Carikan Madu Untuk Kak Ipar

Friday, December 19, 2014


Assalamualaikum!




Kelmarin ziarah kak ipar di rumahnya di Shah Alam. Kesian tengok dia batuk agak teruk plus demam sikit. Sampaikan bercakap pun suara pun payah nak kuar. So, petang semalam lepas keje kami singgah di masjid kat PJ cari madu tuk kak ipar.


Pak Jelan pilih madu tualang Pahang Al-Syifaa' ni. Harga cuma RM40 sebotol.






Antara madu-madu lain yang dijual di sini. Harga aku tak pasti samada sama ngan madu tualang atau tak. 

Kalau korang nak cari madu boleh try kat Masjid Jamek Kawasan Melayu, PJ.



You Might Also Like

11 pengomen comel

  1. saya biasa guna madu zafran je..

    ReplyDelete
  2. kak.. Al barakah tu sedapp.. pernah try... hahaa..ape lah sama je kot rasa semua madu... tp x tau laa..barakah tu rasa mcm lain sikit..

    ReplyDelete
  3. AsSalamualaikum,
    Wah! ingatkan nak cari `madu` utk kakak ipar. Berani nye.... setahu saya, madu ni pahit bagi perempuan tapi manis bagi lelaki. Ooo.. rupa2nya madu lebah tualang. Ate kalo mengkome singgah betanggak dari kuale kangsor sampei ke grik byk le madu ghope ni. cumenye kite tabiat nak biase2kan selalu makan yang susahnye. ape2 pun teman setuju le, madu lebah tualang ni banyak khasiat sbb `extraction of nectar from various type of flower` kata orang leghah [daerah] teman ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam,

      amboii 'madu' tu kalau dicarikan memang ada yang kena tarbi kang hahaha. Idok la madu tu ye ...tapi madu makan hehe.

      Delete
  4. banyak juga ya madu yg dijual,
    jemput singgah entry shad, Jom Aktifkan Mykad

    ReplyDelete
  5. madu memang bagus untuk rawat batuk kan anim..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah farah ... nak makan ubat biasa tak berani sebab breastfeed so madu la jawapan terbaik.

      Delete
  6. Madu ori ke tu? tengah mencari jugak ni.

    ReplyDelete
  7. Minat makan madu ke..mafu bagus untuk kesihatan..cuma orang kita jarang amslkan biarpun tahu khadiat madu ada dalam al quran...

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM