Nasib Si Rabun ...!

Tuesday, December 02, 2014


Assalamualaikum!




Sedih ... sedih ...! Dari mana datangnye retak tu? Masa bila pulak dia retak? Haihh .... 

Setahun lebih dah cermin mata ni bersama aku. Tahun lepas beli kat kedai cermin mata kat Duyong, Melaka. Aku suka gi kedai dia .... pembantu dia tak sombong, pastu kalau aku tanya soalan ada je jawapan dia hehehe. Yang aku beli ni dulu glass-tempered ... tahan lasak even bingkai dia Bonia memang terbukti .....cenggini! ((tunjuk tanda bagus))


Korang tak tahu betapa lasaknya aku kalau pakai cermin mata ni. Kalau letak dalam poket pastu duduk musing kanan musing kiri terhimpit .. tapi spek mata aku masih cenggini! ((tunjuk tanda bagus)) hehe. Tu belum kira terjatuh ke lantai, tertarik bingkai, terduduk atas spek! Tapi memang padan la pun ngan harganya ... RM550! tu harga setahun lepas  tu ..!

Terima kasih mak sponsor cermin mata ni tahun lepas ... memang tahan lasak dan kuat spek mata ni. Cuma glass dia dah retak ... tapi kalau aku pakai tak efek pandangan pun .. sebab retaknya kat bawah cikit huhu. Buat masa ni pakai je la ni dulu ... nanti ada rezeki lebih ... aku tukor le yang lain. Nak kena gi kedai jugak ... tengok tengok yang mana elok dan bagus untuk mata aku ni. 

Haihhh .. tu la kecik-kecik dulu takmo makan carrot! Cukupla aku sorang dalam family yang pakai spek mata. Mana nak cekau duit RM550 sekali gedabak gitu nak tukar oiiiii! Makin rabun makin banyak lak pakai duit nye ...!


You Might Also Like

9 pengomen comel

  1. adeh kak..sy punye pon pernah jugak sompek sikit je pon.. tp x selesa.. mcm menganggu jugak pandangan.. akhirnya gigih jugak laa pi buat cermin baru.. huhuhuhu... buat dekat tempat spek yg kite buat tu..dapat laa murah sikit..

    ReplyDelete
  2. alah... retak ckit je... ape de hal... masa saya pakai frameless dulu la rekod paling banyak kali pecah... hehehe

    ReplyDelete
  3. Makaiii mhlnya, bukan kita minta pun jdi rabun kan

    ReplyDelete
  4. sama la spek sy pun range harga gitu T_T setakat ni kena tukar semua sebab power naik. alahai

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  5. Memang sakit hati jugak kan bila rabun ni sebab jenuh nak tukar glass bila power dah naik atau rosak. Kalau frame pulak bermasalah, kena duit lagi.. Haih, nak buat macam mana kan.. Ujian..

    ReplyDelete
  6. susah kan org rabun macam kita ni. High maintenance hehehe

    ReplyDelete
  7. mahalnya..boleh tukar enpon baru harganya..heheh

    ReplyDelete
  8. Alahai... Nasib2... Xpe la.. Xde rezeki nmanya..

    ReplyDelete

Apa kata korang?

DISCLAIMER - Hanimhashim.com merupakan blog peribadi. Segala pendapat yang diluahkan disini adalah berdasarkan dari pengalaman penulis sendiri dan tidak mewakili mana-mana pihak kecuali jika penulis nyatakan namanya di sini. Sebarang perkongsian atau penyebaran apa-apa maklumat dari blog ini samada melalui PRINT SCREEN atau apa saja cara adalah dilarang sama sekali kecuali dengan keizinan tuan punya blog. Tindakan akan diambil sekiranya hak persendirian ini dicabuli. Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Terima kasih

Facebook - HanimHashimDotCom

Google+ Followers

COPYRIGHT @ 2016 HANIM HASHIM