Saturday, August 23, 2014

# Denaihati.Com # Gajet

iPhone 5s gajet impian setiap blogger


Assalamualaikum!


Dalam banyak-banyak kontes anjuran blog Denaihati.com yang aku join, kontes gajet impian ni la yang paling mencabar fizikal dan mental aku. Mana taknya, tarikh luputnya esok baru malam ni aku nak draf, siapkan dan hantar!

Kalau ikutkan diri ini, memang tiada apa yang boleh aku ceritakan mengenai gajet impian iPhone 5s yang menjadi rebutan dan impian ramai. Mungkin memiliki sebuah sepertinya sama bahagianya dengan memiliki satu set barang kemas Habib Jewels. 

Sepertimana aku tidak pernah bermimpi untuk memiliki iPad sebelum ini, sama juga la saat ini yang aku rasakan, mungkin juga aku tidak bisa memiliki iPhone 5s ni. Tapi, rezeki itu rahsia Allah kan.





Aku tidak berapa mahir dengan teknikalnya, tapi itu aku akan belajar once aku dapat iPhone 5s aku sendiri nanti, dari kontes ini atau dari sesiapa yang sudi nak menghadiahkan aku sebiji hehe. Tapi, sepertimana yang aku baca review mengenainya, ini yang dapat aku kongsikan.


Key Features :

  • Quad-band GSM and quad-band or penta-band 3G support with 21 Mbps HSDPA, 42 Mbps DC-HSDPA and 5.76 Mbps HSUPA
  • LTE support on all models and CDMA support when sold by CDMA carriers
  • 4" 16M-color LED-backlit IPS TFT capacitive touchscreen of 640 x 1136px resolution, 326 ppi
  • Corning Gorilla Glass, fingerprint-resistant coating
  • 1.3 GHz dual-core ARMv8 64-bit CPU, PowerVR G6430 GPU, 1GB of RAM, Apple A7 SoC
  • iOS 7 and iCloud integration
  • 8 MP autofocus camera, 1/3'' sensor size, 1.5µm pixel size, True Tone dual-LED flash, touch focus, digital image stabilization
  • 1080p video recording at 30fps, 720p@120fps slow motion videos
  • 1.2MP secondary front-facing camera, 720p video recording
  • Touch ID fingerprint scanner embedded into home button
  • Wi-Fi 802.11a/b/g/n, Wi-Fi hotspot
  • GPS with A-GPS connectivity, GLONASS support; digital compass
  • 16/32/64GB storage options
  • Accelerometer, proximity sensor and a three-axis gyro sensor
  • Active noise cancellation with a dedicated secondary microphone, dedicated third microphone for Siri
  • Standard 3.5 mm audio jack, stereo Bluetooth v4.0
  • Apple Maps with free voice-guided navigation in 50-odd countries
  • iTunes Radio
  • AirDrop file transfer
  • Voice recognition, Siri virtual assistant
  • Supports HD Voice (needs carrier support too)
  • FaceTime video calls over Wi-Fi and cellular
  • Impressively slim and light





Dan, sepertimana orang lain yang suka bergambar dengan smartphone canggih, begitu juga dengan aku. Kalau diberi pilihan, aku inginkan smartphone yang boleh capture gambar dan imej 'tajam' dan jelas! Aku tahu iPhone 5s ada semua tu. 

Lagipun, aku tak mungkin mampu nak membelinya sendiri dan semua orang pun tahu harganya memang tak mampu milik hehe. Nak membeli kamera DSLR pun aku perlu fikir beribu kali, inikan pulak nak beli iPhone hehe. Andai ada rezeki aku ngan iPhone 5s, pastinya aku tak menolak!

Untuk kontes gajet impian bersama Denaihati.com kali ini, bukan sahaja hadiah gajet yang ditawarkan. Hadiah berupa wang tunai juga turut disediakan buat pemenang bertuah. Aku tak berani nak meletakkan harapan, tapi dalam hati dok 'membaca' doa juga moga terlepas dalam saringan pertama ni wakakaka :D

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 24hb Ogos 11.59pm, dengan sambutan terhadap kontes yang ekstravaganza meriahnya serta barisan penaja yang sangat hebat dalam kontes ini, aku yakin kontes gajet impian ini akan meyaksikan persaingan yang sengit dan sihat antara rakan-rakan yang menyertainya.



Senarai Penaja Cabaran iPhone 5s.


Arwah Syuhada Baharudin (http://www.syuhada1981.com @http://syuhadabaharudin.com) juga salah seorang penaja. Kita sama-sama sedekahkan Al Fatihah untuk arwah semuga tajaan ini menjadi sedekah yang terima oleh ALLAH.





11 comments:

  1. Tidur termimpi2 iPhone 5s ni. hehe

    ReplyDelete
  2. bestnya iphone 5s. kecik je, tp gambar cantik

    ReplyDelete
  3. Good Luck. Kak!

    Dan , Al - Fatihah buat arwah.

    ReplyDelete
  4. Selamat berjaya di dalam contest yang hebat ini

    ReplyDelete
  5. Good luck anim, sempat jugak ...ada rezeki nt boleh la berselfie sakan ! Salam #kelabbloggerbenashaari

    ReplyDelete
  6. Semoga berjaya dalam pusingan seterusnya dalam saingan iPhone 5s Gajet Impian Setiap Blogger ye..:)

    ReplyDelete
  7. Hadiah cukup lumayan ni..semoga berjaya...

    ReplyDelete

Apa kata korang?