Telegram & Twitter

Thursday, August 14, 2014


Assalamualaikum!




Akibat pengaruh rakan sebaya, akhirnya aku terjebak dengan dua media sosial ni! hehehe. 2 hari lepas, Kak Tun berjaya mempengaruhi aku untuk install Telegram kat Moto G aku ni. Kak Tun cakap, benda sama je macam What'sApp tu. Lagipun, kat opis ni ramai yang dah install Telegram, so why not aku serabutkan lagi Desktop henpon aku ngan Telegram ni pulak kan :p





Next, atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan akhirnya aku install jugak Twitter semalam hehe. Nampak cam senang nak register, tapi menyirap jugak darah aku dibuatnya! Bila dah register, aku try nak twit tetiba kuar mesej "you account is suspended"

Apekeheinye pulakkkk!!

Aku tak buat salah apepun, ikut step by step lagi! 3 kali aku uninstall kemudian install balik tapi tetap dapat mesej suspended tu! Hampir nak give up ...tapi aku cakap ni last try! Aku gi kat isi borang kat online page dia untuk unsuspended balik akaun aku.




Setengah jam lepas isi borang aduan online tu, aku terima emel dari Twitter. Akaun aku telah diunsuspended semula! Yeaaaaaa! ^^ hehehe. 




Fuh! lega dapat lepas! So, sekarang officially aku dah boleh bertwitter macam orang lain. Korang mesti dah ada twitter kan, moh le follow twitter aku iaitu @Aku_Hanim hehe. Follower baru sorang je tu hahaha :p.





You Might Also Like

14 pengomen comel

  1. meh meh meh follow Twitter iolss Anim... he he he...@ladiefarah.... giteww.... eh eh... Telegram tu tak lepas lagi nak install...harus install tu...

    ReplyDelete
  2. jap lagi mama follow hokey....
    @doraemonpinky84

    ReplyDelete
  3. Wah.. bertwitter pulak. Tapi serius malas nak hadap semua ni walaupun ada jugak. Tak terlayan semua benda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye bro, kalau ikutkan memang ,....malas hehe. Tu yang kiter terlambat sungguh siaran ni. Orang lain dah ribu riban tweets dah kita tak sampai 10 lagi hehehe.

      Memang tak terlayan dibuatnya, takat boleh layan di fb aje, tapi skrg kena di twitter plak la :D

      Delete
  4. akak pun ada telegram sbb en.husband kita takde whatssap..so install la telegram..
    meh no phone..hehehe

    ReplyDelete
  5. Yeayyy dah ada twitter, thanks follow ena.. ena telegram je tak ada lagi... hehehhee

    ReplyDelete
  6. farah ada jugak account twitter..tapi tak aktif pun anim...huhuhu

    ReplyDelete
  7. Twitter saya dah lama tak aktif.. tengah nak ingat balik password hhmmm... Nnti bila dah ok, saya follo.. :)

    ReplyDelete
  8. Twitter dh off lama sbb suami tak izinkan.. Telegram mmg dh de lama..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM