ruangiklan
ruangiklan

Saturday, August 30, 2014

Pengalaman Baru!

  10 comments    
categories: , ,

Assalamualaikum!




Semalam kali pertama aku menjejakkan kaki di area Uptown Damansara. Memula Pak Jelan ingat, Uptown Damansara ni dekat Seksyen 24 Shah Alam tu. Tu pun dipanggil Uptown Damansara jugak hehehe. Bila aku tunjuk Google Maps kat mana sebenarnya, baru dia faham. 


Nama pun Uptown yek, kawasannya 'packed' dengan perumahan, bangunan pejabat dan rumah kedai. Dah tu jalan keluar masuk bersimpang siur dan berbelok-belok. Kalau ko tak tahu jalan ke sini atau tak biasa ngan jalan disini, mau kena pusing 2-3 kali baru jumpa tempat ni! hehe.




Dah lama aku tak disolek begini. Percaya tak kalu aku cakap, ini kali ke-6 aku dimakeupkan dalam tempoh 31 tahun! heee :D. Kali terakhir aku dimakeupkan ialah ...... tahun 2010 masa aku bertugas di booth pameran jabatan di sebuah shopping mall di Kuantan! Tudiaaaaaa berjanggut lama dah! hahaha :p

Seriously, terbeliak beliak mata aku melihat macam-macam jenis gincu, eye shadow, berus dan bedak dalam set makeup dia ni! hahaha. Siapa-siapa yang muka pucat tak makeup pagi semalam, diaorg offer nak makeupkan. Actually, memang diaorg suruh makeup pun sebab lepas tu nak photoshoot pulak! :D




Lepas sesi makeup dan touch-up sikit-sikit, tiba masa untuk amik gambar. Dan, semalam juga buat pertama kalinya aku merasai sendiri pengalaman menjalani photoshoot! hahaha. Adoiii! tak boleh blah muka ni bila mengadap kamera. Cameraman tu asyik cakap, "Haaa kiri sikit, pusing sikit ooopsss! senget ke kanan sikit! ok great!". Yang aku dah lenguh tengkuk, kebas segala urat padahal baru kepala tu! hehe.

Eh photoshoot ni untuk ape ye? Haaaa yang tu korang kena tunggu la cerita seterusnya. InsyaAllah aku update nanti k ^^




Last sekali cameraman tu suruh aku buat 'free style'! Assudoh! style mende pulop aku nak tunjuk ni. Last-last aku bagi style macam kat atas ni hahahaha! Gediksssss gitu kan hahahaha! Nampak sangat ada unsur-unsur 'kekerasan' di situ kannn huhu T__T



10 comments:

  1. wah dah mcm model dah ni, hihi

    salam hujung minggu.:)

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya.. tak sabar nk tahu nie..cepat2 update pleaseee...hehehe

    ReplyDelete
  3. Owh anim dapat offer make over ke? Sorang je ke..mana blogger yg lain?

    ReplyDelete
  4. waaa...bestnya.. muka kita orang belek2... hihi

    ReplyDelete
  5. Wah.. Dpt offer hebat agaknye ea..

    ReplyDelete
  6. Wahhhh tak sabar nak tahu ni.. mesti cun gila akk..

    ReplyDelete
  7. Mcm seronok je ni...x sabar nak yau kisah selanjutnya..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.