ruangiklan
ruangiklan

Monday, December 15, 2014

Hati-hati Sebar Berita!

  11 comments    
categories: 

Assalamualaikum!


Bercerita dan bergosip satu hal..tapi yang menyebarkan berita salah kat orang lain tu pun masalah jugak! Kalau berita tu betul takpe...ni dah la tak betul gi sebar satu opis.. naya ke orang!

Ada kawan mengadu dia bercerita kat si polan ni tentang neneknya yang sakit tapi si polan ni salah dengar agaknya ... dia ingat laki kawan ni yang sakit! Dah la tu si polan ni bercerita laki kawan ni sakit kanser. Tak cukup lagi...si polan ni gi canang satu floor tempat dia keje!

Habis semua orang salah faham gara² cerita tak betul si polan ni hehe. Naya ke kawan aku tu...elok² laki dia sihat walafiat tetiba kena 'doa' sakit kanser hehe.

Moral of the story.... jangan suka² sebar cerita kawan kat orang lain dannnn .... sila korek telinga bersih²!


11 comments:

  1. kalai tak pasti jgn sebarkan ea dak...

    ReplyDelete
  2. Pergh ~ Memang bahaya kalau begitu, lagi2 kalau jadi satu doa.. palis2 orang sabah cakap.. huhu,..


    My Blog :

    http://segalaceritera.com/atik/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal atik...a'ah orang dgr pun xsedap kan

      Delete
  3. Kena tanya sendiri untuk kepastian. kalau salah sebar maklumat buat malu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni sebab dia ingat betul dah dia dgr tu yg dia berani sebar huhu

      Delete
  4. cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar...haa gitu ; kalau dah sound trouble ..jangan la nak memandai sebar..huhu.

    ReplyDelete
  5. ye la..telinga dah la dengar tak dengar..ada hati nak sebar citer..sudah nya terus jadi fitnah la..heheh

    ReplyDelete

Apa kata korang?

Note: only a member of this blog may post a comment.

Disclaimer

If you require any more information or have any questions about our site's disclaimer, please feel free to contact us by email at wanimira737@gmail.com.

All the information on this website is published in good faith and for general information purpose only. www.hanimhashim.com does not make any warranties about the completeness, reliability and accuracy of this information. Any action you take upon the information you find on this website (www.hanimhashim.com), is strictly at your own risk. www.hanimhashim.com will not be liable for any losses and/or damages in connection with the use of our website.