Wednesday, December 03, 2014

# AirAsia # Entertainment

AirAsia Kids Food Fun Di KidZania!


Assalamualaikum!


It's a dream come true! Minggu lepas aku dan family dapat jemputan dari AirAsia untuk event food testing di Kidzania, KL! Tercapai jugak hasrat anak-anak nak menjejakkan kaki di Kidzania dan alhamdulillah ... woweeee! 

Di sini ada satu pengakuan bahawa ini merupakan kali pertama 4 of us sampai ke KidZania (wakaka) so hari tu memang agak celaruuuu sikit mencarinya. Melilau kami cari dalam The Curve rupanya, KidZania dok dalam bangunan sendiri sebelah IKEA wakakaka. Please pardon my blurringness (eh betul ke term ni) wakaka!




Alhamdulillah tak lama mencari pun, akhirnya kami sampai juga tempat dituju hehe. Event yang dianjurkan oleh AirAsia dengan kerjasama KidZania ini merupakan sebuah event food testing. Food apa yang kami test tu?  Nanti aku citerkan ye :)




Sebelum kami diperkenalkan dengan rangkaian menu baru untuk kanak-kanak, ucapan alu-aluan diberikan oleh pengerusi majlis dan seterusnya memperkenalkan Chef dari AirAsia! Ahaaa .....!




Inilah chef kami hari tuuu! Beliaulah yang bertanggungjawab menyediakan makanan dalam kapal terbang tau. So, weolss kira beruntung la .... belum naik flight dah dapat jumpa ngan chef dia dulu hehehehe. Beliau memperkenalkan beberapa menu baru yang menarik dan tentunya sedap untuk penumpang-penumpang cilik semasa di dalam flight.




First! Kami diperkenalkan dengan set Mac & Cheese ...... yummyyyyyy! Set hidangan Mac & Cheese ini turut didatangkan bersama Air Kotak Ribena + KitKat. 

Tengok je la meatballs dia tu ... berenang-renang dalam 'laut merah'. Ni kalau dapat kat ibu dulu ni mau habis licin 'dikerjakan' hehehe. 



Mac & Cheese ..... tempting tempting!




Kalau anak-anak kita diberi pilihan antara sandwich dan pizza, rasa-rasanya diaorg akan pilih yang mana? Dah tentu la pizza kan! Tapi, chef kita ni secara kreatifnya menggabungkan dua jenis makanan dalam satu hidangan yang sempurna dan sihat! Maka, terhasillah .... Pizza Sandwich! haha.

How come? Pizza in the sandwich or sandwich in the pizza? Mana-mana pun ok la hehe but most important is the ingredient inside kan! Everything that your kids like to eat in a pizza has in the meal and you can have it when you fly with AirAsia! 

Foodtastic! ^^




School Holiday Special Meal Combo ini juga turut dihidangkan bersama Air Kotak Ribena + Cookie (1pc) dannnn your kids akan dapat special gift from AirAsia iaitu 3 set pen bila korang order set istimewa ni. Takyah beli pen lagi dah ... jimat banyak kat situ hehe.




Who likes mom's cooking? Chef tu tanya. Of course semua orang pun suka masakan mak kan hehe. Nak makan apa cakap je ngan ibu, kalau ibu tau mesti ibu masakkan hehehe. AirAsia juga turut memasukkan mother's touch dalam penyediaan makanan mereka. And it comes in a form of Butter Cake! Dan, yang bestnya kanak-kanak boleh menikmatinya ketika terbang bersama AirAsia! Wahhhh ...!

Mom's Butter Cake ni memang sedap i tell you. Kakak punye la makan ... sedap bu ... lembut dia punye cake. When kakak approves it ... itu memang bermaksud kek tu sedap hehehehe :D




Mom's Butter Cake ..... the packaging.




Last but not least, Snack Box! Senang citer jajan la ... but this jajan is the healthy type so no worries la eh! hehehe. Dalam Snack Box ni ada Frutube, FunStix, 2 packets of biscuits dan Salted Sunflower Seeds. Of course Snack Box ni jadi pilihan adik ... tapi aku tak risau sebab semuanya masih ada nutrisi dan sihat untuk kanak-kanak.






Kakak sedang menikmati Mom's Butter Cake yang lembut!




Adik malu-malu nak bergambar ngan kakak-kakak pramugari dan abg2 pramugara, so dia redha bergambar sebelah Mac & Cheese aje ...... ekekekekeke :p









The only thing yang kami tak dapat try hari tu ialah Mac & Cheese dan Pizza Sandwich hehe. Ingatkan dapat merasa ... tapi untuk bergambar aje huhu. So, nothing much I can comment camna rasa Mac & Cheese dan Pizza Sandwich tu ...humm.






So where to get all these cool kid's meal, desserts and snackbox? Korang boleh mula buat pre-book online order di www.airasia.com.my




Thanks again AirAsia for this opportunity dan KidZania for having us! Sebagai tanda penghargaan, AirAsia turut bagi semua yang hadir bersama family tiket masuk ke KidZania! Yeaaaaa ..... cuma kami tak masuk hari tu sebab ramai sangat dah orang.

Kami simpan tiket ni untuk satu hari yang sesuai nanti. Dont worry, expired date lambat lagi hehehe tapi insyaAllah sebelum sekolah dibuka la. Tak dapek la nak pegi kalau dah bukak sekolah sok! huhu.




Peace!^^

4 comments:

  1. bestnya sbb ada makanan yg sedap2. hehe

    http://belogcikoreo.blogspot.com/2014/12/salam-perkenalan-dari-cik-oreo.html

    ReplyDelete
  2. wow! beruntung!!!
    dpt makan2 and dpt tiket free ~ tu yg best :)

    ReplyDelete

Apa kata korang?