Monday, December 15, 2014

# Story Kenit

Hati-hati Sebar Berita!


Assalamualaikum!


Bercerita dan bergosip satu hal..tapi yang menyebarkan berita salah kat orang lain tu pun masalah jugak! Kalau berita tu betul takpe...ni dah la tak betul gi sebar satu opis.. naya ke orang!

Ada kawan mengadu dia bercerita kat si polan ni tentang neneknya yang sakit tapi si polan ni salah dengar agaknya ... dia ingat laki kawan ni yang sakit! Dah la tu si polan ni bercerita laki kawan ni sakit kanser. Tak cukup lagi...si polan ni gi canang satu floor tempat dia keje!

Habis semua orang salah faham gara² cerita tak betul si polan ni hehe. Naya ke kawan aku tu...elok² laki dia sihat walafiat tetiba kena 'doa' sakit kanser hehe.

Moral of the story.... jangan suka² sebar cerita kawan kat orang lain dannnn .... sila korek telinga bersih²!


11 comments:

  1. kalai tak pasti jgn sebarkan ea dak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la sis..bahaya sebar benda tk betul ni

      Delete
  2. Pergh ~ Memang bahaya kalau begitu, lagi2 kalau jadi satu doa.. palis2 orang sabah cakap.. huhu,..


    My Blog :

    http://segalaceritera.com/atik/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal atik...a'ah orang dgr pun xsedap kan

      Delete
  3. Kena tanya sendiri untuk kepastian. kalau salah sebar maklumat buat malu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sebab dia ingat betul dah dia dgr tu yg dia berani sebar huhu

      Delete
  4. cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar...haa gitu ; kalau dah sound trouble ..jangan la nak memandai sebar..huhu.

    ReplyDelete
  5. ye la..telinga dah la dengar tak dengar..ada hati nak sebar citer..sudah nya terus jadi fitnah la..heheh

    ReplyDelete

Apa kata korang?