung aku ni, sampaikan dalam solat pun aku boleh bersin. Bila hidung aku cecah je sejadah tu mesti aku bersin! Jangan cakap aku tak basuh sejadah yek, aku basuh tau! hehe. Tapi, alhamdulillah sekarang lebih terasa khusyuk dan fokus dalam solat. 



Fokus kat hidung ye :p


Ku yang dulu bukanlah yang sekarang...
Dulu kuat bersin sekarang udah kurang...
Dulu dulu duluku menderita...
Sekarang aku bahagia....





You Might Also Like

8 pengomen comel

  1. Amboi siap brnynyi lgi ya akak hikihik

    ReplyDelete
  2. tahniah!!..blum SB cuba lagi produk ni

    ReplyDelete
  3. Yup betul...farah pun pembersin yg tegar jugak.. tapi sejak dok amal Ephyra memang hilang terus.. =D

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah... tahniah & all the best Anim.. :)

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah... Sy nk masuk kotak kelima dh...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM