Jamuan Raya Ofis

Monday, August 18, 2014


Assalamualaikum!

Wow! Tahun ni jamuan raya agak meriah disambut di peringkat jabatan. Macam biasa, bila dah semua bahagian terlibat, pembahagian makanan dilakukan secara potluck bagi memudahkan kelancaran majlis. Selain makan-makan raya, jabatan kitaorg turut membuat beberapa aktiviti untuk menceriakan lagi majlis jamuan raya 2014.




Didahului dengan gambar mek sorang ni yang baru nak berjinak-jinak selfie sementara dewan tak ramai orang lagi hehehe. Walaupun kitaorg sambut raya dalam dewan, tapi suasana macam kat kampung uolss! :p Nanti aku citer. Sementara tu jom tengok deco-deco raya yang sempat aku snap dalam dewan hari tu.





Siap ada 'pangkin' lagi uolss! Fefeeling kampung gitu hehehe. Ni untuk sapa-sapa yang teringin nak duduk bersila makan boleh la ye. Yang paling tak tahan best tu ada pelita pacak pulak lagi tu! Cuma tak dinyalakan api je atas sebab-sebab keselamatan, nak deco-deco kasi cantik boleh la ye hehehe :D






Macam aku cakap tadi, ada jug aktiviti menghias gerai dan hadiah untuk gerai tercantik. Wow! ini yang semua dok tertunggu-tunggu ni! 2 hari sebelum jamuan, diaorg dah naik ke dewan menghias gerai masing-masing sesedap mata memandang. 

Lagi satu, presentation makanan juga diambil kira tau. Markah tuuuu! Kat atas ni antara gerai-gerai yang sempat aku snap. Masa ni orang dah ramai, aku tak sempat nak cilok-cilok dah hehehe.




Kami sempat bergambar ramai-ramai sebelum acara bermula. Kat atas ni, antara orang-orang kuat belakang tabir yang membantu menghias gerai untuk bahagian Climate. Aku tolong sikit-sikit je, tapi gambo je lebih kan hehe.

Ciskek tul! dok sibuk bergambar, boleh tak ingat nak amik gambar gerai sepenuhnya hahaha. 



Takpe-takpe, takda gambo gerai, tapi aku tepek jugakla props yang kami gunakan untuk menghias gerai lomang kami hehe. 







Ni kengkonon aku tengah dok bakar lemang la ni kan. Masa ni dewan lum penuh orang lagi, boleh la aku nak posing sikit-sikit, gunakan peluang sebaik mungkin! ekekekeke :p

Dah dah! jom tengok ape yang aku makan plak :D







Eh eh kak Tun ni, mana aku ade mesti dia ada sama 'selit'! :p













Actually, aku makan lagi banyak dari ni masa tu. Tapi, tak sempat nak snap satu-satu pasal orang dah syak aku giler snap gambo makanan hahahaha. Walaupun 'tong' aku kecik tapi kira bolos jugak la semua makanan di atas ni hehehe. Opkos aku makan sikit la weh! pas solat Zuhur aku sambung lagi makan mi soto ngan bubur chacha tapi gambo takde di sini hehe :D













Tibalah masa mengumumkan pemenang bagi gerai tercantik tahun 2014! Hadiah disampaikan oleh Dato' KP sendiri kepada bos-bos setiap bahagian yang menang.






Tahniah pada bahagian Climate kerana menjuarai acara ini! Hou yeaaa! kami menang hehehe. Terima kasih diucapkan kepada 'tulang belakang' yang bertungkus lumus mencantikkan gerai dalam masa 2 hari ni. Berbaloi Kak Gee pasang langsir kat gerai lomang tu :D

Dan tak lupa, walaupun kita dok suka-suka makan sambil beraya bersama rakan sekerja, #Gaza tetap dihati. Di majlis itu juga, turut diadakan kutipan sumbangan untuk didermakan kepada wakil Aman Palestin. Terima kasih pada yang menyumbang :)


Last but not least ......






Wakakakakaka (ape yang klako aku pun tak tau!)


Camat aghi ghayer! :D


You Might Also Like

9 pengomen comel

  1. Best betul jamuan raya dengan suasana macam ni. Baru terasa suasana raya tu. Makanan pun best nampak tu.

    ReplyDelete
  2. ambooiihhhhh... kemain raya opis yang meriah.. macam-macam ada.. makan tu apatah lagi.. best kan macam ni...

    ReplyDelete
  3. seronok kan jamuan raya macam ni
    macam2 makanan boleh rasa :)

    ReplyDelete
  4. Selamat Hari Raya Hanim & semua warga Meteorologi..Wah, meriahnya sambutan..Tahniah menang gerai tercantik..Kirim salam kat Sarimah, Haz & Emil..:)

    ReplyDelete
  5. wah memang meriah betul sambutan raya ofis anim.. berseri2 jer tengok anim.. =D

    ReplyDelete
  6. Wahh meriahnya.. mmg seronokkan suasana mcm ni.. best.. :)

    ReplyDelete
  7. Wahhh betul-betul raya sakan..... memang seronok ni...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM